Vilken är den bästa begagnade bilen med fyrhjulsdrift att köpa?

Att köpa en begagnad bil verkar ofta vara ett bra sätt att både spara pengar och få ut mer värde av den. Det finns dock otaliga olika alternativ där ute, och att hitta rätt bil är ofta svårt om du inte har en fastställd minimistandard för vad du vill att en bil ska ha.

Med det sagt, om du vill ha en bil med fyrhjulsdrift kommer du sannolikt att överväga många SUV:er eftersom SUV:er främst förknippas med fyrhjulsdrift. En viss priskategori är också viktig eftersom den begränsar antalet alternativ du har råd med. Allt detta gör det lite lättare att välja rätt bil till rätt pris.

Vi vill i första hand fokusera på bilar som är allra bäst på det de gör i sin respektive prisklass, så om du vill ha en prisvärd begagnad bil med fyrhjulsdrift till ett överkomligt pris bör du överväga att köpa Subaru Impreza. Om du vill ha en lyxigare fyrhjulsdriven sedan ska du se till att kolla in Audi A4 Quattro.

Om du främst är intresserad av ekonomiska SUV:er är Mazda CX-5 den du ska köpa. Om du däremot vill ha en lyxigare SUV bör du välja Porsche Macan. När det gäller ekonomiska stora sedans ska du satsa på Buick LaCrosse. Om du däremot är en lyxig typ av kille är F10 BMW 5-Series den rätta.

Subaru Impreza

Subaru Impreza betraktas ofta som en av de bästa affärerna man kan få på begagnatmarknaden eftersom den kostar så lite och erbjuder så mycket. Naturligtvis måste vi vara medvetna om att begagnade Subaru Impreza kan vara så låga som 10-15 000 dollar, och vi måste också vara medvetna om att en bil för 10-15 000 dollar bara kan ge dig så mycket.

  Vilken bil är bäst för bergen?

Men varför du verkligen bör överväga Subaru Impreza är för att den erbjuder ett välutvecklat och pålitligt fyrhjulsdriftssystem, den är också pålitlig och den erbjuder tillräckligt med utrymme samtidigt som den är kompakt. Bränsleeffektiviteten är hyfsad och underhållsräkningarna är också ganska överkomliga.

Audi A4

Audi A4 är en kompakt premium executive sedan som kan fås med Audis ikoniska Quattro fyrhjulsdriftssystem. Generationen 2016-2020 ser i stort sett likadan ut som den nya generationen både invändigt och utvändigt. Det innebär att du fortfarande får en relativt toppmodern stilig sedan för inte så mycket pengar.

A4 har alltid varit en pålitlig plattform eftersom den delas mellan VW Passat, Skoda Octavia och många andra VW-produkter. Även om underhållsräkningarna ibland kan kosta mer är det förståeligt för en bil som erbjuder mer från början.

Mazda CX-5

De senaste Mazda CX-5-modellerna toppar listorna över de mest pålitliga SUV:erna på ekonominivå. Förutom att vara pålitlig ser CX-5 också bra ut både invändigt och utvändigt och den erbjuder all den senaste tekniken. Ingen kan förneka att Mazda har höjt sin insats avsevärt när det gäller bilkvalitet och engagemang under de senaste åren.

Även om det här segmentet mestadels dominerades av SUV:er som Toyota RAV4 verkar Mazda CX-5 vara det mer pålitliga alternativet. Underhållet är överkomligt och fyrhjulsdriftssystemet är inställt på ett brett spektrum av möjliga scenarier vilket innebär att CX-5 borde leverera i de flesta situationer.

Porsche Macan

Porsche Macan är Porsche SUV:n på ingångsnivå, men låt dig inte luras av att tro att det inte är en riktig Porsche. I många år har Macan varit den mest pålitliga Porsche mainstream-modellen. Om du parar ihop det med stor marknadstillgänglighet och hyfsad värdebevarelse är Macan ett bra köp.

  Vilka är de bästa begagnade bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Ingen kan förneka den sportiga stamtavlan som varje Porsche erbjuder, och Macan är i hög grad likadan. Samtidigt som Macan är sportig och kapabel är den också en bekväm och väl genomtänkt kompakt SUV.

Buick LaCrosse

Buick LaCrosse är en av de mest pålitliga stora sedans på ”ekonomi’-nivå på marknaden just nu, och det gör den till ett ganska hyggligt begagnat bilalternativ. Stilen är lite tråkig men tillräckligt spännande för att få dig att känna att du kör något mer speciellt än bara en Honda Accord.

Den fyrhjulsdrivna LaCrosse på instegsnivån är utrustad med massor av standardutrustning som gör det lätt att hitta rätt begagnad bil. Den får också bra körsträcka, är bekväm och är extremt säker tack vare ett resultat på 5 av 5 stjärnor i säkerhetsbetyg.

BMW 5-serien

F10-generationen av BMW 5-serien är en av de mest pålitliga stora BMW-sedanerna hittills, vilket gör den till ett bra alternativ för dig som vill ha lite lyx men ändå vill ha en relativt modern plattform. Med det sagt kan F10 vara lite för gammal för någon, men ingen kan förneka att F10 erbjuder mycket för pengarna.

Fyrhjulsdriften xDrive är utmärkt, bränsleeffektiviteten är standard och det inre utrymmet är enormt och mycket rymligare jämfört med A6 eller E-Klass från den generationen.

FAQ-avsnitt

Är bilar med fyrhjulsdrift nödvändiga?

Det beror på var du bor och hur du brukar använda dina bilar. Om du bor i områden med ogynnsamt klimat är det bättre att välja en bil med fyrhjulsdrift, men det är inte nödvändigt. En uppsättning ordentliga däck är viktigare än ett fyrhjulsdriftssystem.

  Vad är tecken på en dålig motor?

Om du däremot bor i varmare klimat där det sällan finns snö eller is, kan det faktiskt vara så att du sparar pengar på bränsle om du väljer en bil med fyrhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Bilar med fyrhjulsdrift tenderar trots allt att vara dyrare än sina motsvarigheter med FWD/RWD.

Varför skjuter priserna på begagnade bilar i höjden just nu?

Priserna på begagnade bilar har skjutit i höjden på senare tid på grund av bristen på nya bilar och en allmänt ökad efterfrågan på bilar. Bristen på datachip är den största orsaken till att det finns färre nya bilar på vägarna.

Den globala pandemin har också satt ett hårt slag mot nybilsmarknaden eftersom många människor valde begagnade bilar för att spara pengar. Det är ännu inte klart när dessa två kriser kommer att upphöra, men man räknar med att marknaden snart bör bli mer stabil.

Var ska jag leta efter begagnade bilar?

Det mest populära sättet att leta efter begagnade bilar är genom flera onlinelistor som eBay, craigslist, Edmunds, Auto Trader, Mobile.de osv. Det finns många olika auktionsbaserade källor för begagnade bilar, t.ex. bilauktioner för bärgade bilar, auktioner för återförsäljare eller statliga auktioner.

Du bör också hålla ett öga på tidningsannonser och lokala begagnatförsäljningar eftersom dessa ofta kan vara fulla av lockande erbjudanden. Om du inte har erfarenhet av att köpa begagnade bilar, se till att rådgöra med någon som har det för att få bästa möjliga affär.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts