De bästa 4-sitsiga superbilarna att köpa 2023

De bästa 4-sitsiga superbilarna att köpa 2023

Att köpa en superbil innebär vanligtvis en hel del kompromisser som ofta kan vara skadliga för hela upplevelsen. Många människor där ute skulle älska att äga en superbil men är inte villiga att leva med en bil som bara erbjuder två sittplatser. Tack och lov är många framstående biltillverkare nuförtiden medvetna om detta, vilket är anledningen till att de tillverkar supersportbilar med fyra sittplatser.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om de bästa fyrsitsiga superbilarna att köpa år 2023. Några av dessa superbilar är inte nödvändigtvis bilar. Den bästa fyrsitsiga superbilen du kan köpa är Ferrari GTC4 Lusso eftersom den erbjuder den mest spännande motorn av alla bilar i den här gruppen utöver det oändligt åtråvärda prancing horse-märket på framsidan.

Om pengar inte är något problem och du vill ha den allra bästa supersportbilen med fyra sittplatser är Koenigsegg Gemera oöverträffad när det gäller ”superkänsla”. Den nyligen lanserade Maserati Gran Turismo är också en superbil med fyra säten, och det är Aston Martin DB11 AMR också.

För att kröna denna lista ska vi också nämna Mercedes-Benz AMG GT 4-dörr som i huvudsak är en fyrdörrars fyrsitsig version av AMG GT Coupe.

1. Ferrari GTC4 Lusso är den bästa fyrsitsiga superbilen.

Ferrari har nyligen kommit ut med den nya Ferrari Purosangue SUV:n, men vi kan verkligen inte kalla den för en superbil. Därför har vi bestämt oss för att ta med GTC4 Lusso i stället. Ferrari GTC4 Lusso har en 6,3L V12-motor med naturlig insugning med 680 hk och 514 lb-ft vridmoment med en redline på 8 000 rpm. Ljudet av denna skrikande V12 är tillräckligt för att kalla detta den bästa fyrsitsiga superbilen idag.

  Vilka är de dyraste tyska bilarna?

GTC4 Lusso kommer också med en V8-motor, men V12-versionen är mycket mer spännande. Med två dörrar och fyra rymliga säten kan GTC4 användas som en tvärkontinental Grand Tourer. Med en tydlig dubbel personlighet kan GTC4 vara ett absolut odjur och en fantastisk lyxbil med ett enda tryck på knappen.

2. Koenigsegg Gemera

Om du har 1,5 till 2 miljoner dollar över och vill ha en fyrdörrars superbil bör du definitivt överväga Koenigsegg Gemera. För att vara 100 % ärlig är det inte rättvist att kalla Gemera för en superbil, eftersom denna svenska fyrsitsiga hybridbil med 1 700 hk är en certifierad ”Hypercar”.

Det galnaste med Gemera är att den använder en 3-cylindrig motor, men att den ändå ger 600 hästkrafter och 443lb-ft vridmoment. Designmässigt ser Gemera verkligen ut som en superbil från framtiden och är extremt exklusiv. Gemera är begränsad till endast 300 exemplar för hela världen vilket innebär att de flesta eller alla sannolikt redan är slutsålda.

3. Maserati Gran Turismo

Maserati Gran Turismo kallas ofta för en av de snyggaste superbilarna med frontmotor med V8 bakhjulsdrift som någonsin har kommit ut. Maserati har nyligen dragit fram täckmanteln på den helt nya Gran Turismo som har en avtrimmad version av Maserati MC20 twin-turbo V6-motorn med dubbelturbo som ger upp till 550 hk med Trofeo-versionen.

Visst, det är kanske inte den vrålande V8:an som följde med den tidigare modellen, men denna V6:a kommer garanterat att hålla dig och tre av dina vänner underhållna. Designmässigt skulle jag säga att Gran Turismo förmodligen är den snyggaste bilen på den här listan, förutom kanske DB11.

  Demografi för köpare av lyxbilar

4. Aston Martin DB11 AMR

När det gäller att tillverka imponerande Grand Tourer superbilar som kan köra upp till 200 mph och samtidigt vara extremt lyxiga, är Aston Martin det märke man ska vända sig till. DB11 AMR har en något reviderad version av DB11:s motorpalett vilket innebär att du kan välja mellan en 4,0 l twin-turbo V8 eller en twin-turbo 5,2 l V12.

V8:an ger 528 hk medan V12:an ger 530 hk. Vissa säger att V8:an är roligare att köra eftersom den inte är lika nosig som V12:an. Hur som helst kan båda dessa bilar rymma upp till fyra personer i maximal lyx, komfort och stil.

5. Mercedes-Benz AMG GT 63 4-dörrars

Om du vill ha maximalt utrymme, maximal lyx, fyra dörrar och en superbilsrival körupplevelse är AMG GT 63 4-dörrars bilen något för dig. Den här supersalongen erbjuder en 4,0 l BiTurbo V8-motor med 640 hästkrafter och en otroligt stor bredd av förmågor. Det innebär att den kan vara både extremt bekväm och extremt smidig.

Om du vill ha ännu mer kraft kan du uppgradera till hybridmodellen GT 73 AMG som erbjuder uppemot 800 hk men behåller alla kreativa bekvämligheter och lyxiga bekvämligheter. Allt som allt är GT 63 den bästa dagliga föraren av alla bilar här.

FAQ-avdelning

Är fyradörrars superbilar riktiga superbilar?

Fyradörrars superbilar tenderar att vara lite lugna jämfört med ”riktiga” superbilar eftersom dessa vanligtvis är lite råare. En riktig superbil är något som en Ferrari F8 Tributo, McLaren 720S eller Lamborghini Aventador. Alla dessa tre försöker vara så lätta som möjligt samtidigt som de är så kraftfulla som möjligt.

  Vilken är den lyxigaste pickupen?

En supersportbil med fyra säten är mer en marknadsföringsgrej än verklighet eftersom supersportbilar med fyra säten inte är något som vanliga supersportbilsägare vill ha ändå, med undantag för Gemera.

Är Porsche 911 Turbo S en superbil?

Porsche 911 Turbo S är en fyrsitsig bil som klarar 0-60 mph på cirka 2,5 sekunder, men det är inte många som tror att det är en riktig superbil. Anledningen är att 911-serien är vad de flesta vill kalla ”den främsta sportbilen”. Den är helt enkelt inte lika exklusiv eller speciell eftersom den använder delar som finns i något som en Macan.

En superbil är en bil som är gjord för att imponera på folk samtidigt som den är rå, spårfokuserad och exklusiv.

Vilken är den snabbaste fyrsitsiga bilen på jorden?

Den snabbaste fyrsitsiga bilen på planeten är den tidigare nämnda Koenigsegg Gemera eftersom Koenigsegg säger att denna löjliga fyrsitsiga bil kan nå hastigheter på upp till 250mph/400kph. Vissa säger till och med att Gemera kan gå mycket snabbare än så och att Koenigsegg har begränsat toppfarten till 250mph.

Detta är faktiskt väldigt lätt att tro eftersom Koenigsegg har tillverkat en hel rad bilar som kan gå över 250mph, några av dem är till och med mer än 10 år gamla nu medan Gemera är helt ny och använder en mycket kraftfullare motor än dessa bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts