Vilken är den dyraste lyxbilen?

Bilar kan vara dyra, men om du tror att ingen är villig att spendera miljontals dollar på ett enda fordon, så tänk om. De ultrarika har mycket pengar till sitt förfogande, och om de vill ha en bil som visar upp den rikedomen för världen finns det mycket som passar dem. Även om vissa människor tänker på Aston Martin eller Rolls Royce som de dyraste fordonen på vägen i dag finns det andra som kostar ännu mer.
I skrivande stund är den dyraste lyxbilen i världen Bugatti La Voiture Noire, som säljs för hela 18,68 miljoner dollar. Bugatti kom in på scenen 2019, så det är en nybörjare när det gäller lyxbilar, men den har ändå alla de klockor och visselpipor som en bil med den här typen av prislapp bör ha. Låt oss ta en närmare titt.

Historien om Bugatti La Voiture Noire

La Voiture Noire, som översatt betyder Den svarta bilen, tillverkas av Bugatti Engineering GmbH i Tyskland och är en avknoppning av deras fordon Chiron. Bilen presenterades på bilsalongen i Genève 2019 och är designad av Etienne Salome, en designer på Bugatti. Den har en långsträckt nos och en långsträckt bakdel, och fordonets kaross är tillverkad av kolfiber och är handbyggd.
Många av de funktioner som följer med bilen är hämtade från Bugatti Type 57 SC Atlantic, som utvecklades 1934 och fortfarande anses vara ett av de mest värdefulla fordonen i världen. Atlantic hade en art-deco-stil och företaget tillverkade bara fyra stycken. Tre av dessa fordon finns redovisade, men den fjärde bilen gick förlorad under andra världskriget. Experter spekulerar i att om bilen skulle hittas skulle den vara värd ungefär 100 miljoner dollar i dag. Atlantic är fortfarande en av de mest eftertraktade lyxbilarna i världen.

  Vilken är den bästa begagnade lyxbilen?

Vad gör La Voiture Noire så speciell?

Den svarta bilen har en mittmotor och unika egenskaper som vingspeglar och en LED-bakljusremsa. Det finns en klädsel på fordonet som löper från bilens framsida till den bakre spoilern och som ser ut ungefär som den ryggfena som ingick i företagets Type 57 SC. Den har också en flytande vindruta och maskerade A-stolpar. När det gäller motorn i La Voiture Noire har den samma motor som Chiron – en 8,0-liters W16-motor med fyrfaldig turboladdning, men företaget har kraftigt reviderat den sjuväxlade dubbelkopplade växellådan och systemet för fyrhjulsdrift.
Andra egenskaper hos La Voiture Noire är mjukare stötdämpare och ett reviderat chassi, samt sex avgasrör som påminner om konstruktioner från för många år sedan. Om du undrar över dess hastighet och kraft kan du tänka på följande: Den svarta bilen har en motor med 1 500 hästkrafter och ett vridmoment på 1 180 pundfot. Vad detta innebär i praktiken är att bilen kan gå från 0 till 60 MPH på 2,5 sekunder, vilket är en verklig bedrift. Tack vare den här typen av motor har bilen också en topphastighet på 261 MPH.
Bilen har radikalt nya hjul, en fascia som är skräddarsydd och mycket aggressiv och en enormt lysande badge i bakre delen som stavar ut varumärkets namn. När du tittar på fordonet från vilken vinkel som helst skriker det praktiskt taget ”lyx”, med sin supersnygga design, vackra svarta färg och funktioner som du troligen aldrig har sett i något annat fordon. Den kombinerar lyx, elegans och dynamik så att du får en bil som gör bilkörning inte till en nödvändighet utan till något du ser fram emot varje dag på året.

  15 lyxbilar och SUV:er till de billigaste priserna 2021

Några mer intressanta detaljer

Hittills har endast en bil av den här typen tillverkats, och den såldes för mer än 12 miljoner dollar. Men fordonet har nu ett utropspris på mer än 18 miljoner dollar, vilket folk säkert kommer att vara villiga att betala. Den byggdes för att fira Bugattis 110-årsjubileum och tillverkades specifikt för en Bugatti-entusiast som hävdade att han var fascinerad av Atlanten och ville ha något liknande. Även om bilen är nästan en exakt kopia under huven som Chiron är den på utsidan annorlunda på många sätt.
La Voiture Noire arbetades på i flera år så att varje tum av den var perfekt. Konstruktörerna hävdade att de arbetade på fordonet tills absolut ingenting annat kunde förbättras, både på insidan och utsidan av fordonet. Det är en tvåsitsig, tvådörrars coupé med svängda linjer, en solid skulptur och en aerodynamisk design som gör att det är inget annat än fantastiskt att köra den. Bilen är slank och elegant delvis på grund av att dess signaturlinjer på sidan är rundare och mjukare än de på Chiron.
Förutom att gå från 0 till 60 MPH på bara 2,5 sekunder kan bilen göra 0 till 124 MPH på 6,5 sekunder och 0 till 186 MPH på 13,6 sekunder. Den väger cirka 3 000 pund och har massiva rotorer som mäter 16,5 tum fram och 15,7 tum bak. Fordonets bromsar har åtta kolvar fram och sex kolvar bak, och varje kolv har fått en unik storlek så att svepytan maximeras. Tack vare några aerodynamiskt utformade delar skapar de främre rotorns värmesköldar dessutom faktiskt en turbinverkan, vilket innebär att du får ökad downforce när du kommer upp i marschfart.
Bugatti La Voiture Noire är säkerligen ett fordon som kommer att få mycket uppmärksamhet, delvis för att den erbjuder högsta kvalitet, en vacker design som förarna kommer att älska att visa upp och en prislapp som de också kan skryta med.

  Vilka är de bästa lyxbilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Andra dyra lyxfordon

Som du kan föreställa dig finns det många andra fordon som är nästan lika dyra som Bugatti La Voiture Noire. Här är några av detaljerna om dessa:

  • Pagani Zonda HP Barchetta: 17,6 miljoner dollar.
  • Bugatti Centodieci: 9 miljoner dollar
  • Maybach Exelero: 8 miljoner dollar
  • Bugatti Chiron Super Sport 300+: 3,9 miljoner dollar.
  • Gordon Murray T.50: 3,08 miljoner dollar.
    Ytterligare en notering: Om du kan få tag på en Ferrari 250 GTO från 1963, var beredd att betala cirka 70 miljoner dollar för den!

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts