Vilka är de bästa SUV:erna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

SUV:er är de perfekta fordonen för terrängkörning. Tack vare deras utmärkta markfrigång och kraftfulla drivlinor. Men vilka SUV:er är bäst när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?
Baserat på de flesta säkerhets- och tillförlitlighetsbetyg är de säkraste och mest tillförlitliga SUV:erna på marknaden Lexus NX, Honda CR-V, Subaru Crosstrek Hybrid, Chevrolet Equinox, Kia Soul, Buick Encore och Mazda CX-5. Förutom att vara pålitliga är dessa bilar också bekväma och bär både människor och last.
Här är en lista över de bästa SUV:erna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet:

Lexus NX

Lexus NX är en av de vackraste och mest högpresterande kompakta SUV-modellerna på den här listan. Förutom att vara mycket pålitlig fick denna SUV ett perfekt betyg när det gäller krocktester från både IIHS och NHTSA. Detta är en indikation på att den är säker. En ny Lexus NX går för cirka 38 600 dollar.
Några av de säkerhetsfunktioner som Lexus NX kan skryta med är lane keep assist, blind spot warning, lane departure warning, adaptiv farthållare, automatisk helljusstrålkastare, pre-collision warning och mycket mer. Bilen är också rymlig och bränslesnål jämfört med andra bilar i sin klass.

Subaru Crosstrek Hybrid

Subaru är bland de mest pålitliga och säkraste bilmärkena på marknaden. Subaru Crosstrek Hybrid är den mest pålitliga Subaru SUV:n på marknaden. Den har en genomsnittlig årlig reparationskostnad på cirka 600 dollar, vilket är genomsnittligt. Icke desto mindre är den här bilen också säker eftersom den har några av de bästa säkerhetsfunktionerna.
Den här plug-in hybrid-SUV:n har funktioner som övervakning av döda vinklar, automatisk bromsning vid backning, upptäckt av fotgängare, varning för korsande trafik bakåt och mycket mer. Vad som gör den ännu säkrare är att den är utrustad med Subarus EyeSight-svit som innehåller funktioner som kollisionsvarning, adaptiv farthållare och körfältsvarning.

  Mercedes vs BMW tillförlitlighet, vilken är mest tillförlitlig?

Honda CR-V

Honda har länge varit känt för sina säkra och pålitliga bilar. Förutom Honda CR-V är Honda HR-V en annan säker och pålitlig SUV. Honda CR-V har som standard funktioner som tvåzons klimatkontroll, övervakning av döda vinklar, uppvärmda framsäten och en 7,0-tums pekskärm.
Med ett baspris på cirka 28 000 dollar är den här modellen den perfekta familjebilen eftersom den också är rymlig och bekväm. Och med ett AWD-system kommer du inte att ha några problem med att kryssa i terräng. Den lilla SUV:n är också bränslesnål, vilket är viktigt om du vill spara lite extra pengar.

Toyota RAV-4

Toyota RAV-4 är mycket populär bland unga familjer och förare. Den främsta anledningen till detta är dess säkerhets- och tillförlitlighetsbetyg. Enligt IIHS fick den här lilla SUV:n bra betyg för sina krocktester. Tack vare sina exceptionella säkerhetsfunktioner som blind spot monitor, cross-traffic alert, brake assist och lane-keeping assist.

Mazda CX-5

En annan subkompakt SUV med utmärkta säkerhets- och tillförlitlighetsbetyg är Mazda CX-5. Hur snygg den här SUV:n än är, har den också bättre köregenskaper och en bekväm interiör. Den har några av de bästa säkerhetsfunktionerna i sin klass som inkluderar adaptiv farthållare, lane departure warning, forward collision warning och lane-keep assist.

Nissan Rogue

Om du är en ny förare och vill ha en av de säkraste SUV:erna på marknaden är Nissan Rogue ett utmärkt val. Med ett grundpris på 33 400 dollar har denna femsitsiga bil massor av säkerhetsfunktioner som håller föraren och fotgängare säkra. Tack vare funktioner som automatisk nödbromsning med fotgängardetektering och döda-vinkelvarning.

Kia Soul

Kia Soul ger köparna ett stort värde. Det är också en av de mest pålitliga och säkraste SUV:erna på marknaden med ett utmärkt grundpris på 22 900 dollar. Bortsett från den unika designen kan köparna lita på den här bilen eftersom den erbjuder massor av säkerhetsfunktioner, till exempel varning för korsande trafik bakåt, assistans för att hålla sig i körfältet och kollisionsvarning för döda vinklar.

  Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

Buick Encore

Buick Encore är inte bara unikt utformad, utan den ger också komfort och utrymme till användarna. Den har ett lastutrymme på maximalt 48,4 kubikfot, vilket är exceptionellt. Dessutom är den mycket säker eftersom den är utrustad med flera säkerhetsfunktioner som automatisk nödbromsning, kollisionsvarnare framåt och indikator för följande avstånd.

Chevrolet Equinox

Det kommer inte som en överraskning att det finns färre amerikanska bilar på den här listan. Chevrolet Equinox är dock en av dem. Det är en av de säkraste och mest tillförlitliga kompakta SUV:erna på den här listan. Med ett grundpris på 24 000 dollar får du massor av säkerhetsfunktioner som inkluderar varning för kollisioner framåt, upptäckt av fotgängare och mycket mer.

Volvo XC60

Volvo bygger några av de säkraste och mest tillförlitliga lyxbilarna på marknaden. Många Volvoägare har mycket beröm för olika Volvomodeller där Volvo XC60 sticker ut. Den här modellen har klarat många krocktester och får höga betyg även av Consumer reports.
Några av de säkerhetsfunktioner som Volvo XC60 kan skryta med är övervakning av döda vinklar, automatisk nödbromsning, varning för kollisioner framåt, väjningsplikt och mycket mer. Den har också en lyxig och rymlig interiör för att erbjuda komfort.

FAQ

Vilken SUV har minst antal problem?

Toyota 4Runner är en av de SUV:er som har minst antal rapporterade problem. Enligt många användare applåderar de denna SUV för att den har få problem att oroa sig för under sin livslängd. Denna bil är tätt följd av Lexus RX och Subaru Forester.

  Aston Martin Vantage Tillförlitlighet

Vad ska man leta efter i en SUV?

Förutom säkerhet och tillförlitlighet måste du också ta hänsyn till bensinförbrukning, drivsystem, hantering, prestanda och lastutrymme. Körsträckan är mycket viktig, särskilt om du tänker ge dig ut i terräng. Slutligen bör du också tänka på komforten eftersom alla SUV:er inte är rymliga.

Vad är skillnaden mellan en kompakt och en subkompakt SUV?

En subkompakt SUV är mindre än en kompakt SUV. Den offrar lastutrymme, sittplatsutrymme, motoreffekt och har mindre funktioner än en kompakt SUV. Subkompakta SUV:er är dock ganska billigare och mer bränslesnåla än kompakta SUV:er.

Vilka bilmärken toppar listan över de mest tillförlitliga och säkraste bilarna?

De bilmärken som konsumenterna har stort förtroende för när det gäller tillförlitlighet och säkerhet är Toyota, Subaru och Honda. Vi har inte nämnt Lexus eftersom det hör till Toyota. När det gäller de säkraste och mest tillförlitliga lyxbilsmärkena toppar ändå Lexus listan.

Sammanfattning

Med tusentals SUV:er på marknaden är det aldrig lätt att hitta den bästa SUV:n. Det finns många SUV:er med högteknologiska och avancerade funktioner. Alla är dock inte säkra och tillförlitliga. Men med listan ovan behöver du inte leta längre eftersom de modeller vi har lyft fram är pålitliga och beprövade.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts