Bästa SUV:er för långa personer

Att välja en SUV som daglig förare är alltid en bra idé. Den dominerande positionen som en SUV erbjuder plus det ökade inredningsutrymmet och fordonets allmänna kapacitet blir de mest eftertraktade bilegenskaperna nuförtiden.

Om du är en lång förare är en kompakt SUV crossover kanske inte perfekt om du planerar att regelbundet transportera flera större vuxna. Men något som en Volkswagen Tiguan, Toyota Highlander eller Hyundai Santa Fe erbjuder gott om utrymme för de främre passagerarna.

Om du väljer en mellanstor SUV kommer du att uppleva en betydande ökning av storlek och interiörutrymme. SUV:er som BMW X5, Nissan Pathfinder, Ford Edge och Hyundai Palisade är mer än tillräckliga för långa förare.

Om du väljer en fullstor SUV som Ford Expedition, Chevy Tahoe, BMW X7 eller en Mercedes GLS får du ta del av ett enormt last- och passagerarutrymme för upp till sju passagerare.

Kompakta crossover-SUV:er för långa personer

Som tidigare nämnts är en kompakt crossover-SUV kanske den minsta SUV:n i gänget, men alla nyare crossover-SUV:er är tillräckligt rymliga för långa personer. Om du är över 1,80 meter och letar efter en SUV som bekvämt kan transportera dig och dina långa vänner, välj då en rymlig SUV i mellanstorlek eller fullstorlek.

Något som den nya Volkswagen Tiguan anses ofta vara den perfekta allroundbilen. Det beror på att en kompakt SUV erbjuder majoriteten av de funktioner som förknippas med större SUV:er, men de kostar inte lika mycket. Med det sagt erbjuder en Tiguan 41,3 tum huvudutrymme för föraren och 41,5 tum benutrymme för föraren.

  Bästa kupéer för långa personer

Toyota Highlander är en otroligt populär liten SUV, och det av en bra anledning eftersom Toyota erbjuder klassledande tillförlitlighet till ett konkurrenskraftigt pris. Highlander erbjuder nästan 40 tum huvudutrymme för föraren och 42 tum benutrymme för föraren.

En Hyundai Santa Fe erbjuder klassledande interiörutrymme till ett rimligt pris. Det är värt att nämna att märken som BMW, Audi, Land Rover och Mercedes gör bättre kompakta SUV:er, men de saknar utrymme jämfört med Santa Fe:s 42,6 tum huvudutrymme för föraren och 41,2 tum benutrymme för föraren.

Mellanstora SUV:er för långa personer

En mellanstor SUV är förmodligen den perfekta storleken på en SUV om du inte planerar att transportera fler än fem passagerare. De är tillräckligt stora för att erbjuda en äkta SUV-upplevelse, men de är inte kolossala som fullstora SUV:er, vilket kan vara ett problem för vissa personer.

Om du är lång, räcker det förmodligen med vilken mellanstor SUV som helst, men nya BMW X5 är troligen den mest premiumklassiga av alla. X5 erbjuder 41 tum huvudutrymme för föraren och cirka 41,5 tum benutrymme för föraren. Även om Bimmer inte erbjuder klassledande interiörutrymme är det den erbjuder klassledande komfort och lyx.

SUV:er som Ford Edge å andra sidan försöker erbjuda klassledande huvud- och benutrymme med imponerande 40,2 tum huvudutrymme och 42,6 tum benutrymme. Nissan Pathfinder lyckas med detta med ännu mer imponerande 42 tum för både huvud- och benutrymme för föraren.

Men den mest rymliga mellanstora SUV:n är Hyundai Palisade med 39,3 tum förarens huvudutrymme och 44,1 tum förarens benutrymme. Men det är svårt att göra ett misstag när man köper en mellanstor SUV om man vill ha utrymme och komfort, det betyder att 99 % av de mellanstora SUV:erna kommer att vara mer än tillräckligt rymliga.

  Bästa sportbilen för långa personer

Fullstora SUV:er för långa personer

Om du väljer en fullstor flaggskepps-SUV kommer du inte att sakna något utrymme alls. Fullsize SUV:er är verkligen det bästa alternativet att välja om du vill ha mest utrymme för upp till sju passagerare. Fullsize SUV:er kostar visserligen mest, men du kommer att känna dig som kungen av vägen, och det motiverar lätt priset.

Om du väljer en Chevy Suburban/Chevy Tahoe får du 42,3 tum huvudutrymme för föraren och 44,5 tum benutrymme för föraren, vilket är klassledande i segmentet för fullstora SUV:er. En Ford Expedition erbjuder 42 tum huvudutrymme för föraren och 43,9 tum benutrymme för föraren, inte långt ifrån, och av dessa är mer än tillräckligt.

Något som en Mercedes GLS erbjuder dig 39,4 tum huvudutrymme för föraren och 40,3 tum benutrymme för föraren. En BMW X7 erbjuder 42 tum huvudutrymme för föraren och 39,8 tum benutrymme för föraren. Europeiska SUV:er är vanligtvis mindre, men de är också mer än tillräckliga för de flesta människor.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en mellanstor eller stor SUV om jag är lång?

I de flesta fall erbjuder både mellanstora och stora SUV:er gott om utrymme för längre förare. Om du planerar att regelbundet transportera fler än fem passagerare ska du välja en fullstor 7-sitsig SUV. Om du i första hand ska köra själv ska du välja en mellanstor SUV.

Vilken som helst av dessa går bra eftersom båda dessa segment är utformade för att rymma större personer. Du kommer knappast att märka skillnaden om du inte är 1,80 meter eller högre. Du kan alltid sänka sätena och skjuta sätena helt bakåt, om du fortfarande inte får plats kan du välja en Hyundai Sonata.

  Hur tillförlitliga är självparkerande bilar?

Är fullstora SUV:er bättre än små eller mellanstora SUV:er?

Inte nödvändigtvis, de flesta SUV:er som säljs är kompakta eller mellanstora, endast en mindre andel av SUV:erna är fullstora. Fullstora SUV:er är större, dyrare, mindre bränslesnåla, svårare att se ut ur och mer krävande att navigera genom trängre stadsgator.

Alla dessa erbjuder liknande funktioner och bekvämligheter, och i de flesta fall är en fullsize SUV bara större. Men vissa fullstora SUV:er som Maybach GLS är faktiskt bättre än en Mercedes GLE i toppklass. Men GLE i sig själv är redan en fantastisk SUV.

Är en sedan rymligare än en SUV?

I motsats till vad många tror är vissa sedans faktiskt rymligare än vissa SUV:er. Bilar som Nissan Altima eller Hyundai Sonata erbjuder mer än 45 tum benutrymme för föraren, vilket är mer än de flesta SUV:er.

Detta bekräftar bara ytterligare att nästan alla bilsegment är mer än kapabla att rymma större personer. Mindre hatchbacks bör undvikas, även om de kan vara tillräckligt rymliga, kräver detta vanligtvis att du berövar en stor del av baksätesutrymmet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts