Vilken är den smidigaste Mercedes SUV:n?

Den smidigaste Mercedes SUV:n är Mercedes GLS. Även om GLS inte riktigt är en S-klass på styltor, som Mercedes gärna kallar den, erbjuder GLS en bekväm och smidig upplevelse.

Den mellanstora GLE erbjuder också en smidig körning, tillsammans med i stort sett alla nya Mercedes SUV:er om de inte är utrustade med offroadpaketet eller stora hjul eller sportiga fjädringar. Mercedes prioriterar komfort när det gäller SUV:er, och alla moderna Mercedes SUV:er återspeglar verkligen detta.

Mercedes GLS

Mercedes GLS-sortimentet börjar med GLS450 för 76 000 dollar utrustad med en 3,0-liters inline 6-motor som assisteras av Mercedes EQ-Boost-teknik. Alla versioner av GLS är utrustade med en 9-växlad växellåda som också är skräddarsydd för att ge en smidig växlingsupplevelse, vilket ytterligare ökar körkomforten.

Nästa modell i sortimentet, och även Mercedes GLS med den högsta trimningen, är GLS580 för 99 000 dollar. Den här versionen av GLS är utrustad med en 4,0-liters BiTurbo V8, som också assisteras av Mercedes EQ Boost-teknik. 21-tums hjul är standard på den här versionen, men du kan välja mindre hjul som bidrar till att öka smidigheten i körningen.

Den viktigaste utrustningen för ökad körkomfort är AIRMATIC-fjädringen. Det här systemet syftar till att skapa en perfekt balans mellan en mjuk, bekväm körning och en komponerad rullfri körupplevelse i kurvorna. Systemet gör det möjligt för föraren att välja den perfekta körhöjden för varje miljö.

Detta system kan också bestämma den perfekta åkhöjden beroende på körförhållandena och kan också kompensera för eventuell extra vikt som läggs på fordonet.

  Vilken Mercedes har en aktiv bakre spoiler

Mercedes GL

Om du har en liten budget och ändå vill ha en stor och bekväm SUV kan den begagnade Mercedes GL-klassen passa dig bäst. GL upphörde att tillverkas 2019 och ersattes senare av den tidigare nämnda GLS.
GL är utrustad med ett hyfsat luftfjädrande fjädringssystem, kallat Magic Carpet Ride. Detta system syftar till att ge komfort, men vissa anser att det är ”för kuddigt”.

Vissa kunder föredrar den här typen av körning eftersom den verkar extremt bekväm, även om uppoffringen i dynamik kan vara en avstängning för andra. GL är ändå fortfarande en duglig SUV och kan köpas för mycket mindre än den nya GLS.

Den nyare GLS syftar till att hitta en balans mellan sport och komfort, men GL prioriterar komfort på bekostnad av undermålig dynamik. Det är en smaksak vilket system du egentligen föredrar, men GLS erbjuder mer funktionalitet och ett multifunktionellt fjädringssystem som passar fler körmiljöer.

Maybach GLS

Om du inte har en budget och vill ha den mest körvänliga Mercedes SUV som någonsin producerats är nya Maybach GLS utan tvekan den bästa. Maybach GLS erbjuder lyx utan gränser och syftar till att höja dina sinnen och avlasta dig från den dagliga pendlingen.

Maybach GLS är utrustad med AIRMATIC-fjädringen, men systemet i Maybach GLS är lite mer avancerat – i kombination med Maybach-klassens Active Body Control kan den här SUV:n glida dig till din destination på ett svävande sätt.

  Vilken är den dyraste Mercedes?

Modellen i fråga är GLS600 Maybach. Den här SUV:n börjar på cirka 160 000 dollar och är mycket dyrare jämfört med den ”vanliga” toppmodellen Mercedes GLS 580, men den försöker kompensera för det genom att ge dig mer av allt.

Den här modellen delar samma drivlina som GLS580, men effekten har ökat från 483 hk till 550 hk. Maybach GLS är en fantastisk SUV, men den höga prislappen är något svår att rättfärdiga eftersom Maybach i princip erbjuder samma underlag som GLS580.

Att hitta en smidig körning

Vilken är den smidigaste SUV:n som finns till salu i dag?

Den mest bekväma SUV:n på marknaden är utan tvekan Rolls Royce Cullinan. Rolls börjar på cirka 330-340 000 dollar och erbjuder en 6,7-liters V12-motor som ger 563 hästkrafter. Cullinan väger så mycket som 3 ton och är inriktad på komfort och endast komfort.
Och det är den största skillnaden mellan Cullinan och alla andra premium-SUV på marknaden. De flesta SUV:er, inklusive GLS, syftar till att hitta en perfekt balans mellan sportighet och komfort, men inte Cullinan.

Att erbjuda en hyfsat bekväm körupplevelse och en hyfsat sportig upplevelse samtidigt är praktiskt taget omöjligt, eftersom detta är två motsatta sidor av spektrumet. Och Rolls är tydlig och orubblig när det gäller att prioritera komfort. På grund av detta är Cullinan helt enkelt oöverträffad när det gäller en smidig körupplevelse.

Hur du ytterligare kan öka körkomforten i din bil

Körkomforten kan manipuleras drastiskt. Samma bil kan erbjuda helt olika körkvalitet, beroende på körhöjd, hjulstorlek, dämpar- och fjädringsuppsättningar samt däck.

  Vilken är den bästa Mercedes för terrängkörning?

Körhöjden spelar också en stor roll, eftersom den perfekta fjädringsrörelsen gör det möjligt för bilen att hålla sig smidig oavsett terräng. En bil utrustad med 22-tums hjul kommer aldrig att vara lika bekväm som en bil med 19-tums hjul. Det finns helt enkelt mycket mindre däck för att absorbera stötarna.

Dämpare och fjädringsuppställningar bör kontrolleras då och då eftersom de kan variera under bilens hela livslängd. Dessutom kan de däck du använder på din bil också förändra körkvaliteten i riktning mot komfort eller styvare sportig körning.

Är Mercedes AMG-modellerna lika bekväma som de vanliga Mercedes-modellerna?

Nej, det är de inte. Mercedes AMG är raka motsatsen till Maybach.
AMG erbjuder styvare fjädringsuppsättningar som i första hand är inriktade på sportig körning. Vissa Mercedes-modeller med lägre trim, som 53- eller 43 AMG-varianter, är mer sammansatta, men AMG 63 S-varianterna är vanligtvis antingen alldeles för styva i sportläget eller alldeles för kuddiga i komfortläget.

Om du är på marknaden för en bekväm SUV är en vanlig Mercedes-modell ett bättre alternativ än en AMG-modell. Om du vill ha den bästa körning som Mercedes erbjuder bör du bara gå vidare och köpa S-klassen eftersom GLS inte kan matcha S-klassen, inte ens i Maybach-utrustningen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts