Bästa sedans för långa personer

En subkompakt sedan som Mercedes A-klass sedan, Audi A3 limousine eller BMW 1-series Gran Coupe är verkligen sedans när det gäller en sedanlayout, men när det gäller utrymme och komfort är de inte så mycket sedanliknande.

Riktiga kompaktsedaner som Mercedes C-klass, Audi A4 eller BMW 3-serien är en annan historia. Eftersom bilarna tenderar att växa i storlek med åren erbjuder en Audi A4 från 2021 mer inredningsutrymme än en tio år gammal Audi A6. Och de flesta kompakta sedans, europeiska eller inte, erbjuder gott om inredningsutrymme för längre personer.

Medelstora sedans som Mercedes E-Klass, Audi A6 eller BMW 5-serien är bekväma och rymliga inuti för 99 procent av personerna. Och de största sedanalternativen är fullstora lyxlimousiner som Mercedes S-klass, Audi A8 eller BMW 7-serien.

Men de bästa sedans för långa förare är Hyundai Sonata, Subaru Legacy, Chevy Impala eller Nissan Altima. Men de är inte så imponerande som sedans dock, så du kanske ska ta en titt på den grottliga Genesis G90 om du är villig att svälja priset.

Bästa kompakta sedans för långa förare

Att svara på den här frågan beror mest på vad du värdesätter mest. Om du vill ha en bra sedan som förmodligen är tillräckligt rymlig, satsa på något som en BMW 3-serie, Audi A4, Mercedes C-klass, Jaguar XE, Lexus IS eller Volvo S60.

Men om du i första hand värdesätter utrymme och inte är så förtjust i lyx och komfort, eller om du är förnuftig med din budget, erbjuder en Nissan Versa 44,5 tum benutrymme. Vilket är mycket mer än de flesta av dess kompakta sedankonkurrenter.

En BMW 3-serie erbjuder 38,7 tum huvudutrymme och 42 tum benutrymme. Audi A4 erbjuder 37,3 tum huvudutrymme och 41,3 tum benutrymme, och Mercedes C-klass är nästan identisk med Audi.

  Hur lång livslängd har en elbil?

Om du vill ha en elbil erbjuder Tesla Model 3 också en hyfsat stor kupé med 40,3 tum huvudutrymme och 42,7 tum benutrymme. Alla dessa kompakta sedanalternativ är mer än tillräckliga för de flesta långa förare, men vissa kan fortfarande ha svårt med något som en Audi A4 eller en Mercedes C-klass.

Bästa mellanstora sedans för långa förare

När det gäller det direkta utrymmet erbjuder Hyundai Sonata 40,4 tum huvudutrymme och 45,5 tum benutrymme. Subaru Legacy och Nissan Altima erbjuder båda 40 tum huvudutrymme och 42,9 tum benutrymme för Legacy och 45 tum för den mäktiga Altima.

En Chevy Impala är också ett ganska populärt val för riktigt långa personer eftersom den erbjuder 39,9 tum huvudutrymme och en imponerande siffra på 45,8 tum benutrymme. En BMW 5-serie är den mest rymliga av den tyska trion med 38,8 tum huvudutrymme och 41,4 tum benutrymme.

Det är ganska uppenbart att 5-serien inte kan mäta sig med någon av dessa när det gäller rent utrymmesmässigt, men om du får plats i en 5-serie kommer din resa sannolikt att bli bekvämare. Det är också värt att nämna att de tidigare nämnda japanska och amerikanska bilarna inte är dåliga, men de är inte jämförbara med den tyska trion.

Och prislappen återspeglar verkligen detta. En person som är 1,75 meter lång kommer sannolikt att få plats i alla de ovannämnda mellanstora sedans, och även i ett gäng kompakta sedans också. Så historien här handlar mer om att välja den bästa sedanen eftersom de flesta sedaner är tillräckligt stora för 99 procent av befolkningen.

  De bästa superbilarna för långa personer

Bästa fullstora sedans för långa förare

Att köpa en fullsize sedan handlar aldrig om ökat huvud- och benutrymme för föraren eftersom BMW 5-serien och BMW 7-serien är nästan identiska när det gäller förarens innerutrymme. Det handlar om stil, komfort, status och lyx, massor av lyx.

Genesis G90 är en nykomling på en väl mättad marknad för fullstora lyxsedaner. Trots att G90 kostar nästan lika mycket som den berömda trion från Tyskland erbjuder G90 41,1 tum huvudutrymme för föraren, men ett ganska överlägset 46,3 tum benutrymme för föraren.

För att ge en liten bild av sammanhanget är BMW 7-serien den mest rymliga tyska lyxsedanen som finns att köpa, men den erbjuder bara ”ynka” 39,9 tum huvudutrymme för föraren och 41,4 tum benutrymme för föraren. Så det är ganska säkert att säga att G90 kommer att rymma en otroligt stor person utan att svettas.

Oavsett fallet är alla fullstora sedans faktiskt tillräckligt rymliga för alla. Mindre än 0,000038% av alla människor kommer att få det svårt i en Genesis G90, så om du är en av dem, ja, gå och köp ett tåg.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en fullsize, mid-size eller compact-size sedan om jag är lång?

Tja, det beror på, men du kan förmodligen få plats i alla dessa tre. Faktum är att jag själv är 1,80 meter lång och kör dagligen en Audi A3 Sportback, och jag är ganska nöjd med det utrymme som erbjuds. Att välja mellan dessa är mer beroende av faktorer som pris, önskemål och en hel del förnuft.

  Vilka för- och nackdelar finns det med att köpa en begagnad bil?

En Audi A4 har gott om utrymme, en Audi A6 lite mer och en Audi A8 lite mer. Du kan lika gärna välja en SUV om du vill ha ännu mer utrymme, men det är säkert att säga att någon av dessa bilar räcker till för de flesta längre personer.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med större fordon?

Mer utrymme, mer lastutrymme, vanligtvis snyggare stil, ökad säkerhet. Detta är några av de fördelar som du kan uppleva med en större bil. Större bilar är vanligtvis också bättre utrustade, bekvämare och roligare på längre resor.

Men de är nästan alltid dyrare, tyngre och därmed mindre bränslesnåla, svårare att manövrera och parkera och svårare att se ut ur. Naturligtvis är alla moderna bilar utrustade med parkeringssensorer och många kameror, men även små bilar har dessa funktioner.

Vilken är den bästa bilen för att köra långa personer?

Om du föreställer dig själv som NBA-spelare skulle du förmodligen vilja bli chaufferad i en S-klass LWB, en BMW 7-serie L, en Audi A8L eller en Jaguar XJL. Bästa chaufförbilar är bilar med längre hjulbas som dessa, eller en Range Rover om du föredrar en SUV.

Men den bästa chaufförsbilen som finns är nästan säkert Rolls Royce Phantom. Phantoms är dock mest reserverade för kungligheter, även NBA-spelare brukar inte skjutsas i en Phantom. En Bentley Flying Spur LWB är också ett utmärkt chaufförsalternativ, men båda dessa kostar obscena summor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts