Vilka är de bästa däcken för en Mercedes E350?

Mercedes E-klass har varit den mest populära Mercedes-sedanmodellen under en längre tid. C-klassen är lite för liten, särskilt om du planerar att transportera flera personer, och S-klassen är alldeles för dyr och stor för de flesta.

Nya E-Klass 2021 erbjuder en extremt bekväm körning, och det beror främst på fjädringen och däcken. Däcken är en avgörande del för att du ska kunna njuta av din bil fullt ut, och på grund av detta bör du alltid ta dig tid att välja rätt gummi till din E350.

E350 bär 245/40R18, 245/45R17-däck, och alla däck som motsvarar dessa specifikationer kommer att passa E350 utan problem. De flesta Mercedes-återförsäljare och många oberoende däckverkstäder rekommenderar alltid gärna däckmärken som Continental, Michelin, Pirelli, Dunlop, Bridgestone, Falken, Hankook, Toyo, Nitto, Nexen eller Yokohama.

Bästa sommardäck för Mercedes E350

Sommardäck är tillverkade med specifika körförhållanden i åtanke. Varmt väder, solbelysta ytor och mycket lite eller inget fukt eller regn är de perfekta körförhållandena för sommardäck. De har en mjukare sammansättning jämfört med vinterdäck, och de har också specialiserade slitbanemönster för ökat grepp och prestanda.

Sommardäck är också mycket bekvämare eftersom de producerar mindre rullmotstånd och den mjukare blandningen är mer ljudisolerande. Dessutom är sommardäck också effektivare, vilket gynnar bränsleeffektivitetssiffrorna. Sommardäck ska inte användas på vintern eftersom de flesta sommardäck blir hårda och spröda under 45 grader Fahrenheit.

Det bästa sommartouringdäcket för E350 är Michelin Primacy 3-däcket eller Pirelli Cinturato P7. Om du vill ha ett mer prestandainriktat sommardäck är de bästa alternativen för E350 Hankook Ventus RS4, Continental ExtremeContact DW, Toyo Proxes R1R, Bridgestone Potenza RE-71R, Goodyear Eagle F1-däck eller Falken Azenis RT615K+.

  Vilka Mercedes är supercharged?

Bästa vinterdäck för Mercedes E350

Att välja den perfekta uppsättningen vinterdäck till din Mercedes E350 beror på många olika aspekter, till exempel mängden snö, temperaturintervall, mängden is på vägen, hur ofta du planerar att köra bilen, korta resor kontra längre resor, eller andra.

Vinterdäck är en viktig del av motorutrustningen och de flesta länder kräver att du utrustar dina vinterdäck under vintersäsongen. Att köra utan ordentliga vinterdäck utgör ett stort hälso- och säkerhetsproblem eftersom sommardäck inte klarar av att klara av allvarliga väderförhållanden i samband med vintersäsongen.

De bästa vinterdäcksalternativen med prestanda för E350 är följande: Continental ContiWinterContact TS830 P, Pirelli Ice Zero Fr, Michelin Winter Sottozero Serie II, Goodyear Ultra Grip 8 Performance, Hankook Winter icept evo2, Falken Euro Winter HS449 eller Yokohama BlueEarth Winter V905.

För måttligt snöiga och isiga förhållanden kan vinterdäck med hög prestanda inte mäta sig med särskilda snö- och isdäck, och de bästa alternativen för särskilda snö- och isdäck är Continental WinterContact SI, Continental Viking Contact 7, Yokohama IceGuard Ig53, Dunlop Winter Maxx 2, Michelin X-ice eller Bridgestone Blizzak WS80 eller WS90-serien.

Bästa Mercedes E350 Allsäsongsdäck

Helårsdäck är det perfekta alternativet för personer som bor i regioner med måttligt klimat. Regioner som inte upplever mycket snö och is och inte heller lider av extremt höga temperaturer under sommaren. Syftet med helårsdäck är som namnet kanske antyder – åretruntanvändning utan behov av byte.

  Bästa gamla Mercedes att köpa

Helårsdäck är högre och mindre bekväma jämfört med sommardäck under en brännande sommar, och de är inte heller lika säkra eller greppvänliga som vinterdäck är i snö eller is. Men om du tror att en uppsättning helårsdäck kan passa dina behov perfekt bör du kontrollera din lokala Mercedes-återförsäljare eller en pålitlig däckverkstad för att få ordentlig rådgivning i ämnet.

De bästa alternativen för åretruntdäck för E350 är Pirelli Cintaruto P7 All-season, Michelin Pilot MXM4, Continental ProContact GX, Bridgestone Potenza RE97AS, Goodyear Eagle LS-2, Toyo Celsius, Yokohama Avid Ascend GT, Michelin Premier A/S.

De bästa alternativen för allårsdäck med hög prestanda är följande: Yokohama Avid Envigor ZPS, Dunlop Signature HP, Toyo Extensa HP II, Hankook Ventus V2 Concept2, Continental PureContact LS, Dunlop SP Sport 5000, Goodyear Eagle Sport All-season.

FAQ-avsnitt

Vilka är de bästa ultraprestanda-däcken för E350?

Mercedes E350-modellerna är i första hand inriktade på att ge komfort och resglädje, men om de är utrustade med AMG sporty trims och tillval kan dessa sedans också leverera hyggliga atletiska förmågor. Om du vill maximera prestandan och hanteringsförmågan hos din Mercedes E350 kanske du vill titta på dessa.
De bästa ultraprestanda-däcken för Mercedes E350 är: Michelin Pilot Sport Cups, Toyo Proxes R888R-däck, som till och med är spårklassade, men de slits snabbare. Om du vill ha ett mer dämpat men fortfarande kapabelt ultraprestanda-däck bör du kolla in Bridgestone Potenza RE980AS, Dunlop SP Sport 5000, Goodyear Eagle Exhilarate, Continental Extreme Contact DWS06.

  Varför Mercedes är dåliga bilar

Vilka är de bästa dubbbara däcken för Mercedes E350?

Om du bor i extremt kalla och snödominerade klimat är dubbbara däck avsedda att ge maximalt grepp under de mest isiga förhållandena. De är inte lämpliga för asfalterade ytor men de är det bästa alternativet när det gäller snödäckor.
De bästa dubbbara däcken för Mercedes E350 är Nexen Winguard Winspike WH62 eller Toyo Observe G3-Ice.

Hur mycket kostar däck för Mercedes E350?

För en uppsättning helårsdäck får du räkna med cirka 637 dollar i genomsnitt, men intervallet ligger oftast mellan 525 och 725 dollar. Varje enskilt däck kan kosta dig 100-200 dollar i genomsnitt, men vissa ultraprestanda däckalternativ kan kosta dig mycket mer.
Att lägga till dubbar på bildäck kostar vanligtvis runt 15-30 dollar per däck. Sommardäck är vanligtvis lite dyrare jämfört med vinterdäck, men allt beror på tillverkaren och det avtal du får.
Allsäsongsdäck kanske sparar lite pengar i det långa loppet, men de kommer inte att ge hyfsat grepp i de kallaste förhållanden och inte heller den mest bekväma och sportiga upplevelsen på sommaren.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts