Bästa gamla Mercedes att köpa

Att köpa en begagnad Mercedes-Benz är värt mer än att köpa några av de nya standardbilarna. Du får fler funktioner, lyx, säkerhet och utmärkta prestanda. Men vissa äldre Mercedes-modeller är bättre än andra.

W211 Mercedes-Benz E-klass från 2008 är den bästa gamla Mercedes-modellen att köpa. Den här bilen är inte bara pålitlig, utan den har också massor av avancerade funktioner som gör din resa bekväm och minnesvärd. Den är bland de få Mercedes-modeller som rankas över genomsnittet i tillförlitlighetsbetyg.

Förutom 2008 W211 Mercedes-Benz E-Klass finns det några anmärkningsvärda omnämnanden som 2004 CLS-Klass, 2010 W212 E-Klass, 1994 500E, Mercedes SLS AMG, S-Klass W140 och Mercedes G-Klass. Dessa bilar är inte bara pålitliga utan också mycket ikoniska.

Även om Mercedes-Benz har ett rykte om sig att vara opålitliga bilar är inte alla modeller opålitliga. Mercedes E-Klass är till exempel en av de mest tillförlitliga bilarna på marknaden. Trots att de flesta vintage Mercedes-bilar är opålitliga har Mercedes W211 till W213 E-Klass alltid varit tillförlitliga.

Så även om du bestämmer dig för att köpa en gammal W211 Mercedes E-Klass modell betyder det inte att du får en bil av låg kvalitet eller opålitlig. W211 E-Klass-modellen upphörde 2009, men den här modellen regerar fortfarande på vägarna.

Funktioner hos 2008 W211 Mercedes-Benz E-Klass

Utseende

Mercedes-Benz E-Klass 2008 hade karossvarianter i form av en sedan och en vagn. Båda är vackert utformade och mycket tilltalande för ögat. Bilarna har en klassisk och elegant Mercedes-Benz-galler och rundade strålkastare. De har också AMG-versioner för personer som vill ha högpresterande modeller.

När det gäller interiören är 2008 W211 E-Klass rymlig med gott om ben- och huvudutrymme. Material och finish är förstklassiga och uppvisar lyx och överflöd. Användargränssnittet är också välorganiserat med ett högklassigt infotainmentsystem. Den har en sittplatskapacitet på 5 personer och är också mycket bekväm.

  Vilka Mercedes har DISTRONIC PLUS

Prestanda

Prestandamässigt var 2008 års E-klass bland de mest kraftfulla sedans på marknaden när den släpptes. Även om den här modellen hade många motoralternativ var W211 utrustad med en kraftfull motor som levererade upp till 469 hk i sin E55 AMG-version. På den tiden var detta världens snabbaste produktions-sedan.
Användarna hade andra motoralternativ att välja mellan, bland annat 3,5-liters V6-motor, 5,5-liters V8-motor och 6,2-liters V8-motor. 3,5-litersmotorn hade fyrhjulsdrift eller bakhjulsdrift, medan de andra två endast hade bakhjulsdrift.

Den här 4-dörrars sedanen har också en 7-växlad växlingsbar automatisk växellåda med ett kombinerat mpg på 19. V6-motorn som W211 var utrustad med var smidig, tyst och mycket kraftfull, vilket gjorde den till en exceptionell bil.

Säkerhet

När det gäller säkerhet följde 2008 års Mercedes-Benz E-klass sina föregångare. Bilen var utrustad med några av de bästa säkerhetsfunktionerna på den tiden. Oavsett sin ålder är bilen fortfarande säker, även i dagsläget. Den kan skryta med flera säkerhetsfunktioner som ett säkerhetssystem efter kollision, stabilitetskontroll, traktionskontroll, säkerhetssystem före kollision och mycket mer.

Pris

En ny 2008 Mercedes-Benz E-Klass sedan kostar strax norr om 51 000 dollar, medan en gammal eller begagnad modell går för cirka 15 000 dollar. Om du tänker köpa en begagnad modell är det bäst om du skaffar en certifierad begagnad bil. Låt den också inspekteras och se till att den var väl underhållen.

FAQ

Vilken gammal Mercedes-Benz är mest tillförlitlig?

Mercedes-Benz E-klass är den mest tillförlitliga Mercedes på marknaden. Och den mest tillförlitliga Mercedes-Benz E-Klass som någonsin byggts är 2008 W211 Mercedes E-Klass. Dessutom är den här bilen kraftfull, rymlig, lyxig och bekväm att köra.

  Är Mercedes bättre än Lexus?

Är det värt att köpa en 10 år gammal Mercedes-Benz?

Det beror på hur Mercedes har underhållits. Om bilen är väl underhållen och i gott skick är åldern eller antalet mil inte ett problem. Bilen kan hålla i flera år om du fortsätter att underhålla den efter behov. Modellen spelar dock också roll, eftersom vissa modeller är mer tillförlitliga än andra.

Vilken bil är billigare att underhålla – Mercedes eller BMW?

Lyxbilar är dyrare att underhålla än vanliga bilar eftersom de har många rörliga delar. Både Mercedes och BMW är några av de dyraste lyxbilarna att underhålla. Mercedes är dock något billigare att underhålla eftersom den inte har lika många problem som BMW.
I genomsnitt kostar det dig cirka 900 dollar att underhålla en Mercedes-Benz årligen, medan det kostar 60 dollar extra att underhålla en BMW årligen. Audi är sämre, men har förbättrats med åren. En av de saker som gör BMW dyra att underhålla är ett batteribyte, som kostar cirka 400 dollar.

Vilken är den bästa Mercedes någonsin?

Titeln som den bästa Mercedes-Benz som någonsin tillverkats går till 1963 års 300SL Gullwing. Detta är en ikonisk bil som fick många människor att bli förälskade i Mercedes. Med sina måsvingdörrar fick den här modellen käkarna att falla till marken eftersom den var ett magnifikt stycke design och klass.
Drivs av en 3,0-liters rak-6:a var 300SL Gullwing bland de mest kraftfulla sportbilarna på den tiden. Bilen hade alternativ som coupé och roadster. Den användes en gång i tiden som tävlingsbil och var mycket populär efter andra världskriget. I dag ger 300SL Gullwing miljontals dollar på återförsäljningsmarknaden.

  Vilken är den bästa Mercedes för en bilresa?

Är Mercedes pålitlig efter 100 000 mil?

Det beror på hur du underhåller bilen. Om du servar den enligt rekommendationerna bör bilen inte ha några större problem. Men om du inte gör det kommer du sannolikt att få många problem. Med det sagt beror det också på modellen. Vissa modeller får problem redan efter 70 000 mil, medan andra tar längre tid på sig att få problem.
Undersök den Mercedes-modell som du tänker köpa och ta reda på om den utvecklar problem snabbare eller om den är pålitlig. På det hela taget är de flesta Mercedes-modeller tillförlitliga och håller över 100 000 mil. Om de underhålls på rätt sätt klarar vissa till och med över 200 000 eller 300 000 mil, till exempel Mercedes 500E från 1994.

Slutliga tankar

Den bästa äldre Mercedes-Benz-modellen att köpa är 2008 W211 Mercedes E-Klass. Denna bil är inte bara pålitlig, hållbar och säker att köra, utan den är också bland de snabbaste sedans som någonsin byggts. Den är också bekväm och rymlig, vilket gör den idealisk för en familj.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts