Vilken är den mest kraftfulla Mercedes?

Mercedes har tillverkat några av de mest kraftfulla, avancerade, lyxigaste och snabbaste bilarna genom åren. Men vilken Mercedes-bil är den mest kraftfulla?

Titeln för den mest kraftfulla Mercedes-Benz går till Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive. Jag vet att många av er är förvånade över att Mercedes-Benz AMG GT Black Series inte tar hem titeln för den kraftfullaste Mercedes.

Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive ger en enastående effekt på upp till 741 BHp, medan Mercedes-Benz AMG GT Black Series ger en total effekt på upp till 720 BHp. SLS Electric Drive producerar också ett vridmoment på 738 lb-ft.

Funktioner hos Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive är en framtidsbil. Den här eleganta och kraftfulla sportbilen släpptes 2013 och är kraftfullare än AMG GT Black Series, men dess eldrift räcker inte länge. Det är därför somliga fortfarande föredrar den senare framför SLS AMG ED.

Eftersom Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive är en elbil producerar den inga lokala koldioxidutsläpp, vilket gör den miljövänlig. Därför är den billigare att underhålla än Mercedes-AMG GT Black Series som behöver bränsle för att köras. Observera att den här bilen kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,7 sekunder.

Liksom de flesta sportbilar har den här enheten ett helt elektriskt fyrhjulsdriftssystem. Dessutom är den utrustad med fyra motorer kopplade till två växellådor med 12 batterimoduler. De flesta av dessa batterier är placerade i det oanvända utrymmet där transmissionstunneln vanligtvis är placerad.

Eftersom batteriet väger överdrivet mycket 548 kg måste de nedanför. När de är fulladdade ger dessa batterier en effekt som kan täcka upp till 155 miles. Detta är inga goda nyheter när man jämför den här bilen med exceptionella elbilar som Tesla Model S med en räckvidd på över 400 mil.

  Vilken Mercedes-modell är mest pålitlig?

Förutom att Mercedes SLS AMG Electric Drive har en kort räckvidd tar det också många timmar att ladda fullt ut. Om du laddar från en laddningsstation måste du vänta i minst 20 timmar för att ladda denna kraftfulla sportbil fullt ut. Detta är mycket tid med tanke på att många elbilar tar mindre än 12 timmar att ladda fullt ut.

Dessutom behöver litiumjonbatteripaketet på 60 kWh 220 volt för att laddas fullt ut inom 20 timmar. Både batteriet och programvaran som styr det har utvecklats av Formel 1-experterna på Mercedes AMG High-Performance Powertrains. Det är därför den har exceptionella prestanda.

Trots att Mercedes SLS AMG GT Electric Drive har flera utmaningar erbjuder den ändå en smidig körning. Allt du behöver göra är att välja rätt vridmomentvektorinställningar för att njuta av åkturen. Växla mellan komfort- och sportläge för att se adrenalinet stiga och njuta av åkturen.

Med ett grundpris på 500 000 dollar är Mercedes-Benz SLS AMG GT Electric Drive inte en bil för alla. Men om du vill uppleva den mest kraftfulla och utsläppsfria Mercedes-AMG-sportbilen är den här bilen värd att investera i.

Varför anses Mercedes-AMG GT Black Series vara kraftfull?

Precis som Mercedes-Benz SLS AMG GT ED levererar Mercedes-AMG GT Black Series en utmärkt effekt på upp till 720 hästkrafter. Detta innebär att SLS AMG Electric Drive är den enda Mercedes-modellen med mer kraft med 741 hästkrafter.

  Vanliga problem med Mercedes S-klass W221?

Innan Mercedes SLS AMG Electric Drive introducerades 2013 var AMG Black Series den mest kraftfulla Mercedes-AMG-modellen på marknaden. Mercedes-AMG GT Black Series 2021 kommer med en enastående AMG V8-motor som levererar totalt 720 hästkrafter och ett vridmoment på 590 lb-ft.

Dessutom accelererar den här bilen snabbare än SLS AMG Electric Drive eftersom den kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,1 sekunder. Dessutom är den här bilen mer tillförlitlig eftersom den drivs av bränsle, till skillnad från SLS AMG Electric Drive som endast förlitar sig på elektrisk kraft.

På det hela taget är båda dessa bilar kraftfulla och raffinerade. Det slutliga beslutet beror på om du vill ha en bil som drivs med el eller bränsle. SLS AMG Electric Drive är dock något dyrare än AMG GT Black Series.

FAQ

Vilken är den mest kraftfulla SUV:n från Mercedes?

Mercedes-Benz har tillverkat några av de bästa SUV:erna på marknaden. Men även om G-klassen är en av Mercedes SUV:erna i toppklass är den inte den mest kraftfulla. Titeln för den mest kraftfulla Mercedes SUV:n går till 2021 GLS med maximalt 603 hk och 627 lb-ft vridmoment.

Den minst kraftfulla Mercedes-Benz GLS-modellen kommer med 362 hk och 369 lb-ft vridmoment. När man jämför med G-klassen kommer den minst kraftfulla G-klassen med 416 hk och 450 lb-ft vridmoment, medan den mest kraftfulla G-klassen har 577 hk och 627 lb-ft vridmoment.

  Vilken modell är den minsta Mercedes SUV?

Vilken är den snabbaste Mercedes-bilen?

Den snabbaste bilen från Mercedes-Benz är Mercedes-AMG GT 63 S 4-dörrars coupé. Denna kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,1 sekunder. Dessutom levererar dess kraftfulla motor upp till 630 hk, vilket är exceptionellt. Andra anmärkningsvärda snabbare Mercedes-modeller är 2021 AMG GT 63, AMG E 63 S Sedan och AMG S 63 Coupe.

Vilken bil är kraftfullare – Mercedes-AMG GT Black Series eller BMW M5 CS?

När det gäller kraft har Mercedes och BMW producerat några av de mest kraftfulla sport- och lyxbilarna. Dessa två bilmodeller är några av de mest kraftfulla på marknaden. Men när det gäller ren kraft tar Mercedes-AMG GT Black Series överhanden.

Mercedes-AMG GT Black Series levererar upp till 720 hk, vilket är en av de bästa på marknaden. Å andra sidan producerar BMW M5 CS totalt 627 hk. Därför är AMG GT Black Series kraftfullare med en skillnad på 93 hk.

Slutsats

Om du letar efter den mest kraftfulla Mercedes-modellen är Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive den mest kraftfulla Benz med 741 hk. Den följs tätt av 2021 Mercedes-AMG GT Black Series med en total effekt på 720 hk. SLS AMG Electric Drive drivs av ett 60 kWh litiumjonbatteri med en räckvidd på 155 miles.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts