Mercedes vs Lexus underhållskostnader

Mercedes vs Lexus underhållskostnader

Innan du investerar i din drömbil är det viktigt att du inte bara tänker på den initiala kostnaden utan också på vad du kommer att spendera under åren för att underhålla bilen. Vissa bilar är billigare att köpa, men dyra att underhålla i längden.
Mercedes och Lexus är båda lyxbilar. Lexusbilar är dock billigare att underhålla än Mercedes-Benzbilar. Kostnaden för att underhålla en Mercedes-Benz kan vara nästan tre gånger så hög som kostnaden för att underhålla en Lexus under samma period. Därför är det viktigt att ta hänsyn till alla faktorer innan du köper din drömbil.
Både Mercedes-Benz och Lexus erbjuder småbilar, sportbilar, mellanstora bilar, SUV:er och hybrider. Vid en direkt jämförelse är Mercedes-bilar lyxigare, bekvämare, hållbarare och mer välfungerande fordon. Å andra sidan är Lexusbilar tillförlitliga, prisvärda och lättare att underhålla.
Vårt fokus idag är inte att jämföra olika Lexus- och Mercedes-bilar, utan att ta reda på vilket märke bland dessa två som är billigare att underhålla. Du kommer också att få reda på vilken bil som är billigare att reparera under en femårsperiod.

Mercedes kontra Lexus: Totala underhållskostnader

Eftersom Lexus är en gren av Toyota är Lexus betydligt billigare att underhålla än Mercedes-Benz. Men under de första åren av ägandet kanske detta inte är sant. Detta beror på att Lexus kräver underhåll efter var sjätte månad/5 000 mil, medan Mercedes kräver underhåll efter 12 månader/10 000 mil.
Men efter några års ägande kommer du att upptäcka att det är mycket dyrare att underhålla en Mercedes-Benz än att underhålla en Lexus. Det kostar till exempel cirka 9 700 dollar att underhålla en Lexus RX 350 i fem år, medan det kostar över 10 200 dollar att underhålla en Mercedes-Benz GLA 350 under samma tidsperiod.
Detta visar att det är något dyrare att underhålla en Mercedes-Benz än att underhålla en Lexus. Även om du kommer att spara lite pengar är skillnaden inte så stor. När du jämför med andra lyxbilsmärken som BMW X3 kommer du att upptäcka att den är ännu dyrare att underhålla än Mercedes GLA.
Både Mercedes- och Lexus-bilar kräver regelbundet eller schemalagt underhåll för att fortsätta att köras smidigt och undvika kostsamma reparationer i slutändan. Några av de regelbundna tjänster som du måste ta hand om på din Lexus är oljebyte, nya däck, byte av tändstift och bromsbelägg.
Lexus har schemalagt underhåll vid 10 000 mil. Mercedes har service A och B. Service A sker efter 10 000 mil, medan service B sker efter 20 000 mil. Andra regelbundna serviceinsatser hos Mercedes är bland annat oljebyte och däckrotation.

  Bästa Mercedes Youngtimer

Mercedes kontra Lexus: Reparationskostnader

Förutom underhållskostnader har Lexus också billigare reparationskostnader. Faktum är att Lexus är mycket billigare när det gäller reparationskostnader. Under en femårsperiod kostar det dig minst 3 200 dollar att reparera en Lexus RX 350, medan det kan kosta dig över 9 500 dollar att reparera en Mercedes GLA 350.
Oavsett vilken bil du väljer har båda vanliga reparationer som du bör vara medveten om. Mercedes C240:or kräver till exempel normalt att vattenpumpen byts ut efter ett tag. Medan Lexus RX 350 vanligtvis har problem med vattenpumpen och kabinluftfiltret.
Bland de tre populära tyska lyxmärkena har Audi de dyraste reparationskostnaderna jämfört med BMW och Mercedes. BMW har de billigaste reparationskostnaderna, men de högsta underhållskostnaderna. Sammantaget är Lexus fortfarande bäst när det gäller underhålls- och reparationskostnader.

Mercedes kontra Lexus: När garantin upphör

Alla Mercedes-Benz-bilar har en begränsad nybilsgaranti som gäller i 48 månader/50 000 mil. Lexus erbjuder också en garanti på 48 månader/50 000 mil. När båda fordonen löper ut ur garantin blir Mercedes mycket dyrare att underhålla jämfört med Lexus.
Mercedes reservdelar är mycket dyrare än Lexus reservdelar. Lexus-fordon tillverkas av Toyota, så deras reservdelar är inte bara mer tillgängliga och billigare, det är också lättare att få bilen reparerad. Mercedesfordon måste tas till en auktoriserad mekaniker som är specialiserad på Mercedes, vilket är mycket dyrare.
Lexusfordon har också ett bättre tillförlitlighetsbetyg, så du kommer förmodligen att behöva reparera din Mercedes oftare.

  Varför är begagnade Mercedes S-klassar så billiga?

Jämförelse av lyxbilsmärken

Vilken är mest tillförlitlig – Mercedes eller Lexus?

När det gäller tillförlitlighet har Lexus ett betydande övertag över Mercedes. Lexus är Toyotas lyxlinje. Enligt J.D. Power Market Report är Lexus bland de mest tillförlitliga bilarna på marknaden. Den hamnar på de fem första platserna i olika tillförlitlighetsbedömningar.
Mercedes däremot finns inte ens med bland de tio mest tillförlitliga bilarna. Andra tyska lyxbilsmärken som BMW och Audi rankas högre än Mercedes när det gäller tillförlitlighet. Så om du önskar en pålitlig lyxbil är Lexus det bästa valet.

Vilken bil har lägre underhålls- och reparationskostnader – Mercedes, BMW, Audi eller Lexus?

När du köper en lyxbil är några av de saker som du måste ta hänsyn till reparations- och underhållskostnaderna. Även om Lexus erbjuder de minst lyxiga funktionerna är den billigast att underhålla jämfört med Mercedes, Audi och BMW, som kostar över 1 800 dollar per år att underhålla.
BMW är dyrast att underhålla, följt av Mercedes och slutligen Audi. När det gäller reparationskostnader är Lexus fortfarande billigast att underhålla eftersom det kan kosta dig under 900 dollar. Tyska lyxbilsmärken kan däremot kosta över 1 600 dollar i genomsnitt att reparera, vilket är ganska högt.

Vilken bil är bäst – Lexus eller Mercedes?

Det beror på vad du letar efter. Om lyx, komfort och hållbarhet är vad du letar efter kommer du att älska Mercedes-Benz. Men om du vill ha en prisvärd, pålitlig och bränslesnål bil vinner Lexus. På det hela taget är båda utmärkta bilmärken med några av de bästa lyxbilarna.

  Kommer Mercedes att göra en ny Gullwing?

Är Lexus på samma nivå som Mercedes, BMW och Audi?

Nej, det är det inte. Även om Lexus är Toyotas lyxlinje är det inte i närheten av de tyska lyxbilsmärkena i toppklass, som Mercedes, BMW och Audi. Lexus må vara vackert utformad med förstklassiga funktioner, men dess fordon är inte i närheten av Mercedes eller Audi.
Om lyx är vad du letar efter är Mercedes det bästa. Den följs tätt av Audi och därefter BMW. Det finns en anledning till att Mercedes anses vara epitomet på lyx och högklassig teknik. Detta är uppenbart när du provkör alla dessa bilar och får en känsla av att sitta i var och en av dem.

Slutliga tankar

Sammantaget är det billigare att underhålla en Lexus än en Mercedes-Benz. När du summerar den ursprungliga inköpskostnaden, underhållskostnaderna och reparationskostnaderna under fem år kommer du att upptäcka att en Lexus är mycket billigare att äga och underhålla än en Mercedes-Benz.
Så om du vill spara lite pengar och ha färre besök hos mekanikern, satsa på Lexus. Men om du är beredd att spendera pengar för att få högteknologisk teknik, komfort, lyx och en fantastisk helhetsupplevelse är Mercedes rätt väg att gå.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts