Vilken är den säkraste bilen med fyrhjulsdrift?

Fyrhjulsdrift och säkerhet är två faktorer som är nära förknippade med varandra när det gäller att välja de säkraste bilarna på vägarna i dag. Om du tar en titt på IIHS 2021 top safety picks för de säkraste bilarna som erbjuds 2021, är många av dem också fyrhjulsdrivna, vilket gör dem potentiellt till de säkraste bilarna som man kan köpa för pengar nuförtiden.

Om vi börjar med kompakta och prisvärda bilar fick Subaru Impreza ett toppsäkerhetsbetyg, vilket är det näst högsta en bil kan få i dessa tester. Subaru Crosstrek Hybrid fick dock ett ännu högre betyg, nämligen ”Top Safety Pick +”, vilket är det allra bästa en bil kan få i dessa tester.

Den nya fyrhjulsdrivna Toyota Camry är en av de säkraste mellanstora bilarna som säljs idag eftersom den också fick betyget top safety pick +. Både Lexus ES350 och Mercedes C-klass får också det högsta säkerhetsbetyget.

Om du föredrar SUV:er är Volvo XC40 den säkraste kompakta fyrhjulsdrivna SUV:n på marknaden, vilket inte kommer som någon överraskning eftersom Volvo alltid har legat i framkant när det gäller bilsäkerhet. Om du däremot föredrar större SUV:er ska du se till att kolla in Kia Telluride eftersom den också har högsta säkerhet.

Subaru Impreza

Subaru Impreza är en fyrhjulsdriven sedan som tickar många rutor för de flesta kunder. Den börjar runt 20 000 dollar, den kommer som standard med fyrhjulsdrift och många användbara säkerhetstekniker, den ser snygg ut och den kör snyggt. När det gäller testning av krockregler ligger Subaru Impreza i toppen av segmentet.

  Är hybridbilar säkra?

Allt detta innebär att Subaru Impreza är ett verkligt bästa köp när det gäller inte bara prisvärda kompakta sedans utan sedans i allmänhet. Även om det kanske inte är världens lyxigaste sedan, så erbjuder den mycket när man tänker på ingångspriset.

Toyota Camry

När det gäller tillförlitlighet är Toyota bland de mest tillförlitliga bilmärkena i historien. Det betyder dock inte att Toyota tillverkar en enda sorts hästar eftersom det finns många Toyota-modeller som också är överlägset säkra och samtidigt erbjuder fyrhjulsdrift.

Toyota Camry är just det, och om man betänker att instegspriset är ganska konkurrenskraftigt för en bil från det här segmentet är det lätt att motivera ett köp av nya Camry. Nya Camry ser ganska spännande ut både invändigt och utvändigt, och du skulle vara förlåten för att tro att den kostar mer än vad den faktiskt gör.

Mercedes C-Klass 4Matic

Mercedes C-klass är en av de mest populära Mercedes-modellerna på flera decennier, vilket gör det förståeligt varför Mercedes tenderar att förbättra plattformen avsevärt med varje nyare generation. Den allra senaste C-Klassen finns ännu inte på många marknader, men det gör den senaste generationens C-Klass till en bra affär.

Av hela den verkställande tyska kompakta sedan-trion erbjuder C-klassen den högsta säkerhetsstandarden, medan Audi A4 erbjuder det bästa systemet med fyrhjulsdrift. Någon av dessa bör dock vara tillräckligt säker för de flesta människor och i de flesta fall.

Volvo XC40

Volvo XC40 är en kompakt SUV/Crossover vilket innebär att den sitter i det mest populära bilsegmentet just nu. Alla Volvos produkter har alltid varit extremt säkra eftersom Volvo är stolta över att göra några av de säkraste transportmedlen på jorden.

  Varför är bilar från 80-talet så fula?

Även om XC40 inte är direkt spännande, men den erbjuder ett pålitligt fyrhjulsdriftssystem och högsta möjliga säkerhet i bilen. I stort sett alla tester som XC40 deltog i fick högsta möjliga betyg, vilket gör XC40 till en av de säkraste bilarna på planeten just nu.

Kia Telluride

Kia har varit på gång den senaste tiden med att släppa många exklusiva modeller som är av högre kvalitet samtidigt som de fortfarande är relativt prisvärda, säkra och pålitliga, och den stora SUV:n Telluride är ingen skillnad. Tack vare en ganska imponerande exteriör och interiördesign slår Kia Telluride långt över sin vikt.

Det är viktigt att komma ihåg att Telluride inte kommer med fyrhjulsdrift som standard, vilket innebär att du måste uppgradera till en högre trimnivå. Märkligt nog har Kia inte gjort Telluride med fyrhjulsdrift som standard, men det är viktigt att komma ihåg att Telluride inte är en lyxig SUV. Om du vill ha den säkraste fyrhjulsdrivna lyx-SUV:n ska du välja Volvo XC90.

FAQ-avdelning

Hur påverkar fyrhjulsdrift säkerheten?

Bilar med fyrhjulsdrift tenderar att vara säkrare eftersom de ger mer dragkraft oavsett underlag. Detta är tydligast på isiga och snöiga ytor. De flesta bilar med fyrhjulsdrift är också utrustade med sofistikerade mjukvarulösningar som är utformade för att skicka kraft på ett förutsägbart och kontrollerat sätt.

Allt detta leder till en mer sammanhängande och säkrare körupplevelse. Det är dock viktigt att komma ihåg att bilar med fyrhjulsdrift ibland kan ge en falsk känsla av säkerhet, särskilt om du inte byter ut dina däck enligt tillverkarens rekommendationer.

  Bästa sedans för långa personer

Är fyrhjulsdrift viktigare än ordentliga vinterdäck?

En fyrhjulsdrift är mer eller mindre värdelös om din bil inte är utrustad med ordentliga vinterdäck. Eftersom bilar med fyrhjulsdrift tenderar att vara tyngre kan en bil med fyrhjulsdrift utan ordentliga däck dessutom ofta verka farligare. Det är av största vikt att använda ordentliga däck på din bil, oavsett om den är RDW/FWD eller fyrhjulsdriven.

Under sommarmånaderna är det fortfarande nödvändigt med ordentliga däck, men det är inte lika viktigt som under vintermånaderna. För att vara säker under hela året ska du alltid använda en rekommenderad uppsättning däck för varje respektive del av säsongen.

Vad gör en bil säker?

Många aspekter ingår i bilsäkerheten och de flesta av dem är statligt föreskrivna, vilket innebär att tillverkarna inte kan sälja bilar som inte uppfyller vissa säkerhetsnormer. Det är den lägsta säkerhetsnivån som alla bilar måste uppfylla för att vara tillgängliga för allmänheten.

Utöver detta är avancerade mjukvarulösningar som kollisionsskydd, fotgängardetektion och andra ADAS de viktigaste säkerhetsfaktorerna för moderna fordon. Vissa märken tenderar att erbjuda sin egen syn på vissa säkerhetskoncept, och ibland är de användbara, ibland är de bara gimmicks.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts