De bästa superbilarna för långa personer

Superbilar och långa personer passar inte så bra ihop, men det finns alternativ där ute. Allt du behöver göra är att titta på en NBA-spelares uppfart, om de kan få plats i en Ferrari är chansen stor att du också får plats utan problem.

Bilar som Porsche 911 är tillräckligt rymliga för de flesta och även längre förare kan få plats i en 911. En person som är 1,80 meter lång kan också bekvämt få plats i en Jaguar F-type eller Audi R8. Båda dessa ägs och njuts av massor av långa idrottare runt om i världen.

Nissan GT-R erbjuder också ganska hyfsat benutrymme, men huvudutrymmet är bara marginellt, vilket innebär att du måste sänka sätena till sitt minimala läge för att bekvämt få plats i en GT-R om du är riktigt lång.

En Ferrari 599 eller Mercedes SLS AMG är också mer än rymliga för långa förare. Vissa Lamborghini-modeller som Huracan Spyder eller Murcielago bör undvikas, men en Aventador eller en Gallardo är båda gott och väl rymliga för längre förare.

Bästa superbilar med medelmotor för långa personer

Superbilar med medelmotor är de mest populära alternativen för en superbilsköpare eftersom de erbjuder de mest atletiska och balanserade prestandahandlingsegenskaperna. Antingen en V12 eller en V8 är standard i det här segmentet, men ett gäng nyare superbilar med medelmotor börjar också erbjuda V6-motorer.

Den bästa superbilen med V8-motor med mellanliggande motor för en lång förare är McLaren 650S Spyder. 650S erbjuder 38 tum huvudutrymme, men benutrymmet sträcker sig upp till maximalt 44,2 tum, vilket är oöverträffat av resten av den mellanmotoriga superbilsindustrin.

  Bästa sportbilen för långa personer

Den bästa moderna V12-drivna superbilen med medelmotor för en lång förare är Lamborghini Aventador. Aventador erbjuder gott om utrymme för personer som är mindre än 1,80 meter, och den naturligt insugna V12-motorn med över 700 hk är en enhörning år 2021.

Den bästa moderna V10-drivna superbilen med medelmotor för en lång förare är utan tvekan Audi R8. R8 erbjuder minst 38,5 tum huvudutrymme för föraren och 41 tum benutrymme för föraren. Och det finns massor av två meter långa Audi R8-förare där ute, och om du kombinerar det med den imponerande komforten i R8 finns det inget bättre alternativ.

Bästa frontmotordrivna superbilar för långa förare

En superbil med frontmotor är vanligtvis rymligare och mer billiknande eftersom de allra flesta moderna bilar erbjuder en frontmonterad motor. Detta återspeglas också i det inre utrymmet i dessa bilar och de erbjuder faktiskt mer utrymme jämfört med en superbilsplattform med mittmotor.

Ett bra exempel på detta är Mercedes SLS AMG eftersom SLS erbjuder nästan 40 tum huvudutrymme för föraren och 41,7 tum benutrymme för föraren. Dessa siffror för huvudutrymme är inte vanliga i superbilssegmentet, och om man kombinerar det med en härlig 6,2 liters V8 med naturlig insugning verkar SLS verkligen vara en bra allroundbil.

Även om SLS är fantastisk är 911 förmodligen ännu bättre tack vare sin moderna teknik och legendariska Porsche-pålitlighet. Porsche 911:or är extremt rymliga och roliga att köra. Kanske om du är över 1,80 meter lång kan du få kämpa lite grann.

  Bästa pickup för långa förare

Ett annat bra alternativ är Ferrari 599. En V-12-driven Ferrari grand tourer med 44,7 tum benutrymme för föraren. Huvudutrymmet är dock inte idealiskt med 35,8 tum, men ändå tillräckligt för de flesta NBA-spelare. Nissan GT-R erbjuder samma mängd huvudutrymme och 44,6 tum benutrymme, vilket fortfarande räcker gott och väl.

Sämsta superbilar för långa förare

Även om du kanske kan hitta en hyfsad mängd superbilsalternativ även om du är över 1,80 meter lång, bör vissa av dessa undvikas till varje pris. En Ford GT40 kan lika gärna vara den enskilt sämsta superbilen för långa förare som finns.

GT40 erbjuder 40 tum i höjd, inte i huvudutrymmeavdelningen, utan höjd i allmänhet. Ett annat problem med GT40 var dörrarna som inte heller var förtjusta i långa personer, och även den senare Ford GT superbilen med körrätt hade samma problem som senare löstes för 2017 års Ford GT.

Något som en Lamborghini Countach är en mardröm för alla som är över 1,80 meter långa, den nya C8 Corvette är inte heller så rymlig på grund av en nyare mittmotorskonfiguration, Lamborghini Murcielago, Huracan Spyder och Lamborghini Miura är inte heller så förtjusta i längre förare.

FAQ-avsnitt

Är en superbil värd det?

Ur ekonomisk synvinkel beror det på bilen i fråga, eftersom vissa superbilar håller ett hyfsat värde, eller så uppskattas de, medan andra (främst McLarens) värderas ner som galningar. Du borde leta efter en bil i mer begränsad upplaga från märken som Ferrari eller Porsche om du inte vill förlora mycket pengar.

Å andra sidan är bilar ologiska, men du köper inte en superbil med ditt förnuft, du köper en superbil med ditt hjärta. De flesta superbilsentusiaster hade affischer med drömbilar på väggarna när de var barn, och att köpa en superbil är också en imponerande livsgärning.

  Vilka är de dyraste tyska bilarna?

Vilka är fördelarna med att köpa en superbil?

Superbilar erbjuder fantastiska prestanda. Vare sig det gäller acceleration i raksträckan eller imponerande hantering kan ingenting mäta sig med en superbil när det gäller en spännande körning. Dessutom ser superbilar fantastiska ut, de ser ut som UFO:er på vägen, de låter fantastiskt och de kör fantastiskt.

Du kan också tjäna pengar på att köpa och sälja superbilar. Men detta är oftast förknippat med de dyraste bilarna som finns. Men även ”billigare” superbilar kan ge dig hyfsade inkomster på sikt.

Vilka är nackdelarna med att köpa en superbil?

Tja, den uppenbara nackdelen är kostnaden. Superbilar är dyra att köpa, underhålla och försäkra. De är opraktiska, högljudda och ibland till och med vidriga. Alla människor älskar inte superbilsförare, så du kan uppleva mycket avundsjuka, och du kan inte lämna en superbil gatuparkerad i de flesta städer.

Superbilar har oftast bara två sittplatser, reservdelspriserna är skyhöga och de kan inte köras dagligen på grund av värdeminskningen. Men om du underhåller din superbil och kör den försiktigt är det värt att äga en superbil en dröm värd att uppleva.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts