Bästa kupéer för långa personer

Coupébilar är inte vad de brukade vara. En coupé var ursprungligen en tvådörrars bil, men numera har även fyrdörrars bilar kupébeteckningen, och till och med vissa SUV:er heter också kupéer.

En äkta coupe är dock en tvådörrars bil med lutande tak, och anledningen till att så många olika bilar kallas coupe beror på att coupéer är coola igen. Om du vill ha en mindre coupé på instegsnivå är Hyundai Genesis Coupe, BMW 2-serien eller Infiniti Q60 bra alternativ.

Om du vill ha en sportig premiumcoupé ligger BMW 4-serien och Ford Mustang i toppen av coupémarknaden. Båda dessa erbjuder gott om utrymme och ikonisk status, slagkraftiga motoralternativ och ett gäng teknikfunktioner.

Men om du vill ha de mest avancerade kupéerna där ute är det en Bentley Continental GT, Mercedes Benz S-klass Coupé och BMW 8-serie du ska gå till. Allra högst upp i matkedjan för lyxkupéer sitter Rolls Royce Wraith, men det uppseendeväckande priset är verkligen obevekligt.

Bästa mindre kupéer på instegsnivå för långa förare

En instegscoupé kanske inte verkar så premium vid första anblicken, men det finns många bra alternativ i det här segmentet. Hyundai Genesis erbjuder 39,2 tum huvudutrymme för föraren och 44,1 tum benutrymme för föraren, vilket gör den till en av de rymligaste kupéerna som finns.

Samma sak gäller för Infiniti G80, G80 är ganska prisvärd begagnad och den erbjuder en motor från Mercedes. Dessutom erbjuder G80 39,4 tum av förarens huvudutrymme och 43,8 tum av förarens benutrymme vilket är mer än tillräckligt för alla upp till 1,80 meter.

En BMW 2-serie kan helt enkelt vara den bästa mindre coupé som finns eftersom den erbjuder ett fantastiskt chassi som är otroligt roligt att köra, och många anser faktiskt att BMW M2 är den mest dynamiskt tillfredsställande BMW M-bilen på senare år.

  Är snabbladdning dåligt för elbilar?

Kombinera det med 40,1 tum huvudutrymme för föraren och 41,5 tum benutrymme för föraren, så verkar 2-serien vara ett bra köp. Dessutom är BMW 2-serien inte heller så dyr eftersom du får alla de tekniska funktioner som vanligtvis förknippas med de dyrare bilarna i 3- och 4-serien.

Bästa sportiga premiumkupéer på mellannivå för långa förare

Om du planerar att spendera lite mer pengar jämfört med en Genesis eller en Infiniti finns det många alternativ att välja mellan, och alla dessa är mer än rymliga nog för att bekvämt rymma vem som helst.

Ford Mustang GT erbjuder den bästa motorn av alla bilar som listas här. En 5.0L Coyote V8 som kan paras ihop med en manuell växellåda verkar vara en självklarhet. Mustang erbjuder också 37,6 tum huvudutrymme för föraren och 44,5 tum benutrymme för föraren, vilket är bra för alla upp till 1,80 meter.

BMW 4-serien är en av, om inte den mest populära mellanstora coupén på marknaden, och det är inte svårt att förstå varför. 4-serien erbjuder ett fantastiskt utseende och många hälsosamma motoralternativ som säkert kommer att tillfredsställa även de mest krävande entusiasterna.

Kombinera det med 39,8 tum huvudutrymme för föraren och 42,2 tum benutrymme för föraren, 4-serien kan också bekvämt rymma alla som är mindre än 1,80 meter. Men om du berövar de bakre passagerarna deras sittplatsutrymme kan även en längre person bekvämt köra 4-serien.

Bästa lyxiga kupéer i toppklass för långa förare

Kupéer är gjorda för att se exklusiva, snabba och åtråvärda ut. Och alla dessa kupéer i den högre prisklassen är just det. De är bekväma nog för resor över kontinenten och snabba nog för de flesta racerbanor. Och oavsett vilken av dessa du föredrar är det verkligen svårt att göra fel val.

  Bästa SUV:er för långa personer

Bentley Continental GT är en definitiv brittisk lyxbil. GT är höljd i läder och erbjuder antingen en W12- eller en V8-motor som båda är tillräckligt bra för uppemot 550 hästkrafter. Förarens huvudutrymme mäts till 40,1 tum och förarens benutrymme är också ganska rymligt för 99 procent av människorna där ute.

Mercedes Benz S-klass Coupe är också en ganska konkurrenskraftig lyxcoupé. Skillnaden mellan Mercedes och Bentley är det faktum att Continental fortfarande tillverkas, medan S-klass inte gör det. Vilket gör S-klassen till ett fynd jämfört med Continental, och de erbjuder dessutom nästan identiskt stort inredningsutrymme.

BMW 8-serie Coupe är lite mer kompakt jämfört med S-klass och Bentley, men 8-serien är lika imponerande och rymlig nog för längre förare. Och den högsta kupén på marknaden idag är Rolls Royce Wraith som också är mer än tillräckligt stor för längre förare, men priset börjar vid 332 000 dollar.

FAQ avsnitt

Ska jag köpa en mindre eller större coupé?

Storleksskillnaderna mellan kupéer är inte som storleksskillnaderna i vissa andra bilsegment. Det innebär att en större coupé inte nödvändigtvis innebär mer tillgängligt utrymme eftersom vissa kupéer är otroligt stora, men de erbjuder inte så mycket utrymme.

Storleken är i viss mån förknippad med stilen, och stilen är verkligen viktig om du vill köpa en coupé. Dessutom är praktiska egenskaper, lyx och komfort egenskaper som vanligtvis är förbehållna större kupéer. Men om du vill ha en sportbil är en mindre coupé rätt väg att gå.

  Bästa BMW för långa personer

Ska jag köpa en cabriolet eller en coupé?

Om du bor i ett milt klimat som gör att du kan lägga ner taket och njuta av den mer än bara några få gånger per år, välj en cabriolet. Det finns egentligen inte så många skillnader mellan coupéer och cabrioleter förutom själva taket, och dessa två delar brukar dela många delar.

En coupé är bättre för mindre karosserirullning och ett styvare chassi, vilket innebär att kupén bör hantera kurvor bättre. Så om du vill ha en dynamisk sportig upplevelse ska du välja en coupé, men om du föredrar att cruisa med taket nedfällt ska du välja en cabriolet.

Är en coupé den sämsta biltypen för en lång person?

Det kan det vara. Även om alla kupéer som listas här har gott om utrymme för längre förare, är en kupé det sämsta valet om du ofta planerar att transportera flera passagerare samtidigt. Kupéer har vanligtvis en lägre taklinje som berövar en stor del av huvudutrymmet i baksätet.

Om du dessutom väljer en tvådörrars coupé med lägre körhöjd måste du ständigt kliva ur bilen för att någon ska kunna använda baksätet. Om du är yngre är detta kanske inte ett problem, men om du är äldre är det bättre att välja en SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts