Vilka är de bästa däcken för Mercedes GLC300?

När det gäller att välja däck är det viktigt att veta vilka däck som är bra för ditt väder och dina körförhållanden. Därför är det avgörande att välja rätt däck till din Mercedes-Benz om du vill ha enastående prestanda och säkerhet. Men vilka är de bästa däcken för Mercedes GLC300?

De bästa däcken för Mercedes GLC300 är Pirelli Scorpion Verde All Season Plus, Nitto NT 421Q och Michelin Latitude Sport-däck. Observera att alla dessa tre däck har olika syften. Pirelli Scorpion-däcket är för touring året runt, Nitto-däcket är för hög prestanda året runt och Michelin-däcket är för hög prestanda under sommaren.

Men det är också viktigt att notera däckstorlekarna när du väljer så att du hamnar på rätt däckstorlek för din Mercedes-Benz GLC300-modell. De däck som vi har listat har alla de storlekar som behövs för modellerna GLC300 SUV Base, SUV Sport, 4Matic Coupe, 4Matic Coupe Sport, 4Matic SUV Base och 4Matic SUV Sport.

Vilka är de bästa däcken för Mercedes GLC300 och varför?

När du väljer däck till din Mercedes GLC300 är det viktigt att ta hänsyn till flera saker, t.ex. däckprestanda under olika förhållanden, däckens vägbanebuller, livslängd, rullmotstånd, hastighetsklassning och belastningsklassning. Att ta hänsyn till dessa faktorer hjälper dig att välja de bästa prestandadäcken som också förbättrar kvaliteten på din körning.

Här är de bästa Mercedes GLC300-däcken och varför du bör välja dem:

Bästa touring-däck för alla säsonger: Pirelli Scorpion Verde All Season Plus-däck

Pirelli Scorpion Verde All Season Plus-däcken är utformade för SUV, crossover och pickuper. Det är alltså det perfekta däcket för Mercedes-Benz GLC300. Dessutom ger det här däcket en miljövänlig och bränslesparande körupplevelse, samtidigt som det ger touring all season-prestanda och en bekväm körning.

  Bästa begagnade Mercedes Hatchback

Eftersom det här däcket har fyra breda omgivande spår är det lätt att köra i våta förhållanden eftersom det snabbt och effektivt gör sig av med vattnet. Dessutom har däcket längsgående lameller och laterala lameller med hög densitet som garanterar enkel körning under vintersäsongen och ger stabilitet i höga hastigheter.

Dessutom är dessa däck långlivade eftersom de innehåller två stålbälten med hög draghållfasthet och en kropp av polyesterkord. Och med ett brett utbud av storlekar, som ligger mellan 16 tum och 22 tum, kan du få rätt däckstorlek för din Mercedes GLC300-modell. Dessutom erbjuder tillverkaren en garanti för slitbanan på 65 000 mil.

Bästa högpresterande allsidiga däck: Nitto NT 421Q-däck

Om du vill ha ett högpresterande däck till din Mercedes GLC300 är Nitto NT 421Q Performance All Season-däck rätt val. Det här däcket kan enkelt köra i våta, torra och vinterförhållanden. Det ger en av de bästa dragkrafterna. Dessutom ger det också en exceptionell hantering och ett exceptionellt grepp i kurvorna.

Dessutom erbjuder Nitto NT 421Q en bekväm och tyst körning, tack vare den Quiet Serration Technology som det här däcket har i däckets spår. Dessutom är däcket robust konstruerat eftersom det också har två stålbälten med nylonförstärkning för ytterligare styrka.

En unik egenskap hos det här däcket är de intelligenta underhållsindikatorerna som visar hur däcken slits vid varje given tidpunkt. Och med flera olika däckstorlekar att välja mellan, som sträcker sig från 17-tums till 22-tums, kan du alltid hitta däck som passar din Mercedes GLC300.

Sist men inte minst kommer Nitto NT 421Q med en slitbanegaranti på 75 000 eller 60 000 mil, vilket är en av de bästa på marknaden. Sammantaget är detta de bästa prestandadäcken för Mercedes GLC300 eftersom de erbjuder fantastisk hantering och en jämn och bekväm körning.

  Range Rover vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Bästa högpresterande sommardäck: Michelin Latitude Sport-däck

Om du älskar racing eller hastighet är Michelin Latitude Sport-däcken det bästa alternativet för din Mercedes GLC300. Även om de här däcken passar på alla Mercedes GLC300-modeller är de bäst lämpade för GLC300 Crossovers och SUV:er.

Dessutom är dessa däck utmärkta på alla underlag, inklusive torra och våta underlag. Tack vare deras utmärkta grepp, dragkraft och bromsning. Dessutom har de en unik slitbanedesign och tre omgivande spår som erbjuder hjälp med dragkraft och minskar risken för hydroplaning.

Med däckstorlekar som sträcker sig från 17 tum till 21 tum finns det olika däckstorlekar för olika Mercedes-Benz GLC300-modeller. Och med hastighetsklassificeringar på V, W och Y är det här riktiga prestandadäck. De här däcken slits dock snabbare och det är därför de har en slitbanegaranti på 20 000 mil.

FAQ

Vilka däck rekommenderar Mercedes?

Mercedes rekommenderar sina kunder att sätta på högpresterande allsidiga däck som har MOE-signaturen på sidoväggen. Du kan dock sätta på vilket däck som helst så länge det är rätt storlek och passar din bil. Men om du vill ha utmärkta prestanda och komfort bör du överväga att välja från märken som Pirelli, Michelin och Continental.

Observera att om du monterar däck som Mercedes inte har rekommenderat på din Mercedes GLC300 kan du få problem med stabilitet, komfort, buller, säkerhet och prestanda. Därför bör du överväga att installera däck som är accepterade eller rekommenderade av Mercedes.

Hur länge håller Mercedes GLC300-däck?

Detta beror vanligtvis på däcktyperna, körvanorna och hur många mil du kör årligen. I genomsnitt bör slitbanan slitas ut på 3 år. Men om du har goda körvanor kan det till och med ta längre tid. Om du tvärtom har dåliga körvanor kan det också slita snabbare.

  Vilka Mercedes har luftfjädring?

Så om du kör cirka 12 000 till 15 000 mil per år kan du räkna med att byta däck vart tredje år. Men om du har mer hållbara däck och inte kör aggressivt, kan du räkna med att dina däck håller något längre.

Vilka typer av däck har Mercedes-Benz GLC?

Mercedes GLC300 levereras med 255/45R20, 235/55R19 och 235/60R18. Mercedes GLC300 4Matic har däremot 235/55R19, 255/45R20 och 235/60R18. Sist men inte minst har Mercedes-Benz GLC300 4Matic Coupe 235/55R19, 255/45R20 och 285/40R20. Se alltid till att välja rätt däckstorlek när du byter ut dem.

Slutsats

Om du letar efter de bästa däcken till Mercedes GLC300 kan du inte leta längre än till Pirelli Scorpion Verde All Season Plus-däcken för de bästa touring-halvårsdäcken, Nitto NT 421Q-däcken för de bästa högpresterande helårsdäcken och Michelin Latitude Sport-däcken för de bästa högpresterande sommardäcken.

Trots detta är det viktigt att välja rätt typ och däckstorlek för din Mercedes GLC300-modell. Tänk också på dina körvanor, livslängd, komfort, buller, hydroplaningmotstånd, rullmotstånd, hastighetsklassning och belastningsklassning. Om du tar hänsyn till alla dessa faktorer kan du få hjälp att landa det bästa möjliga däcket.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts