Bästa begagnade lyxiga sedans att köpa 2023

Bästa begagnade lyxiga sedans att köpa 2023

En lyxsedan är en av de mest eftertraktade biltyperna du kan köpa nuförtiden, eftersom dessa bilar vanligtvis har allt du kan önska dig av en bil. De är stora, rymliga, bekväma, säkra, välutrustade, kraftfulla och åtråvärda. Hur som helst är många människor rädda för att köpa lyxiga begagnade sedans eftersom de ibland kan vara en mardröm att underhålla.

Men om du vill ha de bästa begagnade lyxsedanerna att köpa år 2023 har du kommit till rätt ställe eftersom vi nu kommer att lista de bästa 2023 begagnade lyxsedanerna. För att börja den här listan kommer vi att nämna 2017 års Audi A4 eftersom den nu är 5 år gammal och har förlorat en hel del värde vilket gör den till en perfekt balans mellan modernitet och avskrivning.

Nästa bil i raden är Volvo S90 från 2017 som den bästa begagnade mellanstora lyxsedanen att köpa 2023 på grund av sin otroligt tjusiga kabin och riktigt raffinerade körning. Den bästa begagnade stora lyxsedanen är W222 S-klass medan den bästa kompakta lyxsedanen att köpa är Audi A3 Sedan.

Om du är villig att spendera lite extra på något mer speciellt och sällsynt, se till att kolla in Aston Martin Rapide eftersom denna underbara lyxsedan nu har ett riktigt lågt pris.

Bästa begagnade lyxsedaner

1. 2017 Audi A4

Audi A4 från 2017 var en utomordentligt avancerad bil när den kom ut eftersom den var en av de allra första bilarna med en sann next-gen virtual cockpit och en lika imponerande minimalistisk interiör. Med avancerade S-Line-utrustningar, Matrix LED-strålkastare och den tidigare nämnda Virtual Cockpit känns 2017 års A4 fortfarande lika fräsch som den gjorde 2017.

  Lyxbilar med låga underhållskostnader

Du kan få ett exemplar med relativt låg milelängd för cirka 24 000 dollar, vilket är en stöld med tanke på vad du får. 2017 års C-klass och BMW F30 är inte alls lika avancerade som A4, vilket gör den till nummer ett på vår lista. Dessutom är 2017 A4 inte heller så dyr att underhålla samtidigt som den är relativt pålitlig.

2. 2017 Volvo S90

Volvo S90 avslöjades första gången 2016 och har sedan dess varit en riktigt populär bil i segmentet mellanstora lyxsedaner. Varför vi valde S90 framför BMW 5-serien, Audi A6 och Mercedes E-klass är för att den verkar hålla sitt värde lite bättre samtidigt som den är lite annorlunda, något lite fräscht då dessa tre tyska sedans har blivit alldeles för vanliga.

Du kan få en begagnad S90 nu för cirka 27 000 dollar vilket är ett riktigt bra pris att betala. De tre tyska sedans från den tiden tenderar att vara dyrare, särskilt med högre utrustningsnivåer medan S90 är mycket mer prisvärd i den övre delen.

3. 2014 Mercedes-Benz S-klass

Om du vill ha en begagnad Mercedes Benz S-klass i toppskiktet är det pre-facelift W222 du ska köpa eftersom den nu kostar under 30 000 dollar för ett exemplar med relativt låg körsträcka. W222 blev en omedelbar succé när den först kom ut eftersom den också var en av de allra första sedans som hade en teknikorienterad kabin som har åldrats med elegans genom åren.

När nattljusen är tända känns W222 S-klass lika speciell som när den först kom ut. Med en så brant avskrivningskurva kan en bil som en gång var över 120 000 dollar nu fås för bara 30 000 dollar, vilket är ganska otroligt.

  Är Polestar ett lyxmärke?

4. 2018 Audi A3 Sedan

Om storleken inte spelar någon roll bör du överväga 2018 Audi A3 Sedan som nu också är en av de mest intressanta begagnade lyxsedanerna du kan köpa. CLA-klassen från den här tiden gjorde aldrig riktigt något för någon medan BMW 2-serien är en helt annan typ av bil. Som sådan är 2018 Audi A3 Sedan den bästa subkompakta lyxbilen du kan köpa.

Med ett pris på bara 20 000 dollar eller mindre finns 2018 A3 Sedan också tillgänglig med Audis digitala cockpit, Matrix LED-dioder och riktigt bra tillförlitlighetsregister. 2018 års modell är egentligen en uppdaterad modell som sträcker sig tillbaka till A3 från 2013 och Audi hade gott om tid att fullända den under tiden.

5. 2016 Aston Martin Rapide

Om du vill ha något du inte ser varje dag, något som utstrålar lyx, kvalitet och förfining, bör du överväga att köpa en begagnad Aston Martin Rapide från 2016. Den här bilen kan nu köpas för 75 000 dollar, vilket är mycket pengar, men du får en V12-sugmotor med naturlig insugning och ett utseende som kan döda.
Rapide kommer också att öka i värde under de kommande åren eftersom fyradörrars Aston Martin DB-produkter tenderar att vara riktigt populära när de når några decennier gamla.

FAQ-avdelning

Är begagnade lyxsedaner värda det?

Med branta avskrivningskurvor verkar lyxsedaner vara extremt eftertraktade, men många människor är rädda för att köpa begagnade lyxsedaner eftersom de är kända för att vara extremt dyra att äga och driva. Om du väljer ett relativt lågt underhållet och välskött exemplar bör du dock inte oroa dig alltför mycket.

  Vilken är den tystaste och smidigaste bilen?

Jag skulle välja en begagnad lyxsedan utan att tänka två gånger eftersom värdet du får helt enkelt är oöverträffat. Visst kan du gå in hos en återförsäljare och köpa en helt ny Hyundai Accent om du vill, men livet är för kort för att köra tråkiga bilar.

Varför värderas lyxbilar så snabbt?

Köpare av lyxbilar är inte pigga på att behålla sina bilar alltför länge eftersom de vanligtvis vill byta ut dem mot nyare modeller. Detta är delvis orsaken till att de skrivs ned så snabbt eftersom de flesta är redo att gå vidare efter bara 3-5 år som ägare.

Om du kombinerar detta med det faktum att de är dyra att äga och underhålla blir det begripligt varför de deprecierar så snabbt. Dessutom är dessa bilar teknikdrivna, och teknik från idag kommer att verka föråldrad om bara några år.

Vilket lyxbilsmärke behåller sitt värde bäst?

Porsche är det märke som har det högsta värdet på bilar efter några år eftersom i stort sett alla Porsche-modeller är eftertraktade och inte är lika vanliga som vissa konkurrerande märken. Många 911-modeller handlas till över pris även flera år efter att de kommit ut, vilket bara är ett bevis på hur välkonstruerade Porsche-bilar verkligen är.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts