Vilken är den bästa Mercedes med fyrhjulsdrift?

Vilken är den bästa Mercedes med fyrhjulsdrift?

Mercedes är ett lyxmärke med bakhjulsdrivna, fyrhjulsdrivna och fyrhjulsdrivna fordon. Men vilken är världens bästa Mercedes-Benz med fyrhjulsdrift?
Den bästa fyrhjulsdrivna Mercedes är Mercedes-Benz GLE-klass. Tack vare dess utmärkta bromsning, fjädring, hantering och växelspakskörning som gör att den klarar sig bra i olika terränger. Den följs tätt av Mercedes-Benz GLA-klass, som också har enastående betyg när det gäller bromsning, växling, fjädring och hantering.
Mercedes-Benz GLE-klass 4-Matic AWD erbjuds till ett utgångspris på cirka 103 000 dollar, vilket är ett medelpris för Mercedes lyxiga SUV:er. Det här fordonet kan kryssa i alla terränger utan problem, inklusive på leriga ytor, snöiga områden, steniga landskap, gräsbevuxna partier och till och med grov terräng.

Funktioner hos Mercedes-Benz GLE-klass

Design

Mercedes-Benz GLE-klass är efterföljaren till Mercedes M-klass. Denna mellanstora SUV är den sanna definitionen av tillförlitlighet och komfort. Den är vackert utformad för att sticka ut från sina nära konkurrenter i den här kategorin. Du kan till och med uppdatera det här offroad-bästet för att bäst passa din smak och dina preferenser.
Den mellanstora SUV:n levereras med 19-tums dubbla 5-spakshjul som är idealiska för all terräng. Men du kan fortfarande byta ut hjulen till 20-tums twin 5-spekiga hjul eller 21-tums AMG multispekiga AMG-fälgar. Utöver det kommer den med takräcken i aluminium och projektorer med logotyp i sidospeglarna. Den yttre designen är också enastående och attraktiv för ögat.
Även om Mercedes GLE-klass är en mellanstor SUV är den ganska rymlig och har plats för fem passagerare. Dessutom har den ett rymligt lastutrymme för förvaring av dina tillhörigheter. Nappaläderet, metallerna förmedlar och träslagen ger dig en känsla av lyx som finns i de flesta Mercedes.
Andra lyxiga funktioner är uppvärmda framsäten, armstöd och en högkvalitativ mittkonsol. Dessa funktioner låter dig njuta av att köra din SUV, oavsett om du kör i kallare områden i Kanada eller sandiga områden i Egypten. Oavsett var du befinner dig har du både komfort och prestanda till ditt förfogande.

  Mercedes vs Lexus underhållskostnader

Prestanda

På tal om prestanda är GLE-klassens mellanstora SUV en större version av E-Klass, som är känd för sina exceptionella prestanda. Så du ska förvänta dig inget mindre än enastående prestanda när det gäller Mercedes GLE-klass.
Den här mellanstora SUV:n är utrustad med en 2,0 l inline-4 turbomotor och en 9G-Tronic automatlåda med växlingspaddlar. Dessutom har GLE-klassen ett imponerande 4Matic AWD-system som kan kryssa på ay terräng utan större motstånd. Den har också ECO start/stopp-systemet som också förenklar förarens arbete.

Lyx

När det gäller lyx har Mercedes-Benz GLE-klass inte lämnats utanför. Denna mellanstora SUV är verkligen bekväm med massor av avancerade funktioner. Du kommer att älska framsätena eftersom de inte bara är uppvärmda utan även är elektriska, ventilerade och med förarsätesminne. Framstolarna är till och med multikonturerade med massagefunktion.
Förutom de lyxiga och lugnande framsätena kan GLE-klassen också skryta med en infraröd fjärrstyrd öppning och stängning av fönster, automatisk klimatkontroll med två zoner, keyless-go, utdragbart bagagehölje, skjutbart soltak, 3 års Mercedes Me Connect-tjänster och mycket mer. De här funktionerna och fler hjälper dig att känna dig bekväm, även när du kör på knepiga landskap.

Multimedia

När det gäller underhållning eller multimediefunktioner har den här SUV:n massor av dem för att hålla dig engagerad när du kör ner i en enslig dal. Den har en 12,3-tums multimediaskärm med pekskärm och pekplatta som styrenhet. Du kommer att bli förvånad över röststyrningen med naturlig språkförståelse.
Andra anmärkningsvärda multimediefunktioner är Bluetooth-audioströmning, handsfree Bluetooth-gränssnitt, MB-navigering, touchkontrollknappar på ratten, fem USB-C-portar och mycket mer. Du har också tillvalsfunktioner som Burmester surroundsystem, TuneIn-radio, Wi-Fi i bilen och mycket mer.

  Bästa gamla Mercedes att köpa

Säkerhet

En sak som Mercedes inte tar lätt på i alla sina bilmodeller är säkerheten. Mercedes-Benz GLE-klass är kanske inte den mest avancerade Mercedes SUV:n på vägen, men den är mycket säker. Tack vare funktioner som uppmärksamhetsassistent, aktiv bromsassistent, blindspot assist, Pre-Safe och tvärvindsassistent.
Du har också Mercedes-Benz nödsamtalstjänst, Parktronic med aktiv parkeringshjälp, elektroniskt stabilitetsprogram, avancerat system för övervakning av däcktryck, stöldskyddsalarmsystem med fjärrpanikfunktion och aktiv filhållningsassistent. Dessa och många andra säkerhetsfunktioner garanterar att du alltid reser säkert.

Pris

Med alla fantastiska funktioner som Mercedes-Benz GLE-klass erbjuder är det lätt att förstå varför startpriset ligger strax över 57 000 dollar. Beroende på modell och årsmodell kan du behöva betala över 114 000 dollar. På det hela taget är detta en värdig, pålitlig och lyxig mellanstor 4Matic AWD SUV från Mercedes.

Garanti

Liksom många andra lyxbilsmärken på marknaden erbjuder Mercedes också en garanti på 4 år eller 40 000 mil. Denna garanti täcker också fyra fabriksinterna underhållstjänster. Under denna period kommer därför reparations- och underhållskostnaderna inte att vara lika höga som när garantin löper ut.

Fler frågor om att köra en AWD Mercedes

Vilken fyrhjulsdriven Mercedes har bäst bränsleekonomi?

Vissa köpare tycker att det är svårt att välja en Mercedes-Benz med fyrhjulsdrift på grund av bränsleekonomin. Detta beror på att AWD-systemet skickar kraft till alla fyra hjulen och slutar med att förbruka mer bränsle. Men A-klassen med AWD kommer att ha den bästa bränsleekonomin när det gäller AWD-fordon.

  Varför är Mercedes så tunga?

Är Mercedes 4-Matic AWD bra på snö?

Ja, det är det. Mercedes 4-Matic fyrhjulsdrift är fantastisk för snö och vinterväder. Detta beror på att AWD-systemet i Mercedes-Benz ger bra dragkraft på isiga vägar. Du kan köra i vetskap om att du är säker och att bilen inte blir okontrollerbar.

Hur vet jag om min Mercedes-modell har 4-Matic fyrhjulsdrift?

Att veta om din Mercedes är 4-Matic eller inte är lika enkelt som att helt enkelt titta på däcken. Det bästa sättet att ta reda på det är att ta en titt på baksidan av din bil på bakluckan för att se om det finns ett märke som anger ”4-Matic”. Om det inte finns något märke som anger 4-Matic betyder det att din bil är bakhjulsdriven och inte fyrhjulsdriven.

GLE erbjuder det bästa

Den bästa fyrhjulsdrivna Mercedes-Benz är den mellanstora SUV:n Mercedes GLE-Class 4matic AWD. Den här bilen är inte bara säker att köra i alla terränger, utan den är också bekväm och lyxig. Med ett utgångspris på cirka 57 000 dollar är det här ett bra fynd från det trestjärniga lyxmärket.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts