Bästa BMW för långa personer

Bästa BMW för långa personer

BMW 7-serien efter 2016 är extremt rymliga lyxsedaner med gott om benutrymme och bekväma förarsäten, även för längre förare. En sjätte generationens BMW 7-serie G11 kan passa bra för en längre förare. Med en längd på 207 tum och en bredd på 75 tum ger det här fordonet mer än tillräckligt med utrymme för alla passagerare, inklusive föraren.

BMW 7-serien G11

BMW G11 var det första BMW-fordonet som antog en CLAR-plattform (Cluster architecture). Med ett chassi av kolfiberförstärkt polymer är G11 extremt hållbar och solid, trots sin längd, bredd och en vikt på nästan 5 000 lbs, vilket faktiskt är mycket lättare än förväntat för ett så stort fordon, tack vare de kolfibrer som används.
G11 är en fullstor lyxig 4-dörrars sedan, som finns med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift xDrive. Det är ett fordon som skriker status och betydelse vid varje händelse och många ser det som motsvarigheten till att kliva ut ur en limousin.
Tyvärr för vissa måste man vara i en ytterst lyckosam ekonomisk situation för att ha råd med denna skönhet. Den här limousinen är en bil för affärsmän som inte tycker om att bli körda runt utan som istället älskar att ta ratten och ha lite kul med fordonet själva.
BMW 7-serien åker något känsligare än vad man skulle kunna förvänta sig. I lägre hastigheter kommer du med största sannolikhet att känna av kloakluckor över hela vägen. Men 7-serien är konstruerad för att köra snabbt. Vid högre hastigheter hjälper luftfjädringen bilen och det känns som om den svävar över ofullkomliga ytor, särskilt när den är i komfortläge.
Sportläget är tillgängligt för dem, som vill ha mer kontroll över fordonet och det håller bilens kaross nere, utan att minska din komfort för mycket. Det är en hyfsad långdistanskryssare som nästan ingen skulle tacka nej till, om möjligheten gavs.

  Bästa pickup för långa förare

BMW G11 Motoralternativ

Det mest populära motorvalet är V8-motorn på 4,4 liter, och det finns en anledning till det. BMW:s 4,4 L N63 bensinmotorer har ett skottsäkert rykte när det gäller tillförlitlighet och prestanda. Bortsett från den finns det ytterligare 6 bensinalternativ och 4 dieselalternativ. Alla motoralternativ levereras med en automatisk 8-växlad växellåda.
Som tillval finns en uppgradering av xDrive med fyrhjulsdrift som finns tillgänglig för alla modeller i 7-serien, liksom en elmotor, som ska paras ihop med bensinmotorn 2,0 L B48. Med sina 523 hästkrafter når 4,4 L V8 från 0 till 62 miles per timme på bara 4,1 sekunder.

Alternativ för bensinmotorer:
● 2.0 L B488 l4 Turbo, 255 hk.
● Elmotor med 2,0 L B48 l4 Turbo, 389 hk.
● 3,0 L B58 l6 turbo, 322 hk.
● 4,4 L N63 V8 twin-turbo, 523 hk (redaktörens val).
● 6,6 L N74 V12 twin-turbo, 577 hk
● 4,4 L N63 twin-turbo Alpina, 599 hk

Dieselmotoralternativ:
● 2,0 L B47 l4 turbo, 228 hk
● 3.0 L B57 l6 turbo, 261 hk
● 3.0 L B57 l6 turbo, 315 hk
● 3.0 L B57 l6 turbo, 394 hk.

BMW 7 Series G11 interiör och funktioner

BMW 7 Series G11:s interiör handlar helt och hållet om föraren. Det finns elektriska sätes- och elektriska rattjusteringar, vilket gör det enkelt för en längre förare att ställa in sin perfekta körställning. Inte nog med det, sätesinställningen kan sparas i minnet i din bil, så att du inte behöver justera den igen när någon annan har kört den. Den går tillbaka till dina önskade inställningar efter att du bara trycker på en knapp.
Interiören är helt och hållet plyschig och läder, med inslag av trä och metall. Det är allt du kan förvänta dig av en vacker high-end BMW.
Med ett fordon på 207 tum (över 5 meter) kan du behöva all hjälp du kan få när det gäller parkering, om du inte är en ganska erfaren förare. Men oroa dig inte, alla modeller har som standard en BMW Parkeringsassistent med bakre parkeringssensorer, backningsassistent, självparkeringssystem och omgivande kameravisning.
Infotainmentsystemet är fantastiskt. BMW tar det ett steg längre genom att ha implementerat en personlig AI-assistent som aktiveras precis som Siri, om du säger ”Hey BMW”. Naturligtvis kan du byta namn på din bil och använda ett annat namn för att väcka den personliga assistenten. Det är en fantastisk funktion som gör att du kan styra infotainment, kontroller, GPS, allt utan att flytta ett finger från ratten, vilket är ganska säkert och bekvämt.
Det finns också skärmar i baksätet, så att passagerarna kan njuta av en film eller en sändning. Och med det tillgängliga wi-fi-paketet gör detta den till ett utmärkt familjefordon, eftersom den kan hålla barnen sysselsatta medan du njuter av vägen med din make/maka i framsätena.

  Bästa sportbilen för långa personer

Vanliga frågor om 7-serien

Vilka andra BMW-modeller är lämpliga för längre förare?

De avancerade BMW SUV:erna som BMW X5 och X7 erbjuder också gott om ben- och huvudutrymme för föraren. Förutom det har alla BMW-modeller i 5 och 7-serien en elektroniskt justerbar ratt och förarstol som gör att föraren kan anpassa sitt utrymme efter sina behov.

Kan den nya BMW 7-serien köra sig själv autonomt?

Under 2019 avslöjade BMW sin autonoma teknik på nivå 4, som gör att BMW 7-serien kan köra sig själv under nästan alla förhållanden, utan hjälp och uppmärksamhet från en förare. Systemet gör det möjligt för bilen att på egen hand komma fram där föraren är och senare måste föraren autentisera sig via en mobilapp.

Är BMW 7-serien väldigt dyr att underhålla?

BMW 7-serien är en av de dyraste BMW:erna att underhålla. Om du inte har tagit väl hand om fordonet kan en reparation i genomsnitt kosta mer än 8 000 dollar, och om det är en större komponent i drivlinan som behöver repareras kan det gå ännu längre.

Är den nya BMW 7-serien bättre än Mercedes-Benz S-klass?

I segmentet för ultra-lyxiga sedans har BMW 7-serien alltid varit silvermedaljören till Mercedes-Benz S-klass coupé. De nya modellerna har dock klarat alla tester och är imponerande stadiga och smidiga, trots den enorma kraften under huven. I slutändan är det förarens val och preferenser som gäller.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts