Vilka är de dyraste tyska bilarna?

Tyska bilar är kända för sin höga kvalitet och lyx, för att inte tala om sina höga prislappar. Faktum är att med mer än en miljon medborgare som arbetar inom bilindustrin är det en av de mest betydande och lukrativa industrierna i hela landet. Folk älskar att höra om dyra bilar, särskilt de av oss som aldrig kommer att köra en sådan, och nedan finns 10 av de dyraste tyska bilarna i mars 2021. (Alla priser är i amerikanska dollar.)

Audi e-Tron Spyder (2,7 miljoner dollar)

Den här smala och eleganta bilen debuterade 2010 på bilsalongen i Paris. Den har en 290 BHP twin turbo TDI 3,0-liters V6-dieselmotor med dubbelturbo som driver bakhjulen och två elmotorer som sköter framhjulen. Den har förmågan att gå från 0 till 62 MPH på bara 4,4 sekunder, och den har en topphastighet på 155 MPH, vilket är ganska mycket för en hybridbil med elmotorer. Det här är ett skarpt fordon som vanligtvis avbildas i färger som silver, men företaget visade upp en på Las Vegas Consumer Electronics Show 2011 som var knallröd, och den var verkligen ett blickfång.

Volkswagen W12 (3 miljoner dollar)

Det här fordonet, som även kallas Volkswagen Nardo, kan komma upp till 62 MPH på bara 3,5 sekunder och har en topphastighet på ungefär 222 MPH. Volkswagen W12 designades av Charlie Adair och var ett av de snabbaste sportbilskoncepten på planeten och väger 2 646 lbs, vilket gör den lättviktig jämfört med många andra fordon på vägen. På Tokyo Motor Show 2001 visade företaget upp ett av dessa fordon i en ljusorange färg, vilket väckte stor uppmärksamhet.

  Vilka SUV:er har parkeringshjälp

BMW Nazca C2 (3 miljoner dollar)

Även kallad Italdesign Nazca C2 var detta en konceptsportbil från 1992 som har en topphastighet på 193 MPH. Några av dess många egenskaper är bland annat halva måsvingardörrar, en hel glasskiva och en konstruktion gjord av kolfiberförstärkt polymer. Den är i huvudsak en uppgradering av Nazca M12 från 1991. Fordonets frontlinje ser ut som en vanlig BMW, och den kan gå från 0 till 62 MPH på bara 3,7 sekunder. Den väger också 2 425 lbs, vilket innebär att den anses vara ett lättviktsfordon.

Audi Rosemeyer (3 miljoner dollar)

Audi Rosemeyer var endast en konceptbil och byggdes därför aldrig. I hela Europa år 2000 debuterade den på många bilutställningar. Den kan skryta med en W16-motor med stor deplacement och mittmonterad motor som skapar hela 700 hästkrafter och en quattro-ram med permanent fyrhjulsdrift. Bilen kunde gå från 0 till 62 MPH på bara 3,6 sekunder och hade en topphastighet på 217 MPH. Den hade också en elegant design som gjorde den lika attraktiv som den var funktionell.

Mercedes-Benz Concept IAA (4 miljoner dollar)

IAA producerades som en konceptbil 2015 och står för ”Intelligent Aerodynamic Automobile”. I september 2015 presenterades den på bilsalongen i Frankfurt, och den har grundläggande linjer som får den att se ut som en bil från framtiden. Den går från 0 till 62 MPH på 5,5 sekunder och har en toppfart på cirka 155 MPH. Den har också en motor på 274 hästkrafter och väger 3 968 lbs. Men självklart är det utseendet som många människor sannolikt skulle köpa den för eftersom den är snygg, sportig och har snygga hjul.

  Kan ett hybridbatteri repareras?

Porsche Mission E (4 miljoner dollar)

Med mer än 600 hästkrafter kan Porsche Mission E gå från 0 till 62 MPH på 3,5 sekunder och från 0 till 124 MPH på bara 12 sekunder. Med en topphastighet på 155 MPH väger den också mer än 4 400 pund och är ett elegant, aerodynamiskt utformat fordon som garanterat kommer att dra till sig uppmärksamhet var du än går. Den är liten och kompakt och är ett mycket sportigt fordon som har ett mycket futuristiskt utseende.

Audi Le Mans Quattro (5 miljoner dollar)

Le Mans Quattro presenterades på bilsalongen i Frankfurt 2003 och har en topphastighet på 214 MPH och kan gå från 0 till 62 MPH på 3,6 sekunder. Strålkastarna och till och med dörrarna är unikt formade och ser eleganta ut, och den har en vikt på 3 373 lbs. Audi kom med två andra liknande bilar före den här, Pikes Peak Quattro och Nuvolari Quattro, och Le Mans Quattro har ännu snyggare detaljer och ett nästan exotiskt utseende. Detta var den tredje och sista konceptbilen som Audi erbjöd 2003, och dess stil och tekniska detaljer kommer säkert att användas även i framtida modeller.

Maybach Exelero (8 miljoner dollar)

Exelero tillverkades 2004 och erbjuder en motor med 700 hästkrafter och en topphastighet på 218 MPH. Den kan komma upp till 62 MPH på 4,4 sekunder och dess design är hämtad från en av de tyska sportbilar som fanns på 1930-talet. Man märker så fort man tittar på den hur unik den är, och de svarta och orange färgerna som används i bilen är lika unika som dess design. Den här fyrsitsiga bilen har också en V12-motor med dubbelturbo som tillverkades på begäran av Fulda Tires, som är Goodyears tyska avdelning.

  Vilken är den dyraste lyxbilen?

Mercedes McLaren SLR 999 Red Gold Dream (10 miljoner dollar)

I en vacker rödgul färg och en fantastisk aerodynamisk design har den här bilen en topphastighet på 211 MPH, vilket är mycket imponerande. Den kan också komma till 62 MPH på en häpnadsväckande tre sekunder, vilket också är imponerande. Det är ett mycket sportigt fordon som är täckt med 25 lager röd färg och 11 pund guld som ger den en otrolig design, och det tog 35 män, 30 000 arbetstimmar och mer än 4,8 miljoner dollar att ta fram detta extraordinära fordon. Ingen tvekan om att alla som köper det kommer att bli imponerade av det.

Mercedes-Benz 300 SLR (W196S) (43,5 miljoner dollar)

Den här bilen finns inte längre, men den var helt på modet 1955. Den hade en topphastighet på 186 MPH och var en tvåsitsig sportbilsracer som till och med vann det årets World Sportscar Championship. Den kom till 62 MPH på bara 6,5 sekunder och var superlätt med en vikt på endast 1 984 lbs. Dessutom hade den en BHP-vikt på 344 BHP per ton. Detta var en fantastiskt snygg vit sportbil som troligen skulle ha varit värd ännu mer pengar i dag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts