Bästa lyxiga SUV för terrängkörning 2023

Bästa lyxiga SUV för terrängkörning 2023

Under det senaste decenniet eller så har SUV:er tagit över marknaden vilket fick de flesta biltillverkare att fokusera på att göra SUV:er istället för kupéer, sedans och cabrioleter. Vissa föredrar mindre SUV:er, andra föredrar större SUV:er, men alla föredrar lyxfunktioner och säkerhet. Därför är lyxiga terräng-SUV:er perfekta eftersom de kombinerar de flesta fördelarna i ett enda paket.

I den här artikeln kommer vi att lista de bästa lyxiga offroad-SUV:erna 2023 och berätta varför du borde överväga dem. Vi kommer att börja den här listan med den ikoniska Mercedes Benz G-klass eftersom ingen annan SUV i sin klass kan röra den på en terrängbana och några få kan det när det gäller lyx. Det andra alternativet är den nya Ranger Rover som är i nivå med G-klassen.

Lexus GX är inte alls lika kapabel som Range Rover eller G-klass, men den är lika bekväm och samtidigt mer pålitlig. Den nya Grand Cherokee underskrider dessa SUV:er med en hel del, men erbjuder ändå gott om lyxiga bekvämligheter och bra terrängkörningsförmåga. Slutligen ska vi också nämna den nya Land Rover Defender.

Defender är inte lika billig som originalet, men den behåller sin förmåga i terräng. Detta är de bästa lyxiga SUV:erna för terrängkörning på marknaden, och nu ska vi berätta varför.

Mercedes-Benz G-klass

Vi har placerat G-klassen högst upp på vår lista eftersom den erbjuder tre låsbara differentialer, bra motorer, toppstatus i företagsbilar och oändliga lyxfunktioner. G-klassen är också tveklöst den mest eftertraktade bilen på den här listan eftersom den bokstavligen är en statussymbol för dem som har extra mycket pengar på fickan. Om du väljer en AMG-modell i toppklass får du dessutom en otroligt snabb SUV.

  Vilka är de bästa sportbilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

På det hela taget finns det verkligen inget att ogilla med den nya G-klassen, förutom priset som börjar på 140 000 dollar och lätt stiger till 200 000 dollar om du väljer en välutrustad AMG GT 63-modell i topputförande. Dessa SUV:er behåller dock sitt värde så bra att du sannolikt inte kommer att förlora mycket värde om du behåller den i några år.

Range Rover

Den allra senaste Range Rover strävar efter att utmärka sig i absolut alla miljöer eftersom den är en otroligt kapabel terräng-SUV och en otroligt pushad aristokratisk vagn. Range Rover har alltid varit sinnebilden för brittisk lyx, men Range Rover är inte rädd för att ge sig ut i terräng, tvärtom, den nya Range Rover är byggd för terrängkörning.

Du kan välja en mängd olika motorer och till och med en lång hjulbas om du vill ha maximalt utrymme för de bakre passagerarna. Nya Range Rover börjar på cirka 104 000 dollar medan First Edition och Autobiography mellanklassutrustningar (de mest populära) börjar på cirka 157 000 och 164 000 dollar.

Lexus GX

Om du kan dina offroaders har du förmodligen hört talas om den ikoniska Toyota Land Cruiser, en SUV som har funnits i årtionden och som nu är känd för att vara förstahandsvalet för de flesta ökenkörningsfantaster i Mellanöstern. Lexus GX delar dock sitt underlag med Land Cruiser men är också mycket lyxigare.

GX är bättre än alla andra SUV:er på den här listan eftersom den är mer pålitlig och kan stå emot tidens tand som inget annat. Den är utrustad med en uppsjö av lyxiga funktioner som alla kommer att tillfredsställa även nördarna bland er. Det bästa med GX är att den börjar på cirka 57 000 dollar medan fullt utrustade modeller kan köpas för cirka 70 000 dollar.

  Hur får de in bilar i köpcentra?

Jeep Grand Cherokee

Om du vill köpa dig lite amerikansktillverkad lyx, kallas Grand Cherokee ofta för den amerikanska Range Rover. Visserligen finns det namnet mest på grund av hur Grand Cherokee ser ut, men den senaste modellen visar också att Jeep vet ett och annat om hur man gör en lyxig SUV.

Cherokee har en monokroppskonstruktion och en tvärmonterad motor, vilket är kända ingredienser för en bra terrängkörare. Cherokee börjar på cirka 40 000 dollar medan toppmodellerna med full utrustning säljs för cirka 70 000 dollar.

Land Rover Defender

Den sista bilen på vår lista är den nya Land Rover Defender, en SUV som har sin grund i den mest terrängvänliga Land Rover-modellen genom tiderna, vilket automatiskt gör den till en av de bästa terrängbilarna som finns. Den nya Defender har en modern lyxig stil, men med all den robusthet du förväntar dig av en Defender.

Det är en perfekt blandning av lyx och användbarhet och den börjar på cirka 53 000 dollar medan de mer avancerade V8-drivna fyrdörrarsmodellerna kostar cirka 115 000 dollar. För detta pris är Defender den bästa terrängbilen på den här listan, och de flesta anser att den också är den coolaste.

FAQ-avsnitt

Är lyxiga terrängbilar värda det?

När man tänker efter är alla SUV:er i dag födda ur offroad-SUV:er för flera decennier sedan. Möjligheten att blanda stil, lyx och funktioner med robusthet, användbarhet och flexibilitet verkar lite för kontrasterande för att vara sant.

  Vad får en bil att öka i värde?

Dessa SUV:er som listas i den här artikeln bevisar dock att lyx och offroad kan fungera bra tillsammans utan några som helst problem. Som sådana är lyxiga offroad-SUV:er verkligen värda det eftersom de ger dig mycket för pengarna och bokstavligen kan ta sig överallt.

Vilken är den bästa offroad-SUV:n som inte är lyxig?

Den bästa prisvärda, icke lyxiga offroad-SUV:n som inte är lyxiga är troligen Jeep Wrangler. Wrangler har också funnits i flera decennier och den har en kultstatus bland många offroadentusiaster i landet. Wrangler kostar en bråkdel av vad de flesta av dessa SUV:er kostar men kan ta sig fram där vissa av dessa inte kan.

Den nya Ford Bronco och Subaru Outback är också bra terräng-SUV:er utan att vara alltför dyra.

Är lastbilar bättre terrängfordon än SUV:er?

De flesta lastbilar som säljs idag är inte konstruerade för terrängbruk, och verkligheten är att en pickup truck aldrig kommer att vara lika kapabel i terräng som en SUV. Lastbilar är bättre på att dra och bogsera medan SUV:er tenderar att ha större däck och högre markfrigång med bättre infarts- och avgångsvinkel.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts