Vilken är den bästa Mercedes för terrängkörning?

Vilken är den bästa Mercedes för terrängkörning?

Mercedes-Benz är populärt för sina lyxiga och pålitliga sedans, men företaget tillverkar också enastående terrängbilar.
Mercedes G-klass är den bästa Mercedes för terrängkörning. Den här bilen började som ett militärfordon, vilket innebär att den var utformad för att kunna ta sig fram överallt utan någon utmaning. SUV:n kan stå emot allt som står i dess väg och kryssa smidigt genom alla typer av terräng.
Som alla Mercedesfordon är denna SUV dock ganska dyr. Den är inte bara byggd för terrängaktiviteter, utan har också den kraft och sofistikering som kännetecknar Mercedes-Benz-fordon. Den är perfekt för personer som letar efter en perfekt SUV som presterar exceptionellt bra på och utanför vägarna utan att kompromissa med komforten.

Mercedes-Benz G-klass

Mercedes G-klass har funnits i över 40 år. Även om den ursprungligen byggdes för militärt bruk är denna SUV nu en favorit bland offroadare tack vare sina sofistikerade funktioner och enastående prestanda. Mercedes ”G-vagn”, som många kallar den, har de flesta funktioner som du vill ha i ett terrängfordon.
Denna SUV från G-klassen kan skryta med en imponerande design som väcker uppmärksamhet var den än passerar. Mer specifikt har G550-modellen utmärkt markfrigång, vilket krävs för smidig terrängkörning. Du kommer också att älska vridmomentet på 738 lb-ft och de stora hjulen som lätt tar sig fram i tuff terräng.

Vad gör Mercedes-Benz G-klass till den bästa för terrängkörning?

G-vagnen är legendarisk med sin ikoniska design i lådform. Den är också lång och bred, men ändå lätt. Därför får användarna mer lastutrymme när de kör offroad i naturen. Fordonet är också rymligt med mycket huvudutrymme, även om passagerare i baksätet kan tycka att benutrymmet är något litet.
Några av de funktioner som gör att den är idealisk för terrängkörning är bland annat:

 • 3 låsbara diffar
 • 9,5 tum markfrigång
 • Tvåväxlad förflyttningslåda
 • 30,9 graders inflygningsvinkel
 • 29,9 graders avgångsvinkel
 • 23,5 graders vinkel vid överkörning
 • 9G-Tronic 9-växlad automatisk växellåda
 • 4.0l V8 bi-turbo-motor
 • 19-tums 8-ekiga däck.
  G-Wagon SUV är också säker att köra. Tack vare säkerhetsfunktioner som Attention Assist, Active Brake Assist, Pre-safe, Blind Spot Assist, Rear Cross-Traffic Alert, Adaptive Braking Technology, Night Security Illumination, Rain Sensing Windshield Wipers, Trailer Stability Assist och mycket mer. Bilen går för cirka 131 600 dollar.
  Vilken Mercedes är bäst att köpa?

Andra Mercedes-bilar som är bra för terrängkörning

Mercedes-Benz GLE-klass

Om du inte har pengar att lägga på Mercedes G-klass G550 kan du välja Mercedes GLE-klass. Mercedes-Benz GLE-klass introducerades 1997. Den var tidigare känd som Mercedes M-klass, som senare ändrades till GLE-klass i april 2015.
Mercedes-Benz GLE-klass är något mer prisvärd än G-vagnen. Den här mellanstora SUV:n kommer med all den lyx du kan önska dig i en high-end Benz. SUV:n kan skryta med en frontmotor, 4WD eller 4matic fyrhjulsdriftsalternativ. Dessutom består den av en automatisk 7G-Tronic Plus-växellåda och en topphastighet på 210 km/h.
Denna lyxiga mellanstora SUV från Mercedes är också säker att köra med funktioner som Attention Assist-systemet, Collision Prevention Assist-systemet, Intelligent Light System, fotgängarskydd och mycket mer. Alla dessa funktioner ser till att du är säker under din bilresa.
Precis som andra Mercedes-bilar har GLE-klassen fullt eljusterbara säten, en rymlig interiör och ett rymligt lastutrymme. På så sätt kommer du att förbli bekväm och njuta av din resa. Om du har många saker att ta med dig finns det tillvalet Easy-Pack lastsäkringssats, Easy-Pack baklucka och mycket mer.

Sprinter 4×4

Om du har för avsikt att transportera last i terräng kommer du att älska Mercedes Sprinter 4×4 van. Den här skåpbilen kan åka smidigt på is, snö, sand och till och med grus, tack vare den exceptionella dragkraft som den här skåpbilen erbjuder. Dessutom är den här skåpbilen bränslesnål, vilket gör den till det perfekta alternativet för godstransporter i avlägsna områden.
Observera att Sprinter 4X4 har många varianter som passar just dina klimatförhållanden och ditt arbete.

  Varför Mercedes är dåliga bilar

Unimog

Ett annat mindre omtalat, men kraftfullt fordon tillverkat av Mercedes är Unimog. Detta är ett annat perfekt fordon för terrängaktiviteter. Unimog kan ta sig fram genom vatten, lera och till och med över stenar. Unimog kan också modifieras för att passa till ditt arbete.

Vito 4X4

Sist men inte minst har vi Vito 4X4. Den här skåpbilen har ett fantastiskt grepp tack vare sitt fyrhjulsdrivna system. Förutom det är skåpbilen populär för sin smidiga och exakta hantering. Även när förhållandena är ogynnsamma tar den här bilen dig fram snabbt och smidigt.

Mer om terrängkörning

Kan jag använda vilket Mercedes-fordon som helst för terrängkörning?

Nej, det kan du inte. Vissa Mercedes-Benz-fordon är definitivt inte byggda för terrängkörning och blir en mardröm att köra i grov terräng. En perfekt bil för terrängkörning måste ha god markfrigång, vilket många Mercedesbilar inte har. Alla Mercedes SUV:er kan dock användas för terrängkörning.

Vilken bil är bättre för terrängkörning – Mercedes G550 eller BMW X5?

Båda dessa bilar tillverkas av några av de mest eftertraktade lyxbilsföretagen. Även om dessa två SUV:er är utmärkta för terrängkörning är Mercedes G-550 mycket bättre än BMW X5-serien. Den har den stora markfrigången och mer avancerade funktioner än X5-serien.

Vilken är bäst för terrängkörning – AWD eller 4WD?

Mercedes fordon har både fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Båda dessa drivsystem är skapade för att skicka vridmoment till bilens alla fyra hjul för att öka dragkraften när det behövs. Icke desto mindre är 4WD-systemet starkare än AWD-systemet, vilket gör det bättre för terrängkörning.

  Vad är skillnaden mellan en Mercedes E300 och en E350?

Vad ska man tänka på när man väljer den bästa Mercedes för terrängkörning?

Innan du väljer någon Mercedes för terrängkörning bör du se till att du förstår några grundläggande saker. En Mercedes-Benz som är bra för snöiga områden är till exempel kanske inte idealisk för torra platser. Därför är klimatet en av de saker som man bör ta hänsyn till. Andra saker är fjädring, stötdämpare, växelkontroller, däck, offroad-paketkit.

Slutliga tankar

Mercedes-Benz erbjuder högklassiga och högpresterande fordon, men alla är inte avsedda för terrängkörning. De flesta Mercedes SUV:er kan användas i terräng, men du kan behöva skaffa ytterligare paket för att underlätta körningen. Mercedes G-klass som även kallas G-vagn är den bästa Mercedes för terrängkörning.
G-Wagon är ett sofistikerat, kraftfullt och lyxigt fordon som kan användas både på och utanför vägen utan problem. Om du har pengar att spendera kommer du att vara glad över att ha denna SUV i stället för en Jeep Wrangler, Land Rover Defender eller Toyota Land Cruiser.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts