Hur pålitliga är Volvo SUV:er?

Volvos SUV:er är ganska genomsnittliga när det gäller tillförlitlighet.

Volvo tillverkar säkert säkra och hållbara bilar, men de har lidit i tillförlitlighetsbetyg. De hade haft i genomsnitt 204 problem per 100 bilar under 2016. De har dock säkert arbetat med att förbättra sin tillförlitlighet. År 2021 förbättrade Volvo sitt tillförlitlighetsresultat till 185 problem per 100 bilar.

Tillförlitligheten är också något beroende av modellen. XC40 från 2021 är ganska tillförlitlig, men XC90 har drastiskt lidit när det gäller tillförlitlighetsbetyg.

Volvos totala tillförlitlighet

Volvo har gjort sig känd för säkra och starka bilar. De har dock saknat tillförlitlighetsbetyg på grund av en del problem under de senaste åren. Problemen började när Volvo började tillverka moderna bilar med nya och komplexa material. Lyckligtvis har de arbetat med detta, och i slutändan har de förbättrat sina betyg under de senaste fem åren.

Volvo har en ReliabilityIndex-poäng på 127, vilket placerar dem på plats 23 av 40 märken. Detta är förvisso inte det bästa betyget, men det är ändå bättre än många andra stora lyxbilstillverkare som Audi, Tesla och BMW.

Consumer Reports har gett Volvo en 24:e plats i sin ranking. Och JD Power har rankat alla Volvos SUV:er som över genomsnittet. XC40 har definitivt förbättrat Volvos rykte om tillförlitlighet och bidragit till att Volvos SUV:er har fått betyg över genomsnittet när det gäller tillförlitlighet.

XC90 är inte särskilt tillförlitlig, men jämförbar med konkurrenterna.

XC90 har många fördelar. Det är den enda 7-sitsiga Volvo-bilen och den är jämförelsevis prisvärd jämfört med sina konkurrenter. Dessutom har den också ett AWD-alternativ, vilket gör den ganska bra vid terrängkörningsupplevelser. Säkerhets- och lyxfunktionerna gör den unik.

  Tillverkar Volvo elbilar?

Däremot är tillförlitlighetsbetygen för XC90 lite oroande. XC90 har ett totalt tillförlitlighetsbetyg på 50,65, där 57 är ett genomsnittligt betyg.

Om vi tittar på några andra konkurrenter som Audi Q7, BMW X5, Ford Explorer eller Acura MDX har alla också liknande poäng i detta index. Det betyder att alla andra stora SUV:er som XC90 också saknar tillförlitlighet.

Anledningen till att stora SUV:er tenderar att vara opålitliga är på grund av det stora lastbilschassit och de mer komplexa operativsystemen. SUV:er upplever dessa typer av problem. Den genomsnittliga årliga reparationskostnaden för XC90 är 851 dollar, vilket fortfarande är lägre än Q7, X5 och några andra stora SUV:er.

Den verkliga lyx och de säkerhetsfunktioner som XC90 erbjuder kompenserar dock vanligtvis för eventuella tillförlitlighetsproblem. Den rankas ständigt som en av de säkraste SUV:erna någonsin av NHTSA och IIHS. Därför är SUV:n fortfarande en av de bästa.

XC60 rankas bättre när det gäller tillförlitlighet

XC60 är en kompakt lyxig crossover-SUV. Det är i princip en mindre XC90 med en mindre motor. Bilen är baserad på den nya SPA-plattformen, som är känd för sin stabilitet. Den presterar jämförelsevis bättre än XC90 när det gäller tillförlitlighet.

Den har ett totalt tillförlitlighetsbetyg på 76,5, vilket faktiskt är mycket bra i den här kategorin. XC60:s konkurrenter är bland annat BMW X5, Audi Q5, Acura RDX och Kia Sorento. Alla dessa har lägre tillförlitlighetsbetyg än XC60. Den högst rankade av konkurrenterna är Audi Q5 som får 70 poäng.

  Är Volvo ett lyxmärke?

XC60 presterar också mycket bra när det gäller årliga reparationskostnader. Den har en årlig reparationskostnad på 746 dollar, vilket är ganska genomsnittligt. Andra konkurrenter som Audi eller BMW har högre årliga reparationskostnader, medan Kia och Acura har lägre årliga reparationskostnader. Trots detta är XC60 bättre än andra när det gäller säkerhet och ekonomi.

XC40 är Volvos mest tillförlitliga modell

Volvo XC40 är en kompakt SUV som verkligen är en juvel i Volvos krona. Den har de bästa tillförlitlighetsbetygen av alla Volvo-bilar. Det är också den bästa Volvo-bilen att köpa just nu. Den erbjuder allt som den bästa bilen ska ha. Den är bränslesnål, prisvärd, bekväm och en av de säkraste.

Körningen är också bättre än andra Volvo SUV:er. JD Power gav den ett prognostiserat tillförlitlighetsbetyg på 71, vilket inte är det bästa, men bättre i sin egen kategori. Bilen är också bättre när det gäller reparationskostnader och totalvärde.

Bilens bränsleekonomi är lysande, och den är ännu bättre i plug-in hybridmodellen. Säkerhetsfunktionerna är återigen några av de bästa och det finns några extra säkerhetsfunktioner som standard i denna Volvo. XC40 är mindre än de andra två Volvo SUV:erna, men den är ganska praktisk.

Den nya Volvo C40

Volvo planerar att lansera sin helt nya Volvo C40 år 2022. Det är en helt eldriven subkompakt lyxig crossover-SUV. Det skulle vara den andra helelektriska Volvo-bilen och den bygger på den nya Volvo CMA-plattformen. Volvo fortsätter att förbättra kvaliteten på sina SUV:er dag för dag.

  BMW vs. Infiniti tillförlitlighet - vilken är bäst?

Volvos SUV:er har okej tillförlitlighet

Volvos SUV:er må sakna höga tillförlitlighetssiffror, men de är ändå bättre än sina konkurrenter. Det är säkerhetsmätningarna och lyxen som gör att de ligger före andra. Det beror egentligen bara på köparen vilken SUV som passar deras behov bäst, men Volvos SUV:er är ändå tillräckligt tillförlitliga.

FAQ

Är SUV:er tillförlitliga?

Ju större fordonet är, desto fler problem brukar det ha, liksom vissa problem med bränsleeffektiviteten. SUV:er förbrukar mer bränsle och detta orsakar i sin tur en miljöfarlighet. Dieselbaserade SUV:er orsakar ännu mer problem.

SUV:er används också vanligtvis under tuffare förhållanden som hög terräng, vilket orsakar höga underhålls- och reparationskostnader. Allt detta bidrar till SUV:ernas låga tillförlitlighet. Den höga markfrigången är till för vissa terrängkörningsupplevelser, men detta orsakar fler problem med vältning. SUV:erna lider också när det gäller bromsarna.

Varför gillar människor SUV:er?

Önskan om SUV:er har ökat på senare tid. Körning på tuffare vägar och i hög terräng gör dem populära. Folk älskar dem också på grund av deras höga markfrigång och sportiga former. De är också praktiska när det gäller att transportera ett större antal personer.

Varför är SUV:er populära i USA?

SUV:er har blivit så populära i USA på grund av sina egenskaper och möjligheter. Större fordon kan transportera fler personer och fler saker, vilket är kostnadseffektivt för amerikaner. Amerikaner är kända för att gilla allt större.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts