Vilka är de bästa däcken för Mercedes ML350?

Mercedes ML-modellen är en numera nedlagd mellanstor SUV som ersattes av GLE för några år sedan. SUV:n i ML-klassen var mycket populär innan den lades ned och det finns ett ganska stort intresse för dessa modeller på begagnatmarknaden de senaste åren, särskilt för de senaste modellerna.

ML350 är en SUV som klarar av lätt terrängkörning, men de flesta ML-modellerna användes specifikt för vägändamål. Även om ML350 är ett ganska kapabelt fordon är alla bilar utan ordentliga däck dömda att aldrig nå sin fulla potential.

ML350 är dimensionerad för 255/50R19, 265/45R20-däck, och alla däck med dessa specifikationer kommer att passa ML350 utmärkt. Mercedes och många oberoende återförsäljare och däckverkstäder rekommenderar däck från Yokohama, Pirelli, Falken, Nitto, Bridgestone, Continental, Dunlop, Toyo, Michelin, Atturo Hankook och Goodyear.

Bästa sommardäck för ML350

Mercedes ML350 är ganska stor och tung, och på grund av detta är ML klassad för ganska breda däck. För sommarkörning syftar de flesta däck till att uppnå högsta möjliga greppnivå utan att offra komfort.

Sommardäck måste kunna motstå A-, B- eller C-nivåer av motstånd mot värmeutveckling, där de A-klassade däcken är mest motståndskraftiga och däcken på C-nivå är minst motståndskraftiga. Sommardäck erbjuder också den högsta prestandanivån, men utan den avsevärda mängd slitage som förknippas med särskilda ultraprestanda-däck.

Specifika prestandainriktade sommardäck som rekommenderas för ML350 är Pirelli P-Zero Rosso-däck, Atturo AZ850/800 och Bridgestone Dueler H/P Sport. För sommarturism rekommenderas Goodyear EfficientGrip ROF-däck för ML350-modeller.

Om du vill uppnå de högsta prestandanivåerna under sommaren, utan att göra avkall på komforten, kommer specifika däck som de välbeprövade Goodyear Eagle F1-däcken eller de lika välkända Pirelli P-Zero-däcken att erbjuda gott om grepp. Andra däckalternativ med extremt hög prestanda för ML350 är Continental ContiSport Contacts eller Michelin Latitude Sport 3:s.

  Vilken är den bästa Mercedes för en taxi?

Bästa vinterdäck för ML350

Att välja rätt vinterdäck till din ML350 beror i hög grad på den specifika region du bor i, mängden snö och is och det temperaturintervall som du sannolikt kommer att uppleva under vintern. Vinterdäck är tillverkade på olika sätt, med ett annat syfte i åtanke.

Medan sommardäck vanligtvis är angelägna om att erbjuda fantastiskt grepp, komfort och tystnad, är vinterdäck främst inriktade på att uppnå högsta möjliga säkerhet och trygghet på hala underlag. Detta är särskilt viktigt om du planerar att köra din ML genom snö eller is, eller om du planerar att använda ML för längre, mer frekventa resor.

De specifika alternativen för snö- och isdäck sträcker sig från de välkända Michelin Latitude X-Ice Xi2 eller Continental WinterContact SI-däcken och Pirelli Scorpions. Vissa däck som Bridgestone Blizzak DM-V2, Dunlop SP Winter Sport 3D eller Yokohama IceGuards rekommenderas också för snöiga och isiga körförhållanden.

Om du planerar att ta med din ML350 i riktigt isiga förhållanden är dubbdäck också ett alternativ. Men tänk på att dubbdäck är gjorda speciellt för extremt hala förhållanden, och de är inte gjorda för frekvent användning på asfalterade ytor. Alternativen till dubbdäck för ML350 är Hankook Winter Pike-däck, Toyo Observe G3-ICE-däck eller Atturo AW-730-däck.

Bästa däck för helårsdäck och däck för ultraprestanda för ML350

Allsäsongsdäck är gjorda för att utgöra en medelväg mellan de extrema vinterförhållandeorienterade snö- och isdäcken och de mjukaste mer sommarvänliga däcken för varma solbelagda ytor. Även om allårsdäcken inte är gjorda för att konkurrera med någon av sina dedikerade kalla eller varma motsvarigheter kan de ändå erbjuda hyfsade prestanda för de flesta situationer.

  Vilken är den bästa Mercedes med fyrhjulsdrift?

De bästa alternativen för åretruntdäck för ML350 är Bridgestone Dueler H/L Alenza Plus, Michelin Premier LTX, Toyo Celsius CUV, Continental 4X4 Contact, Goodyear Eagle LS-2 ROF, Dunlop Grandtrek Touring A/S, Michelin Cross-Climate SUV eller Pirelli Scorpion Verde All Season.

Ultraprestanda-däck är gjorda för att ge högsta möjliga prestanda, men de är inte lika bra när det gäller slitage, komfort och livslängd. Ultraprestanda-däck är avsedda för användning på spår och väg, men de är inte gjorda för snöiga och isiga förhållanden.

De bästa alternativen för ultraprestanda-däck för ML350 är Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2’s eller 3’s, Continental ContiSportContact 5’s, Pirelli P Zero PZ4, Hankook Ventus S1 evo2 SUV, Michelin Pilot Sport 4 SUV.

FAQ-avdelning

Varför kostar SUV-däck mer än vanliga däck?

Många SUV-däck kan kosta till och med dubbelt så mycket som om du hade haft en sedan. Detta beror främst på att de däck som är klassade för SUV:er är större, kraftigare och ibland inriktade på mild till kraftig terrängkörning.

Många andra variabler kan också påverka det slutliga priset du betalar i en däckbutik. Sådana variabler är fraktkostnader som vanligtvis är högre för SUV:er eftersom SUV-däck vanligtvis är större och tyngre, och de kan också kräva mer balansering.

Vad är den genomsnittliga livslängden för SUV-däck?

Många variabler kan påverka livslängden för SUV-däck i endera riktningen, men man är allmänt överens om att däcken åtminstone bör inspekteras eller till och med bytas ut vart sjätte år eller så. Och du bör definitivt byta ut dina däck högst vart tionde år, oavsett hur mycket däckprofil som finns kvar.

  Vanligaste Mercedes-Benz

Dagens däck har särskilda beteckningar på sig som talar om däckets ålder. Vissa SUV:er är tyngre än andra, vissa används främst på väg, medan vissa av dem regelbundet korsar tuffare terräng. Alla dessa variabler kan drastiskt minska ett däcks genomsnittliga livslängd.

Vilka är de sämsta däcken för en ML350?

Om du skulle undra så har några nätbutiker radat om billiga kinesiska däckalternativ till respektabla, välkända märken som Continental, Michelin eller Pirelli. Vissa av dessa märken heter Chaoyang eller liknande, och större delen av internet är inte förtjust i dessa typer av däck.

Det finns ett allmänt samförstånd om billiga däck, på samma sätt som det finns ett allmänt samförstånd om billiga alternativ till allting. Pengar talar, och man får vad man betalar för. Och du bör aldrig snåla på en av de viktigaste aspekterna av bilägande, som däck.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts