Vilken är den bästa Mercedes för en taxi?

Det är ingen hemlighet att på många platser runt om i världen är Mercedes sedans och kombibilar det självklara valet för taxibolag och privata chaufförer. Mercedes har byggt upp ett rykte om att leverera en bekväm upplevelse för varje passagerare i bilen.

Mercs är populära även bland taxichaufförer och taxikunder. Inte många andra bilar är lika ikoniska som Mercedes taxi. Den är något av den europeiska versionen av den legendariska gula taxin från New York, eller den diskreta tidskorrigerade London Cab.

Som en kulturell symbol är Londontaxi och New York Yellow Cabs säkert det bästa alternativet, men när det gäller komfort vinner Mercedes med råge. Den bästa Mercedes-bilen för att fungera som taxi är E-klassen, men den lyxigare S-klassen eller den mer blygsamma C-klassen är också bra alternativ.

Vad gör en bra taxibil till en bra taxibil?

Taxibilar används i första hand för att transportera personer och bagage. Taxibilar måste därför vara rymliga och kunna rymma flera personer bekvämt. De ska ses som ett bättre alternativ till kollektivtrafiken.
Taxikulturen varierar från en del av världen till en annan. I USA tjänar taxibilar inte nödvändigtvis något annat syfte än att vara ett transportmedel för att ta sig från punkt A till punkt B. Därför finns det inte ett lika stort behov av en stor lyxig Mercedes sedan. Samma sak gäller för brittiska städer som London.

I Tyskland däremot var taxibilar i första hand gjorda för rikare personer, och det är likadant nuförtiden. Tyskar som åker taxi förväntar sig en bekväm resa, bekväma säten och en artig förare. Taxibilar tjänar också på pålitlighet, eftersom de arbetar dygnet runt och tenderar att råka ut för olyckor. Det underlättar alltså om delarna är lättillgängliga.
Låt oss ta en titt på de bästa Mercedes som fungerar som taxibilar.

  Vilken inkomstklass köper BMW respektive Mercedes?

E-Klass

Det är ganska omöjligt att betrakta en Mercedes taxi utan att tänka på den modell som hela fenomenet bygger på. E-Klassen som taxibil behöver ingen introduktion. Särskilt inte i Tyskland.
E-Klassen används som taxi av flera olika skäl, där effektivitet och driftskostnader är de viktigaste. Mercedesbilar är välbyggda och benägna att ackumulera enorma mil på klockan utan att gå sönder, om de underhålls på rätt sätt.
Mercedes som företag genomför också olika typer av erbjudanden för E-Klass taxibilar. E-klasser används som taxibilar över hela världen. Så om en E-klass börjar sitt liv som taxi är det ganska troligt att den kommer att förbli en taxi tills den inte tjänar något annat syfte än att vara skrot.
Mercedes inser att varje E-Klass taxi är en såld E-Klass, så Mercedes tenderar att leverera de bästa pris- och servicepaketen.

S-klass

Att välja E-Klass sedan som taxibil är ett självklart val. Men om du vill leverera en mer avkopplande, exklusiv taxiresa som är perfekt anpassad för tillfälliga VIP:s är S-klass den Mercedes du ska välja.
Det är ingen hemlighet att de flesta S-klasser används för chaufförsuppgifter. Det är därför Mercedes erbjuder S-klassen i två olika storlekar. Den mer ”vanliga” S-klassen med hjulbas eller den kolossala S-klassen med lång hjulbas, som erbjuder extremt rymliga hytter för flera passagerare.
S-klassen är ett i alla avseenden mer raffinerat fordon jämfört med E-klassen. Den är större, lyxigare och bekvämare. E-Klassen är dock mer än kapabel att leverera en premiumreseupplevelse, och den kostar dessutom mycket mindre.

C-Klass

C-klassen är den minsta vanliga sedanen som Mercedes erbjuder. Medan Benzes för taxitjänstgöring mestadels är E-klasser med enstaka S-klass, kan C-klassen tjäna dig ännu bättre i vissa fall.

  Har Mercedes reservdäck?

Storleken på C-klassen är dess största nackdel, men den kan också vara en uppenbar fördel också. Europa är känt för sina städer med otroligt trånga gator, och under dessa förhållanden kan C-klassen visa sig vara bättre än S- eller E-klassen.
C-Klass kan också transportera flera personer och har fortfarande ett hyfsat stort bagageutrymme. Om det är en trång europeisk stad är det mycket mindre stressigt att skada en C-klass än att skada en S-klass.

Vanliga frågor om val av taxifordon

Bör jag överväga SUV:er för taxi?

SUV:er blir alltmer populära. Så varför används inte SUV:er till taxi i lika stor utsträckning? Det är ganska enkelt. SUV:er är mycket mindre bränslesnåla. De är också vanligtvis dyrare att underhålla och serva.

SUV:er kan bekvämt köra över många olika typer av terräng, men taxibilar används mest som stadsronder. Så att köra en enorm pråm på fyra hjul på små stadsgator som är fulla av människor, cyklar, bilar och kollektivtrafik är inte en så bra idé.

Finns det några bättre alternativ till Mercedes taxibussar?

Tja, det beror på. När man väljer en Mercedes som paketbil Mercedes är det oftast det bästa valet man kan få. Men när du köper självständigt, utan några tillverkarerbjudanden, kan man hävda att det finns bättre alternativ till Mercedes taxisedaner.
Ett av dessa skulle kunna vara Škoda Superb. Det är en stor, mellanstor till fullstor sedan från VW:s undermärke Škoda. Nu erbjuds Škoda inte på lika många marknader som Mercedes-sedaner, men det kan komma att ändras eftersom Škoda kryper snabbt upp i popularitet.

Superb erbjuder gott om utrymme, stor tillförlitlighet, reservdelar är lätta att få tag på och de kommer till ett mer rimligt pris. Man skulle till och med kunna säga att Superb erbjuder det bästa värdet för pengarna, när det gäller det här segmentet.

  Är Mercedes Benz-delar dyra?

Om din marknad ännu inte erbjuder en Škoda bör den definitivt erbjuda den mäktiga Toyota Prius. Den kanske inte är så snygg, men den kompenserar för det genom att vara en hybrid-Tyota. Toyota är välkänd för sin fantastiska tillförlitlighet, och hybridaspekten gör det lätt att komma in i i stort sett alla zoner med låga utsläpp.

Vad bör du undvika när du köper en taxibil?

Jo, du bör undvika ineffektiva bilar. Målet med taxikörning är att tjäna pengar, så du bör noga överväga alla olika typer av utgifter som vissa bilar kan vara förknippade med.

Du bör undvika tvåsitsiga bilar. Att använda en Lamborghini för en Uber ger dig många Youtube-visningar, men som Uber i sig är det meningslöst. Alla superbilar i dessa fall är meningslösa. Samma sak gäller för opålitliga bilar, eller bilar som inte är hyfsat väl täckta med garantier och servicepaket.

Du bör också undvika bensinslukande bilar eftersom de långsamt förbjuds i stadskärnorna. Du bör ägna stor uppmärksamhet åt bilens storlek. Allt beror på var du planerar att verka.

Att välja en säker bil har högsta prioritet. Om du planerar att köra taxi kommer du förmodligen att tillbringa många timmar bakom ratten. Därför bör du se till att du och dina passagerare är så säkra som möjligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts