Bästa lyxbilar för långa personer

Lyxbilar brukar vara tillräckligt stora för både de främre och bakre passagerarna. Oavsett om det är en sedan eller en SUV måste lyxbilar erbjuda större utrymme för att nå en viss nivå av komfort som lyxbilar förväntas erbjuda.

Det mest populära lyxbilssegmentet är sedan-segmentet, och vissa bilar som BMW 7-serien, Audi A8 och Mercedes S-klass är de som definierar detta segment. Men ett gäng japanska märken som Kia och Genesis erbjuder ännu mer huvud- och benutrymme för föraren.

Men marknaden för lyxiga SUV:er expanderar ständigt och det verkar som om SUV-plattformen faktiskt kan komma att bli framtidens standardsegment för lyxbilar.

SUV:er som Chevy Tahoe/Suburban/GMC Yukon erbjuder mer utrymme, men SUV:er som BMW X7, Range Rover och Mercedes GLS erbjuder mer lyx, och att hitta en balans mellan dessa två aspekter är vägen till ett bra lyxbilsköp.

Bästa lyxsedaner för långa förare

En lyxsedan är med största sannolikhet en fullstor sedan, och i stort sett alla fullstora sedaner kommer att erbjuda gott om utrymme även för de största personerna. Den tyska trion, Audi A8, BMW 7-serien och Mercedes S-klass är de som dominerar detta segment.

Mercedes S-klass erbjuder 39,7 tum huvudutrymme för föraren och cirka 41 tum benutrymme för föraren. Audi A8 erbjuder 38,3 tum huvudutrymme för föraren och 41,5 tum benutrymme för föraren. BMW 7-serien är den mest rymliga av alla med 39,9 tum huvudutrymme och 41,4 tum benutrymme.

En av de mest rymliga fullstora lyxsedanerna är förmodligen Genesis G90 med sina imponerande 41,1 tum i huvudutrymme för föraren och 46,3 tum i benutrymme för föraren. Kia K900 erbjuder 40,2 tum huvudutrymme för föraren och 45,9 tum benutrymme för föraren.

  Lyxbilar med låga underhållskostnader

Även om dessa japanska limousiner erbjuder mer utrymme jämfört med sina tyska rivaler är de inte lika lyxiga som tyskarna. Det är säkert att säga att alla dessa kommer att erbjuda tillräckligt med utrymme för långa förare, men om du vill ha det där lilla extra ska du välja G90 eller K900.

Bästa lyxiga SUV:er för långa förare

SUV:er tar stadigt över lyxbilsmarknaden, och Range Rover, BMW X7, Mercedes GLS, Audi Q8 och Porsche Cayenne är de mest populära av dem. Men GMC Yukon/Chevy Suburban/Tahoe är de som erbjuder mest utrymme.

Range Rover Vogue är en definitiv lyxig SUV på 2000-talet, men när det gäller inredningsutrymme erbjuder Range Rover inte så mycket inredningsutrymme med mindre än 40 tum av både huvud- och benutrymme för föraren.

Av den tyska trion erbjuder Q8 mest benutrymme på 41,6 tum och X7 mest huvudutrymme på 41,9 tum, men alla tre är inte i närheten av toppen. GMC Yukon/Chevy Suburban/Tahoe erbjuder klassledande utrymme med 42,3 tum huvudutrymme och 45,3 tum benutrymme.

Kia Telluride erbjuder 40,9 tum huvudutrymme för föraren och 41,4 tum benutrymme för föraren. Alla dessa erbjuder sannolikt mer än tillräckligt med utrymme för längre förare, och Range Rover och den tyska trion är de mest lyxiga och åtråvärda av alla.

De bästa lyxbilarna för långa personer i den övre prisklassen

Det är ganska oförlåtande att tala om lyxbilar utan att nämna Bentley, Rolls Royce eller Maybach. Dessa tre är trots allt den absoluta toppen av modern billyx, och de rymmer också lätt större personer.

  Vilken är den bästa lyxiga SUV:n för seniorer?

Den förmodligen lyxigaste bilen på planeten är Rolls Royce Phantom. Och med en längd på 227 tum saknar Phantom inte något utrymme överhuvudtaget. Andra Rolls Royce-modeller som Ghost, Cullinan eller Wraith erbjuder cirka 40,6 tum huvudutrymme för föraren och 41,7 tum benutrymme för föraren.

Om du vill ha en lyxig, bekväm och snabb bil är det ett utmärkt alternativ att välja en Bentley Continental/Flying Spur. Oavsett om du behöver fyra dörrar eller inte erbjuder båda dessa bilar över 40 tum i både huvud- och benutrymme för föraren. Bentayga SUV är baserad på Audi Q7 och erbjuder 38 tum huvudutrymme och 41,7 tum benutrymme.

Maybach-versionerna av dagens Mercedes lyxbilar är ganska lika, men de erbjuder mer huvudutrymme. Mercedes behövde inte göra en rymligare GLS/S-klass eftersom båda dessa är tillräckligt rymliga som de är.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en lyxig SUV eller en lyxig sedan?

Ur perspektivet ”bäst för en lång förare” är det troligt att båda dessa segment kommer att uppfylla dina behov. Frågan handlar snarare om vad du föredrar, antingen en upphöjd, mer kapabel bil eller ett vanligtvis bekvämare och smidigare sedanalternativ.

Det finns så många olika alternativ att välja mellan att det är svårt att göra ett misstag. Om du inte planerar att ta med din SUV på terrängkörning kan det vara vettigare att köpa en sedan eftersom de är lättare och ligger närmare marken, vilket vanligtvis ger bättre körkvalitet och mindre karossrullning.

  Bästa kupéer för långa personer

Är det värt att köpa en lyxbil?

Ja, det är det. En lyxbil är en händelse, en chans att koppla av och göra dina resor mindre stressiga. Numera tillbringar människor en stor del av sina liv bakom ratten, obekväma säten och dålig körkvalitet kan till och med påverka din allmänna fysiska hälsa.

Vissa människor anser att en bra bekväm bil och en bra bekväm säng är lika viktiga om man tillbringar mycket tid på vägarna, och det är sant. Lyxbilar handlar om att hålla sig fräsch till slutet av resan, och inget annat bilsegment kan göra det.

Är det värt att köpa en Rolls Royce?

Detta är en extremt svår fråga att besvara eftersom en Rolls Royce ibland kostar mer än en halv miljon dollar, men den erbjuder komfort och kvalitet och en design som ingen annan biltillverkare kan matcha.

En Rolls Royce kostar ibland fem gånger så mycket som en S-klass, men Rolls Royce erbjuder inte fem gånger så hög körkvalitet. Skillnaderna är inte bara marginella, de är verkligen märkbara, men ändå inte tillräckliga för att motivera ett sådant pris.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts