Vilken är den lyxigaste pickupen?

Pickup trucks är inte precis gjorda för lyx, och för bara några år sedan fanns det inga lyxiga pickup trucks. Numera är bilindustrin angelägen om att blanda sportighet och komfort, nytta och komfort samt praktiska egenskaper och komfort.

Filosofin ”en bil för allt” blir alltmer populär, och bilar som Audi RS6 är en perfekt illustration av detta. Man kan dock hävda att en lyxig pickup truck är den bästa allroundbilen man kan köpa för pengar i dag.

Lastbilar som Nissan Titan Platinum Reserve, Toyota Tundra Platinum, Dodge RAM 1500 Limited, Ford Ranger Lariat, Ford F-150 Limited och Chevy Silverado High Country är förmodligen de lyxigaste pickupbilarna på marknaden just nu.

Pickuper kan verkligen ge dig det bästa av två världar. I en arbetsmiljö kan knappast någon annan typ av bil göra vad en pickup kan, men samtidigt erbjuder en modern lyxig pickup också ett överflöd av lyx, komfort och tekniska bekvämligheter som är gjorda för att höja din dagliga körupplevelse.

Nissan Titan Platinum Reserve

Det kanske är en överraskning för dig att en Nissan pickup anses vara en lyxbil, men den här bilen erbjuder verkligen en hel del lyx per dollar. Flervägsjusterbara helklädda läderklädda säten med värme- och kylteknik, till och med baksätena har sätesvärme.

En stor infotainmentskärm, farthållare, aktiv körfältsassistent, fotgängardetektion och nödbromsning gör Titan Platinum Reserve till en riktig lyxig lastbil för massorna. Om du kombinerar det med LED-strålkastare och Apple CarPlay är den här Nissans nyttofordon definitivt också en plyscharbetare.

  Vilken bil är Bumblebee?

Toyota Tundra Platinum

Toyota vet verkligen hur man gör en bil pålitlig, intuitiv och ergonomisk. Förutom alla vanliga Toyota-fördelar erbjuder Tundra Platinum också en dragkapacitet som inte kan matchas av Ford F450. Högkvalitativt läder med flera sätt justerbara säten och ratt höjer verkligen Tundra över en enkel arbetsbil.
Infotainmentsystemet är blixtsnabbt, intuitivt och lätt att använda och erbjuder dessutom CarPlay och Android Auto. Ett gäng futuristiska förarassistanssystem har också hittat in i Tundra Platinum. Träkornsaccenter, perforerade säten som är både uppvärmda och kylda och ett JBL-ljudsystem i premiumutförande.

Ford Ranger Lariat

Den här mellanstora Ford-lastbilen är laddad med ett gäng standardutrustning som avsevärt uppgraderar lastbilens övergripande utseende och känsla. Funktioner som en stor infotainmentskärm, automatisk helljusstrålkastare, lane keep assist, automatisk bromsning, AC med flera zoner är alla standard.

Lariat har också ambientbelysning, adaptiv farthållare, assistent för döda vinklar och ett härligt klingande Bang and Olufsen-ljudsystem. Ranger Lariat är förmodligen den bästa allround pickupen som Ford för närvarande erbjuder, och om du inte ständigt använder sängen bör du köpa denna istället för F150.

Ford F150 Limited

F150 är en ikonisk bil, ingen annan bil kan matcha det som F150 erbjuder. Med detta sagt säljs mer än 100 av dessa per enskild timme. Några av dessa är utrustade med den topputrustningen Limited som förvandlar F150 till en härlig och lyxig daglig förare.

Ett digitalt instrumentkluster och en stor infotainmentskärm ingår båda. Massor av förarassistansfunktioner, premiumljudsystem, adaptiv farthållare och LED-strålkastare ingår också alla i Limited-paketet.

  Vad är tecken på en dålig motor?

Chevy Silverado High Country

När det gäller Chevy pickuper kan ingen annan erbjuda dig mer än Silverado High Country. Den här utrustningsnivån får Silverado att se ut och kännas som en riktig lyxbil. Helt läderklädda säten, golvmattor med mattor, uppvärmda fram- och baksäten samt ventilerade framsäten är alla tillgängliga med trimpaketet High Country.

Högkvalitativa trädetaljer, ett soltak och ett premiumljudsystem är alla tillgängliga med High Country trimpaketet. Det finns ingen diskussion om att High Country är något annat än en riktig lyxig pick-up, och det är förmodligen en av de bästa som finns.

Dodge RAM 1500 Limited

Om du vill kombinera sportighet med lyx i ett pickup-paket är 1500 RAM Limited rätt väg att gå. Höjdpunkten i RAM 1500 är förmodligen den massiva och otroligt responsiva 12-tums infotainmentskärmen.

Förutom en uppsjö av teknik erbjuder RAM 1500 också ett gäng traditionella lyxfunktioner som trädetaljer, högkvalitativt läder och en sofistikerad passform och finish. Ett högkvalitativt Harman Kardon-ljudsystem är också tillgängligt med trimpaketet Limited.

FAQ-avsnitt

Är lyxiga pickuper lyxigare än vanliga SUV:er?

Även om många pickuper erbjuder ett gäng funktioner som ibland saknas i bilar som är tre gånger så dyra. En Chevy Silverado High Country eller en RAM 1500 är dock inte i närheten av en Bentley Benteyga eller ens en vanlig Audi Q7.

Pickup trucks erbjuder helt enkelt inte samma förfining som dessa, och det är väntat eftersom en pickup truck har många fördelar jämfört med en vanlig SUV. Vissa SUV:er som Rolls Royce Cullinan är i en egen liga när det gäller överflöd, komfort och lyx.

  Vilken tysk bil är den mest pålitliga?

Är det värt att köpa en lyxig pickup?

Det beror på hur du brukar använda din pickup. Om du använder din pickup som en arbetshäst på kortare dagliga pendlingsresor finns det ingen anledning att köpa en pickup med ett lyxigt trimpaket, särskilt inte om du äger fler bilar.

Ibland är det helt enkelt bäst att köpa en standard pickup truck utan utrustning för arbetsuppgifter och en mer sofistikerad typ av bil för daglig körning och långpendling. Det sägs att det aldrig är en bra idé att blanda affärer och nöjen, men vissa anser att en lyxig pickup truck är en perfekt blandning av båda.

Varför erbjuder vissa lyxbilsmärken inga pickup trucks?

För några år sedan försökte Mercedes ta sig in på marknaden för lyxiga pickuper med X-klass, och man kan lugnt säga att X-klass misslyckades enormt. De flesta pickupägare är inte så intresserade av äkta lyx och förfining, allt de faktiskt vill ha är en hyfsad nivå av komfort, men en massa tekniska funktioner.

Alla ovannämnda pickupbilar passar alltså in i det sammanhanget, och för att vara helt ärlig skulle en Rolls Royce pickupbil på egen hand förstöra Rolls Royces rykte om lyxig premiumutrustning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts