Vilken modell är den minsta Mercedes SUV?

Vilken modell är den minsta Mercedes SUV?

Den minsta Mercedes SUV:n är GLA. GLA börjar på cirka 36 000 dollar och erbjuder alla delar av Mercedes-upplevelsen, även i den minsta modellen i Mercedes SUV-utbudet.
SUV-trenden börjar ta över världen, särskilt USA, där de flesta nya bilar som säljs är SUV:er. Mercedes har lyckats erbjuda en konkurrenskraftig modell i det minsta SUV-segmentet. Den nyligen släppta GLA är den andra mycket förbättrade generationen, och Mercedes lyckades sälja så många som 25 000 av dessa i USA under 2020.

Vanliga GLA-modeller

GLA-sortimentet inleds med GLA 250 för 36 000 dollar, en liten SUV med framhjulsdrift som drivs av en 2,0-liters turboladdad motor på 2,4 rader med 221 hk och 258 lb-ft vid 1 800 varv per minut. Den här modellen lyckas ge en hygglig bränsleeffektivitet på 25 MPG i USA, kopplad till en 8-växlad dubbelkopplingslåda.
Nästa modell i serien är GLA 250 4MATIC som kostar 38 000 dollar. Den här modellen erbjuds med fyrhjulsdrift och resten av drivlinan är densamma som den tidigare nämnda GLA250, med en något mindre gynnsam 24MPG US.
GLA erbjuds med en mängd olika tillval och paket, varav det mest populära är AMG-paketet som kostar 2 600 dollar och erbjuder en snyggare exteriör och en snyggare interiör med sportstolar och en AMG-sportratt.
Vissa paket som Premium-paketet, som kostar 1750 dollar, erbjuder ett uppgraderat multimediasystem med större skärmar, el-fällbara speglar, handsfree och nyckelfri åtkomst.

GLA AMG-modeller

Om du tycker att den vanliga GLA-modellen är ganska tråkig och långsam kan du alltid välja en av de sportiga AMG-versionerna som erbjuder ett överflöd av sportiga tillval och paket med en uppgraderad drivlina också.
AMG-sortimentet börjar med GLA 35 AMG som kostar 47 550 dollar och erbjuds med en AMG-förbättrad 2,0-liters turboladdad 2,4-linjemotor med turboaggregat kopplad till en 8-växlad AMG Speedshift-växellåda med 302 hk och 295 lb-ft @ 3 000-4 000 rpm. GLA 35 kan sprinta 0-60 på cirka 5 sekunder med en hygglig 23MPG US.
GLA:s toppmodell är AMG 45 som kostar cirka 54 500 dollar. Den här modellen är den mest sjungande och dansande GLA som lyckas erbjuda den högsta prestandanivån när det gäller små Mercedes SUV:er. Den här modellen erbjuder en handgjord 2-liters turbomotor med 382 hk och 354 lb-ft @ 4 750-5 000 rpm.
45 AMG kommer också med den 8-växlade Speedshift AMG-växellådan och en 0-60-tid på 4,3 sekunder. Den här versionen av GLA kan också skicka så mycket som 100 % av sin kraft enbart till bakhjulen för att uppnå de sportigaste köregenskaperna till en mindre gynnsam 20MPG US.

  Kan man köra Mercedes utan extra batteri?

Den gamla GLA:n och den nya GLA:n

År 2014 bestämde sig Mercedes för att gå in i ett nytt segment genom att erbjuda GLA. Den var löst baserad på A-klassens hatchback och sålde inte så bra eftersom många tyckte att A-klassen och den första generationen GLA saknade Mercedes-kryddan.
Men 2020 introducerade Mercedes den nya GLA. Även om den fortfarande delade sitt DNA med A-klassen tog Mercedes den här gången lite tid på sig att designa den för att göra den värdig den treuddiga stjärnan. Den nya GLA delar nästan ingenting med den gamla och slår den gamla GLA i alla tänkbara aspekter.
En GLA 250 från före 2016 kan köpas för 15-16 000 dollar för en hygglig modell, och priset är försvarbart. Men om du har möjlighet att sträcka dig djupare ner i fickorna för den nya GLA kommer du definitivt att få valuta för pengarna.

GLA FAQ

Hur pålitlig är Mercedes GLA?

Enligt WhatCar får Mercedes GLA 2014-2020 3 av 5 stjärnor när det gäller tillförlitlighet. Den här modellen har uppvisat en ganska stor mängd fel och problem, varav en del är knutna till motor- och krockkuddefel som kan kosta en hygglig summa att åtgärda.
GLA 2021 kom precis ut och det finns inte många konsumentrapporter som tyder på att GLA:s tillförlitlighet är tvivelaktig. Prognoserna för den nya GLA är mycket mer gynnsamma jämfört med den senaste modellen.

  Vilken Mercedes har en aktiv bakre spoiler

Är nya GLA bättre än Audi Q3?

GLA och Q3 är de två jättarna i segmentet för små SUV:er. Att jämföra dessa två är väntat eftersom de flesta köpare bör undersöka dem båda. När det gäller stilen vinner Q3 eftersom Q3 ser ut som toppmodellen Audi Q8, medan GLA ser ut som A-klassen på styltor.
Audi Q3 börjar på cirka 36 000 dollar, men är mycket billigare i hela sortimentet än GLA. Mercedes erbjuder en bättre och mer raffinerad växellåda jämfört med Q3. Båda erbjuds med framhjulsdrivna eller fyrhjulsdrivna varianter.
Q3 kostar mindre, men GLA är mer bränsleeffektiv. När det gäller interiörer erbjuder båda dessa fordon fantastiska interiörer. Så frågan om vilken som är bättre ligger på den potentiella ägaren. Det är säkert att säga att både GLA och Q3 borde tillfredsställa även de mest krävande kunderna.

Vilken är den bästa Mercedes SUV:n att köpa?

För närvarande säljer Mercedes 9 olika SUV:er för alla tänkbara ändamål. Att välja mellan så många olika alternativ kan verka lite skrämmande. Men den klara vinnaren av hela Mercedes SUV-sortimentet är GLC SUV eftersom den blandar de bästa egenskaperna hos en bil och en ”riktig” SUV.
GLC 2021 börjar på cirka 43 000 dollar och erbjuder en frestande medelväg mellan de mindre och de större Mercedes SUV:erna. Dessutom anses GLC också vara en av Mercedes mest pålitliga SUV:er, precis som GLK som kom före den.
GLC erbjuds som en framhjulsdriven variant och en fyrhjulsdriven variant. Den verkar också vara en lockande familjebil. GLC är ganska välutrustad och kan förvärvas med de flesta av Mercedes tillval.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts