Vilken är den lyxigaste cabrioletbilen?

Cabrioleter är gjorda för dem som gillar stundens anda, vinden i håret och känslan av att köra bil. Cabrioleter är inte gjorda för dem som anser att bilar är arbetshästar som går från A till B, utan snarare för dem som dyrkar varje ögonblick som de tillbringar på den öppna vägen.

Vare sig det är en kustväg eller ett bergspass på sommaren, kommer cabrioleterna garanterat att köras på natursköna vägar fulla av sinnesglädje. Inte ens de största soltäckena som finns tillgängliga kan jämföras med hur det känns att köra en lyxig cabriolet, och dessa är de lyxigaste som kan köpas för pengar.

Den lyxigaste cabrioleten som finns är utan tvekan Rolls Royce Dawn. Men om 400 000 dollar är för mycket för en weekendcruiser kan du också överväga den mer ”lättillgängliga” Bentley Continental GTC. Dessa två är de lyxigaste och mest bekväma cabrioleterna som finns till salu idag.

Hur som helst är det inte alla som älskar att kryssa runt i sina cabrioleter, vissa människor föredrar lite mer spänning än så. Om du är en av dem ska du se till att kolla in den naturgasdrivna V12-drivna Lamborghini Aventador S Roadster. Om du däremot föredrar en exotisk GT med frontmotor kan du kolla in Ferrari 812 GTS.

Rolls Royce Dawn – lyxig lyx efter en opulenten tid

Rolls Royce Wraith för 400 000 dollar är den absoluta toppen av bilmässig perfektion. Varje yta inuti Rolls Royce Dawn är klädd med det mest utsökta lädret, aluminium av högsta kvalitet och de mest karaktärsfulla trädetaljerna.

  Hur mycket markfrigång behöver du för att klara av farthinder?

Om man kombinerar detta med en V12-motor med dubbelturbo som ger 563 hästkrafter skulle man kunna tro att Dawn är något av en sportbil, men det är den inte. Rolls Royce tror inte på ”lyxbilar med en sportig sida”. Rolls anser att lyxbilar ska vara 100 % lyx, komfort, sofistikering och stil, och det är uppenbart så fort du kliver in i Dawn.

Bentley Continental GTC – En äkta lyxbil med sportig prägel

För några år sedan släppte Bentley den tredje generationen av den älskade Bentley Continental GT som är en klar uppgradering av den utgående modellen från alla håll och kanter. Från en mer strömlinjeformad, mer sofistikerad design som kännetecknas av starka hydroformade aluminiumpaneler ända upp till kristallliknande strålkastare är den nya Continental en skönhet.

Du kan få den nya Conti antingen som cabriolet eller som 2-dörrars coupé. Du kan också välja mellan en sportigare twin-turbo V8-modell eller en twin-turbo V12 cruiser. Nya Continental erbjuder en otrolig interiör med fantastisk omsorg om detaljer och ett genomgripande system för omgivande belysning som får kupén att kännas dyr och påkostad.

Lamborghini Aventador S Roadster

Det finns två typer av lyxbilar nuförtiden. På ena sidan har du Rolls Royce, Maybach och Bentley som tillverkar de finaste och mest bekväma lyxbilarna för de mest framgångsrika. På den andra sidan har du Ferrari, Lamborgini och McLaren som specialiserar sig på exotiska lyxbilar med hög prestanda, och ingen bil skriker exotiskt så mycket som Lamborghini Aventador gör.

Även om Aventador snart kommer att avvecklas är attraktionen för denna V12-drivna affischbil lika stark som någonsin. Snart kommer vi inte att kunna njuta av bilar som dessa, vilket också borde innebära att värdena på dessa bara stiger efter några år.

  Kan man byta hjulstorlek på en bil?

Ferrari 812 GTS

Ferrari 812 GTS är den bästa Ferrari-modellen du kan köpa idag. Även om SF90 är flaggskeppsmodellen från Ferrari i det nuvarande sortimentet är 812 GTS vad en riktig Ferrari ska vara, och dessutom förmodligen den sista Ferrari i sitt slag. Tack vare en skrikande V12-motor och en blixtsnabb växellåda med dubbelkoppling är 812 den kraftfullaste och snabbaste bilen på den här listan.

812 ser fantastisk ut, låter fantastisk och körs fantastiskt, och det finns knappast någon där ute som tror att 812 GTS inte är den bästa cabriolet-GT:n man kan köpa för pengar nuförtiden. Du måste dock vara försiktig med att köra detta odjur eftersom 800hp+ inte är gjorda för alla. Den här bilen kan bita dig om du inte är försiktig, och det är så en äkta Ferrari ska kännas.

FAQ-avsnitt

Vad är den bästa begagnade lyxiga cabrioleten?

Den bästa begagnade lyxiga cabrioleten är definitivt Mercedes Benz S-klass coupé eftersom den fortfarande erbjuder 90 % av vad en modern lyxbil erbjuder men för mycket mindre pengar. S-klass coupé ser fantastisk ut och den erbjuder två bredbildsskärmar i instrumentpanelen som kan visa allt du någonsin skulle vilja ha från en lyxbil.

En av de bästa aspekterna av S-klass coupé är sätena eftersom de är stödjande och bekväma på samma gång vilket innebär att S-klass coupé är både atletisk och lyxig på samma sätt som Bentley Continental är, men återigen för mycket mindre pengar.

  Varför är hybridbilar dåliga?

Vilken är den bästa prisvärda cabrioleten på marknaden?

Den bästa värdeorienterade cabrioleten på marknaden är Mazda MX-5 Miata för 25 000 dollar. Denna kompakta sportbil anses allmänt vara den bästa tvåsitsiga sportbilen när det gäller värde. Men om du vill ha en värdeorienterad 4-sitsig cabriolet ska du se till att kolla in den utgående BMW 4-serien cabriolet.

BMW 4-serien är en perfekt blandning av komfort och sportighet eftersom den erbjuder ett dynamiskt chassi som är ganska väl dämpat. Allt detta innebär att BMW 4-serien är både rolig att köra som en lyxkryssare eller som en helgens canyoncarver, särskilt om du väljer de sportigare M-versionerna.

Är cabrioleter med mjukt tak på väg att bli normen nuförtiden?

Under det senaste decenniet eller så har de flesta tillverkare långsamt gått bort från cabrioleter med hårt tak eftersom de är tunga, alldeles för komplicerade och dyra att tillverka. Detta innebär att cabrioleter med mjuka toppar långsamt blir normen medan hårda toppar blir alltmer sällsynta med tiden.

En vanlig kritik mot lyxbilar med mjuka toppar är att de inte är lika tysta eller bekväma som cabrioleter med hårda toppar, men Rolls Royce och Bentley har lyckats visa att deras cabrioletmodeller är lika bekväma som deras coupé- eller 4-dörrarsvarianter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts