Vilken Mercedes har en aktiv bakre spoiler

Vilken Mercedes har en aktiv bakre spoiler

En aktiv bakre spoiler är en funktion som vanligtvis finns på snabba och dyra sport- och supersportbilar. Mercedes erbjuder också en aktiv spoiler på sina toppmodeller av sportbilar som AMG GT 2-dörrars eller AMG GT 4-dörrars Coupe.

Endast dessa två aktuella Mercedes-modeller erbjuder en aktiv bakspoiler, men Mercedes erbjöd också en aktiv bakspoiler på de två föregångarna till AMG GT, Mercedes McLaren SLR och Mercedes Benz SLS AMG.

Det är värt att nämna att inte alla ovannämnda modeller fick en aktiv bakspoiler, vissa av dem erbjöds med fasta bakspoilers, som SLS AMG Black Series eller AMG GT-R och GT Black Series-modellerna.

Mercedes AMG GT-modeller med aktiv bakspoiler

Den mest prestandainriktade seriemodellen som Mercedes för närvarande erbjuder är den tvådörrarsversionen av AMG GT. Den här bilen erbjuds med en 4,0-liters V8 BiTurbo-motor med en effekt från höga 400 hästkrafter för de tidigaste modellerna, hela vägen upp till konfigurationer med över 700 hästkrafter. Du kan välja mellan en coupé eller en roadster för de inledande GT:erna.

Sortimentet börjar med AMG GT som kostar runt 120 000 dollar för den tvådörrarsvariant som ger 520 hästkrafter. Nästa i raden är Mercedes AMG GTC-modellerna som kostar cirka 150 000 dollar och ger cirka 550 hästkrafter. Mercedes erbjuder även 2 spårversioner av 2-dörrarsvarianten som heter GT-R och GT-R Pro som kan kosta upp till 200k dollar.

Om du tycker att två dörrar inte räcker kan du alltid välja den 4-dörrarsversionen av AMG GT som kallas AMG GT 4-door Coupe. Den 4-dörrars Coupé finns i tre olika varianter, 43 AMG, 53 AMG och toppmodellen 63 S AMG.

  Kan man byta grill på en Mercedes?

AMG 43-modellerna börjar på cirka 90 000 dollar, AMG 53-modellen kostar 10 000 dollar mer och toppmodellen AMG 63 kostar 162 000 dollar. Alla tre kommer med aktiva bakre vingar från fabriken, och 63 AMG-modellen kan fås med ett alternativ med fasta bakre vingar om du föredrar en mer racig look.

Mercedes SLS AMG

Mercedes SLS AMG är en strikt tvådörrars coupé eller roadster som introducerades 2010 och upphörde 2015. SLS drivs av en 6,2-liters V8-motor med naturlig insugning, en motor som många anser vara en av de bästa Mercedes-motorerna genom tiderna.

En begagnad SLS kostar runt 150 000 dollar för en hygglig modell och vissa modeller som SLS AMG Black Series kostar uppåt 600 000 dollar. SLS erbjöd också legendariska Mercedes Gullwing-dörrar, precis som 300SL, och Mercedes lanserade SLS AMG som den andliga efterföljaren till den vackra 300SL.

Alla versioner av SLS har aktiva bakre spoilers förutom SLS Black Series, som är den högsta versionen i begränsad upplaga och som har en fast bakre vinge. SLS förväntas öka i värde under de kommande åren tack vare motorn, designen, dörrarna och köregenskaperna.

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR var en samproducerad modell tillverkad av Mercedes och McLaren. SLR introducerades 2004 och lades ned 2009. Under SLR:s livstid introducerades ett par olika modeller och alla erbjöds med fabrikstillverkade aktiva bakspoilers.

SLR var positionerad som en super-GT, en bil som kunde nå 200+mph med alla de lyxiga Mercedes-funktioner som fanns tillgängliga 2004. SLR är också den enda gången Mercedes och McLaren utvecklade en bil tillsammans. SLR drivs av en 5,4-liters komprimerad V8-motor med kompressor och 625 hästkrafter.

  Vad betyder AMG för Mercedes?

Denna motor var den mest kraftfulla motorn kopplad till en automatisk växellåda när denna bil kom, och priserna för SLR fortsätter också att stiga, särskilt för 722-modellerna eller den högsta begränsade upplagan av SLR Sterling Moss Speedster tribute.

SLR kostar så lite som 230 000 dollar i dag för en hygglig standardmodell, och långt upp i miljonerna för SLR Sterling Moss i begränsad upplaga.

FAQ-avsnitt

Vad är funktionen av en aktiv bakspoiler?

En aktiv bakspoiler används för att ge ytterligare downforce vid högre hastigheter som förbättrar bilens stabilitet i hög hastighet. Den aktiva delen beror på att tillverkaren inte vill sätta en fast bakre vinge eftersom det kan äventyra designlinjerna eller aeroprofilen på fordonet är bäst när det är utrustat med en aktiv bakspoiler.

Aktiva bakspoilers är justerbara och de kan luta till en grad som är perfekt inställd för olika körställningar. Så om du planerar att göra höghastighetskörningar kan spoilern dras in eller få en mild vinkel så att den inte ger något motstånd som bromsar bilen.

Om du befinner dig i en banmiljö och grepp och smidighet prioriteras framför toppfart kommer vingen att höjas och ge ytterligare downforce över bakhjulen vilket gör att bilen greppar mycket bättre när den svänger.

Varför erbjuds vissa modeller av AMG GT och SLS med fasta bakre vingar?

Modellerna SLS AMG Black Series och AMG GT-R, GT Black Series erbjuds med fasta bakre vingar i motsats till en vanlig aktiv bakre vinge. Detta beror främst på att dessa modeller är de som är mest spårorienterade och inte prioriterar topphastighet i motsats till grepp och spårkörning.

  Vilken månad att köpa en begagnad Mercedes

En fast bakvinge kräver inga extra ledningar eller elmotorer så den är mycket lättare, vilket också är en klar fördel för spårfokuserade fordon. Dessa modeller erbjuder också en spårbaserad design och en fast bakre vinge passar in i resten av designspråket.

Väntas Mercedes erbjuda nya modeller med aktiva bakspoilers?

Mercedes kommer snart att lansera den mycket efterlängtade hyperbilen Project 1, som kostar flera miljoner dollar och som också kommer att ha en aktiv bakre vinge förutom många andra aktiva aerofunktioner. Aktiva bakre vingar blir också mer och mer populära eftersom vissa biltillverkare som Audi, BMW och Porsche erbjuder aktiva bakre vingar på några av sina vanliga sedans.
AMG GT:s efterföljare kommer sannolikt att erbjuda en aktiv bakre vinge, och den nya Mercedes SL ryktas också ha en aktiv bakre vinge.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts