Vilken är den mest pålitliga Mercedes SUV?

Det finns en anledning till att Mercedes-Benz har dominerat lyxmarknaden i årtionden. De skapar några av de lyxigaste och säkraste bilarna på marknaden, inklusive några mycket pålitliga modeller.

Den mest tillförlitliga Mercedes SUV:n är Mercedes-Benz GLC-klassen. Detta enligt Consumer Reports och många användare av Mercedes SUV:er. Den här lyxiga kompakta SUV:n, som tidigare kallades GLK, har en kraftfull motor, en lyxig och bekväm kupé och flera avancerade funktioner.

Även om Mercedes är känt för att ha flera problem har Mercedes-Benz GLC-klass inte många. Den är alltså billigare och lättare att underhålla under en lång period. Den har också massor av avancerade funktioner och lyx som håller passagerarna säkra och underhållna.

Funktioner hos Mercedes-Benz GLC-klass

Utseende

Mercedes-Benz GLC-klass är en lyxig kompakt SUV. På grund av sin kompakta design har den här bilen ett litet lastutrymme. Den är dock fortfarande vackert utformad och har flera definierande egenskaper. Men först måste du bestämma om du vill ha en traditionell modell eller en coupé.

Mercedes-Benz GLC Coupe har en mer attraktiv och elegant design än den traditionella designen av GLC-klassen. Och om du vill ha ett sportigare utseende kan du välja AMG-versionen, som har ett mer omdefinierat men enastående utseende.

Oavsett om du väljer den traditionella GLC-klassens SUV eller Coupe får du i slutändan en högklassig och rymlig kupé. Båda dessa bilar är femsitsiga med kvalitetsfunktioner, inklusive justerbara framsäten med uppvärmda kuddar, tvåzons klimatkontroll, ventilerade framsäten samt säten och ratt i läder.

Fler viktiga funktioner som du kommer att stöta på är en härlig head-up-display för att underlätta styrningen av bilen. Dessutom har kupén uppvärmda baksäten, ambient belysning, ett MBUX multimediasystem och en multifunktionell sportratt med tre ekrar. Om du vill ha mer avancerade funktioner bör du överväga att skaffa AMG-modellen.

  Vilken är den bästa SUV:n för en familj på 6 personer?

Den enda utmaning som många kommer att möta är det begränsade lastutrymmet. Mercedes-Benz GLC-klass kommer med ett trångt lastutrymme som mäter 19 kubikfot bakom baksätena och 57 kubikfot när sätena är nedfällda.
Med en passagerarkapacitet på fem personer är Mercedes GLC-klass bra för en liten familj, men inte för dem som letar efter en 7-sitsig SUV. Den är inte heller idealisk för längre personer eftersom kupén inte är särskilt rymlig. Med ett benutrymme fram på 40,8 tum och ett bakre benutrymme på 37,3 tum är bilen något av en trång vrå.

Prestanda

En sak som Mercedes utmärker sig på som varumärke är att göra bekväma och högpresterande fordon. Mercedes GLC-klass utmärker sig också på det här området. Den här kompakta SUV:n kommer med en 2,0-liters inline-4 turbomotor med en 9-växlad automatisk växellåda. Den kraftfulla motorn levererar 255 hk och ett vridmoment på 273 lb-ft.

Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 mpg på bara 5,4 sekunder. Om du väljer AMG- eller AMG high-performance-versionen får du ännu mer kraft och snabbare acceleration än basmodellen. Det kommer dock till ett något högre pris också.

De flesta SUV:er är bränsleslukare, men med GLC-klassen sparar du mycket. Detta tack vare dess goda EPA-betyg på 21 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och ett kombinerat 24 mpg. De flesta Mercedes SUV-modeller förbrukar mycket bränsle, men GLC-klassen är lite mer bränsleeffektiv.

  Vilka är de bästa däcken för Mercedes ML350?

Säkerhet

Säkerheten bör vara det minsta av dina bekymmer när det gäller Mercedes-Benz. GLC-klassen är utrustad med många högklassiga säkerhetsfunktioner, bland annat PRE-SAFE-teknik, aktiv bromsassistent, blind spot assist med utgångsvarningsassistent och bakre korsningsvarnare.

Pris

Oavsett om du letar efter en ny eller begagnad Mercedes-Benz GLC-klass kommer du att upptäcka att de är något mer prisvärda jämfört med andra bilar i sin klass. Men om du väljer AMG-versionen får du betala mer. GLC-klassen har ett utgångspris på 44 250 dollar, medan AMG Coupé har ett utgångspris på 56 100 dollar.

FAQ

Vilken Mercedes-Benz-modell är den mest tillförlitliga?

Trots att Mercedes-Benz GLC-klass är den mest tillförlitliga Mercedes SUV:n är den inte den mest tillförlitliga Mercedes-modellen överlag. Den titeln går till Mercedes-Benz E-klass. E-Klassen levererar några av de mest hållbara, rymliga, bekväma och pålitliga Mercedesbilarna på marknaden. Så om tillförlitlighet är vad du letar efter i en lyxbil är E-Klass det rätta valet.

Vilket bilmärke är billigare att underhålla – Mercedes eller BMW?

När man pratar om kostnaden för att underhålla en lyxbil är BMW och Mercedes två av de dyraste lyxbilarna att underhålla. BMW är dock något dyrare att underhålla än Mercedes-Benz. Detta beror på att BMW tenderar att gå sönder oftare än Mercedes-Benz.

Är Mercedes SUV:er billiga eller dyra att underhålla?

Mercedes SUV:er är dyra att underhålla och reparera. Detta beror på att de behöver specialiserad vård eftersom du inte kan ta din Benz till vilken mekaniker som helst. Du måste leta efter en Mercedes-återförsäljare och de är dyra. Jämfört med andra lyxiga SUV:er är Mercedes och BMW de dyraste att underhålla.

  Vad är Mercedes bästa SUV?

Vilken är den bästa begagnade Mercedes SUV att köpa?

Det finns många utmärkta begagnade Mercedes SUV:er att köpa, men den bästa begagnade Mercedes SUV:n är 2017 Mercedes GLC-Class Coupe. Den här bilen är inte bara elegant konstruerad, utan den levererar också mycket kraft med utmärkt hantering. Den har högteknologiska funktioner och är mycket säker att köra.
Andra anmärkningsvärda omnämnanden är 2018 Mercedes-Benz GLE 350, 2019 Mercedes GLK 550 4Matic och 2016 Mercedes-Benz GLC. Alla dessa SUV:er är inte bara bekväma, kraftfulla och säkra, utan även pålitliga. Detta är viktigt om du tänker äga en SUV under lång tid.

Varför älskar människor Mercedes-Benz?

Många människor älskar Mercedes-Benz eftersom de förknippar det med prestige, kvalitet, pålitlighet och komfort. Mercedes presterar exceptionellt bra och erbjuder några av de mest eleganta bilarna på vägarna. Framför allt är Mercedes bilar mycket säkra.

Slutbetänkanden

Mercedes-Benz GLC-klass är den mest pålitliga Mercedes SUV på marknaden. Men den här bilen är också kraftfull, bekväm, rymlig, säker och lyxig. Hanteringen är också bra, vilket gör den till en rolig bil att ha vid terrängaktiviteter. Om du vill ha en något större, men fortfarande pålitlig Mercedes-Benz SUV är GLE-klassen ett fantastiskt val.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts