Vilken är den tystaste och smidigaste bilen?

När du sätter dig i en bil vill du naturligtvis att den ska vara både smidig och tyst. Om dessa faktorer är viktiga för dig är du inte ensam. Särskilt på långa resor eller resor i viss ojämn terräng vill du naturligtvis köra eller åka i en bil som inte blir guppig och som är tyst under hela resan. Precis som med allt annat som har med bilar att göra finns det många rapporter tryckta om de tystaste och tystaste bilarna, men eftersom de alla använder olika kriterier för att komma fram till ”vinnarna” är det svårt för någon av dessa studier att komma fram till en bil som definitivt är den tystaste och tystaste bilen.
Med det sagt finns det en handfull bilar som tenderar att dyka upp på varenda en av dessa listor, helt enkelt för att de är så bra på att ge en så smidig och tyst körning. I den här artikeln ska vi ta en titt på tre av dessa fordon.

2020 Mercedes-Benz S-klass (94 250 dollar)

Om din bilbudget är obegränsad och du vill ha något super tyst och super smidigt är detta bilen att överväga. Det är vanligtvis den dyraste bilen på dessa listor, och det med rätta. När det gäller lyx är det få bilar som är mer lyxiga eller överdådiga, vilket är en av anledningarna till att den alltid finns med på listorna över superlyxbilar, till exempel den som U.S. News & World Report tar fram varje år. Några av dess många extraordinära egenskaper är en utsökt kupé som till och med har loungeliknande sittplatser, banbrytande säkerhetsfunktioner, läderklädsel, ett panoramasoltak, elektriska dörrar med mjukstängning och till och med ett stereosystem med surroundljud, för att nämna några.
Den har också ett 12,3-tums infotainmentsystem, integrering av smartphoneappar, trådlös laddning för alla dina enheter, uppvärmda säten och en elektrisk solskyddsskärm för bakrutan. Med alla dessa funktioner förväntar du dig att den också ska vara super smidig och tyst – och du gör rätt i att tro det. En av anledningarna till att det är så är att bilen är mer aerodynamiskt utformad än många andra fordon, även andra lyxbilar. Denna utformning innebär att den går långt för att hålla varje körning mycket smidig och extremt tyst, något som alla bilägare verkligen uppskattar, särskilt om de reser mycket.

  Bilar med minst värdeminskning

2020 Tesla Model S (79 990 dollar)

Anledningen till att den här bilen alltid finns med på de här listorna är att den är både supertyst på insidan och på utsidan, det vill säga under huven, tack vare sin helt elektriska drivlina. Med tanke på att det är en mycket stor lyxbil som också är ett elfordon är Tesla Model S mycket rimligt prissatt. Detta är särskilt sant när man beaktar alla dess funktioner, som inkluderar snabb acceleration som är bättre än många andra lyxbilar, en fyrhjulsdrift, överlägsen komfort, en näst bästa hantering och en räckvidd på upp till 402 miles, vilket är otroligt för en elbil.
Faktum är att kapaciteten på 402 mil är nästan dubbelt så lång som många elbilar erbjuder, och en av anledningarna till att den är så tyst är att den inte har någon standardmotor som gör alla vanliga bil- och vägljud. Utöver allt detta har Model S en snygg interiör med plats för fem personer, mycket lastutrymme och banbrytande teknik som gör att den känns som framtidens bil. När du ser en lista över de bästa lyxiga hybrid- och elbilarna finns Model S alltid med där.

2021 Subaru Outback (26 795 dollar)

Även om det här fordonet är en vagn kan det konkurrera med vilken kompakt SUV som helst. Den har fyrhjulsdrift, ger dig en jämn och balanserad körning, har god terrängförmåga och hanterar sig bättre än vad många förväntar sig av den här typen av bil. Den har också en fantastisk insida som inkluderar två rader rymliga säten, högkvalitativa material, mycket lastutrymme och ett ton av tekniska funktioner. När det gäller krocktestbetyg erbjuder den några av de starkaste betygen som finns.
Subaru Outback kommer med anslutning till smartphoneappar, några ganska coola avancerade förarassistanssystem och till och med en påminnelse för baksätet. När du betänker att den här bilen också har exklusiva egenskaper som läderklädsel, uppvärmda säten fram och bak, ett Rockford Fosgate-ljudljudsystem, en handsfree power liftgate och ventilerade framsäten förstår du varför den får så höga betyg på många olika områden, inte bara när det gäller hur tyst och smidig den körs.

  Hur lång livslängd har en hybridbil?

Varför är de här bilarna så tysta?

Det finns många faktorer som bidrar till att lyxbilar är tystare än sina vanliga motsvarigheter. För det första är motorerna i dessa fordon normalt sett större än vanligt, vilket ger en kraftfullare körning och även en tystare körning. För det andra ger en större kupé förare och passagerare mycket mer utrymme, vilket också bidrar till fordonets tystnad. Slutligen bidrar kvaliteten på funktionerna, som redan är avancerade, till en mycket jämnare och tystare körning. Intressant nog, som du kan se genom att granska de tre ovanstående fordonen, behöver du inte nödvändigtvis köpa ett dyrt lyxfordon bara för att få en tyst och smidig körning.
Många vanliga biltillverkare (t.ex. den Subaru som nämndes tidigare) tillverkar nu bilar som lovar en mjuk och tyst körning. Detta innebär att du inte längre behöver betala 50 000 dollar eller mer bara för att få en bil som är bekväm och inte bullrar. På tal om bilar behöver du inte heller köpa en sportig bil bara för att få en lyxbil. Lyxbilar kan vara sedans, sportbilar, vagnar och SUV:er. Det viktigaste är att göra din due diligence och göra lite research så att du kan hitta den bil som är rimligt prissatt och vars beskrivning låter dig veta att det är ett tyst och smidigt fordon som du kommer att njuta av från och med då.
Kontrollera bara fordonets funktioner, särskilt de högteknologiska funktionerna, så att du hamnar på en bil som tillfredsställer ditt behov av en smidig och supertyst bil i slutändan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts