Kan man byta grill på en Mercedes?

En av de mest utmärkande egenskaperna hos Mercedes-Benz-bilar är grillen. Men är det möjligt att byta grill på en Mercedes-Benz?

Ja, det är möjligt. Du kan byta grill på din Mercedes-Benz om du inte gillar den. De flesta byter ut den lyxiga Mercedes-grillen mot en sportig grill. Det är dock inte ett enkelt förfarande. Det beror på att du måste byta ut flera delar, till exempel den främre stötfångaren, kylaren och strålkastaraggregatet.

Framgrillen är en av bilens delar som utsätts för överdrivet slitage. Så om du märker att din grill är sliten eller bara vill byta ut den mot en finare grill måste du följa vissa steg. Dessutom är dagens Mercedes-grillar oftast gjorda av plast, till skillnad från i gamla modeller som var gjorda av metall.

Hur kan jag byta grill på Mercedes-Benz?

Om din Mercedes grill är sliten eller om du vill byta ut den sportiga grillen mot en lyxgrill eller vice versa är processen enkel. Om det är första gången kan det dock vara besvärligt och ta dig över 2 timmar att utföra bytet. Här är proceduren:

  • Först och främst ska du identifiera vilken typ av grill du vill byta ut på din Benz. Om det är samma typ är processen enkel. Men om det inte är det måste du också byta kylare, strålkastare och främre stötfångare.
  • Börja med att inspektera grillens ovansida. Den här delen är normalt fixerad på plats av två plastdubbar som sitter i grillen. De är normalt dolda under listen eller täckstycket. Beroende på din erfarenhet kan du antingen ta bort trimstycket eller koppla loss stycket med täckningen kvar.
  • Ta sedan bort plastskyddet genom att vrida plastlåset 90 grader för att frigöra det. Följ upp detta genom att ta bort överflödet och kabelutlösaren från locket. Avsluta genom att dra framåt på locket på varje sida och dra upp den bakre delen av överdraget och ta bort det.
  • Eftersom grillen sitter fast på plats med flera plastklämmor runt botten och ändstycket som vilar i en kanal på varje sida, måste du utöva ett visst tryck med handen och trycka in botten av grillen igen och i riktning mot kylaren.
  • Därefter kommer grillen att svänga in på undersidan och ge dig tillgång till monteringsstycket på ovansidan.
  • Nu kan du snabbt nå in med en skruvmejsel med platt huvud och långsamt ta loss grillanslutningen från bilen.
  • Om du är en erfaren mekaniker eller gör-det-själv-entusiast och vet vad du letar efter, kan du gå vidare och koppla loss grillens överdel så att du blir av med locket. Men om du är oerfaren måste du ta bort locket för att underlätta arbetet.
  • Nu när grillens över- och underdel är fria drar du grillens sidor uppåt och ut ur den kanal där den vilar.
  • Du kan fortsätta att byta ut grillen mot en ny liknande grill, eller byta ut de nödvändiga delarna för att fixa en sportig eller lyxig grill på din bil.
  • För att installera grillen igen följer du de omvända stegen ovan. Detta bör inte ta mycket tid eftersom det är okomplicerat.
  Vilken är den bästa Mercedes för pengarna?

Varför har Mercedes olika typer av grillar?

Mercedes-Benz kommer med olika typer av grillar för att differentiera syftet med olika Mercedes-bilar. Vanligtvis erbjuder Mercedes fyra olika typer av grillar, som inkluderar standard, AMGs, Maybach och EVs. Så här ser olika Mercedes grillar ut:

Standardgrill – Mercedes standardgrill kommer med horisontella linjer som är uppdelade i två delar och särskiljs av en vertikal linje, med den treuddiga stjärnan på toppen av grillen.

AMG-grill – Det är en av de mest spektakulära Mercedes-grillarna. Till skillnad från standardgrillen har AMG-grillen en stor Mercedes treuddig stjärna i mitten av grillen. Dessutom är linjerna vertikala och inte horisontella som i standardgrillen.

Maybach-grillen – det här är den lyxigaste enheten från Mercedes-Benz. Maybach-grillen har en treuddig stjärna i toppen av grillen. Dessutom har den skrift som säger ”Maybach” på den översta delen av grillen. Precis som AMG är Maybachs linjer vertikala, men mer än AMGs linjer.

EV-grill – det här är det senaste tillskottet i Mercedes bilserie. EV- eller EQ-grillen kommer med ett stort treudigt stjärnmärke i mitten av grillen. Dessutom har den flera horisontella linjer runt Mercedesemblemet.

FAQ

Hur byter jag grill på min Mercedes E-Klass?

Det är enkelt att byta grill på Mercedes E-Klass. Börja med att ta bort klämman ovanpå plasthöljet med hjälp av en skruvmejsel med platt huvud. Därefter tar du bort det nedre plastskyddet och tar sedan bort grillen som blir synlig efter att du tagit bort kåpan. Till sist monterar du tillbaka grillen igen.

  Kräver Mercedes premiumgas?

Vad är Mercedes Panamericana-grillen?

Detta är en GTR:s grill som hyllar en legendarisk bil i Mercedes historia: 300 SL Gullwing från 1952. Den första SL:an var en renodlad tävlingsbil och deltog i Carrera Panamericana, som har varit värd över den panamerikanska motorvägen i Mexiko. Historien bakom detta lopp är det som gör grillen minnesvärd.

Kan jag köra en bil utan frontgrill?

Ja, det kan du. Dessutom har de flesta bilar grillar för utseendets skull. Så om grillen är sliten och du inte har bytt ut den behöver du inte oroa dig. Luften kommer fortfarande att strömma in i huven och kyla av uppvärmda delar, till exempel motorn och kylaren.

Slutsats

Om du har undrat om du kan byta ut din Mercedes-Benz grill eller inte behöver du inte längre göra det. Det är möjligt så länge du är beredd att avsätta tid och byta ut grillen mot en ny eller en annan typ av grill. De flesta byter ut standardgrillar mot sportiga grillar eller grillar i AMG-stil.

I de flesta fall måste du ta bort stötfångaren. Men om du byter ut grillen mot en annan kan du behöva ta bort kylaren och strålkastarna. Med ovanstående steg-för-steg-procedur borde det inte alls vara någon utmaning att byta ut grillen mot en ny.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts