BMW vs. Infiniti tillförlitlighet – vilken är bäst?

BMW vs. Infiniti tillförlitlighet - vilken är bäst?

Trots den vanliga missuppfattningen att japanska bilar är mer tillförlitliga än tyska bilar får de flesta Infiniti-modeller som Q70, Q50 och QX60 endast 2,5 av 5 i J.D. Power-betyget för tillförlitlighet, vilket är under genomsnittet och sämre än de flesta BMW:er. BMW X6 får till exempel ett gediget betyg på 4,5 av 5, vilket gör den dubbelt så pålitlig som Infiniti. Andra BMW-modeller som 2-serien, 3-serien och X5 fick alla 4 av 5.

Är BMW verkligen mer pålitlig än Infiniti?

Tillförlitlighetsbetyg i sig innebär inte allt om ett fordonsmärke. Varje enskild bilmodell från varje märke har ett annat tillförlitlighetsbetyg och olika vanliga problem. För att göra en bättre jämförelse, förutom det generella tillförlitlighetsbetyget, ska vi ta en titt på några av de vanligaste klagomålen från ägare om de två märkena.

Mest problematiska Infiniti-modeller

Av de 362 klagomål som hittades på carcomplaints.com, avseende Infiniti-fordon, hade de mest problematiska modellerna fler gemensamma problem än vad man kan förvänta sig.
Mest problematiska Infiniti-modeller:
● 2000 Infiniti G35
● 2014 Infiniti Q50
● 2015 Infiniti Q50
● 2017 Infiniti Q60
● 2002 Infiniti QX4
● 2009 Infiniti G37

Vanligaste Infiniti-problemen

De vanligaste problemen bland dessa fordon som rapporterades av gemenskapen var:

 1. Kontroll av förarsätet:
  Många användare har rapporterat att de förlorat kontrollen över förarsätet genom att det blev platt och inte återgick till sitt normala läge. Detta kräver ett totalt utbyte av standardsätet vilket resulterar i en kostnad på cirka 1 500 dollar.
 2. Sprucken kylare och kylarläckage:
  Spruckna kylare och radiatorläckor rapporterades oftast i QX56 Infiniti-bilar och kan sluta med att transmissionsvätska läcker ut och skadar bilens växellåda. I det här fallet behöver du troligen reparera både växellåda och kylare, vilket kostar dig en hemsk summa på 4 000 dollar.
 3. Felande differential:
  Detta problem rapporterades oftast av förare av 2007 Infiniti QX57. Kostnaden för att byta ut en differential är cirka 2 000 dollar, beroende på ditt land eller din stat. Detta kan vara det vanligaste problemet med drivlinan hos Infiniti-bilar.
 4. Luftkuddsensor som fungerar dåligt:
  Infiniti G37 2011-modeller har rapporterat fel på krockkuddsensorn mer än en gång. Vissa förare hävdar att alla G37 före 2011 har detta problem. Detta problem är, trots att det inte låter som något mycket brådskande att åtgärda, en ganska stor sak eftersom du kan skada en passagerare om du har oturen att råka ut för en olycka. Den genomsnittliga kostnaden för att åtgärda krockkuddsnäsor ligger mellan 5 000 och 6 000 dollar.
  Vilka är de bästa SUV:erna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Mest problematiska BMW-modeller

När vi surfade över carcomplaints.com hittade vi totalt 767 BMW-klagomål, vilket gör dem dubbelt så många som Infinitis. Om man å andra sidan jämför Infinitis 20 000 sålda fordon under 2019 med BMW:s 2,17 miljoner så låter det som att förhållandet lutar kraftigt till BMW:s fördel.
Priset för den sämsta BMW-modellen med flest klagomål går till 2013 års BMW X5. BMW X5 från 2011 ska inte heller underskattas när det gäller att gå sönder oväntat och kosta dig en massa pengar att reparera.
De sämre modellerna med lägst rapporterad tillförlitlighet och flest problem är:
● 2011 BMW X5
● 2007 BMW 335i
● 2013 BMW X3
● 2008 BMW 335i
● 2013 BMW X5
De allvarligaste problemen med drivlinan som alla dessa har gemensamt är att de stannar av under körning, att motorerna når höga temperaturer och att motorn går sönder.

Vanligaste BMW-problem

Andra mycket vanliga problem som förare har upplevt med sina BMW:er är bl.a. följande:

 1. Vatten läcker in i interiören
  Detta har inträffat mest frekvent i 2008 års BMW X5 och kostar hela 10 000 dollar att åtgärda. Och även om detta inte är den mest frekventa reparationen, listas det här som en av de mest besvärliga eftersom det kan skada inredningen, vilket gör att reparationskostnaderna stiger kraftigt för varje dag som lämnas obemärkt.
 2. Felaktig elektronik
  Eftersom BMW ofta förnyar sig när det gäller elektronik och funktioner upplever du ofta fel. Till exempel rapporterar vissa modeller ofta att elektriska fönsterrutor inte går att stänga eller öppna. Det första du ska kontrollera om något sådant händer med din BMW är bilens säkringslåda. Reparationskostnaderna varierar kraftigt.
 3. Berömt kylsystem
  BMW:s kylvätskesystem är ökänt för sina höga krav. Om du inte använder det rekommenderade frostskyddet kan du med största sannolikhet förkorta din bils livslängd med hälften. Många undviker att köra BMW utanför garantin av samma anledning.
  Om ditt kylsystem går sönder medan du är på väg kommer du med största sannolikhet att få vänta där länge. Dessa problem uppstår vanligtvis med fordon som körts mer än 80 000 mil och kan kosta mellan 750 dollar för mindre läckor och 1 500 dollar för större problem.
 4. Oljeläckage och läckande oljefilterpackningar
  Trots att detta inte är en särskilt kostsam reparation (endast några hundra dollar) kan detta vara det vanligaste du kommer att råka ut för om du håller dig till en BMW i mer än 100 000 mil. Ventilerna och locken är tillverkade av plast vilket leder till att de spricker vid höga temperaturer och så småningom läcker.
  Har BMW:s reservdäck?

Slutomdöme

I slutet av dagen får du välja. BMW:s reparationer är något dyrare än Infinitis och båda bilarna har ett ökänt rykte om tillförlitlighet. Många säger att de inte vill köra en tysk bil om den är utanför garantin, men det beror i hög grad på modellerna, eftersom det finns vissa BMW som regelbundet körs i mer än 200 000 mil.

FAQ

Är Infiniti-bilar bättre än Lexus och BMW?

Både Lexus och BMW tenderar att vara något mer pålitliga än Infiniti. Å andra sidan har Infiniti en fantastisk design och en lyxig känsla. Om tillförlitligheten är den fråga som hindrar dig från att köpa fordonet, satsa på en modell med beprövad erfarenhet, som FX35.

Kommer Infiniti-produktionen att hålla i längden?

Det finns många spekulationer om att det Nissanägda varumärket Infiniti kommer att gå i konkurs i början av 2030 eftersom de nyligen har förlorat mer än 10 procent av sin försäljning på den amerikanska marknaden. Bara under 2019 levererade de färre än 20 000 fordon världen över, jämfört med BMW:s fantastiska över 2 miljoner sålda bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts