Vilken är den mest pålitliga bilen med fyrhjulsdrift?

Om du vill ha en kapabel och pålitlig bil med fyrhjulsdrift finns det många alternativ att välja mellan. Det bästa är att du inte ens behöver spendera en orimlig summa pengar heller, eftersom det finns många prisvärda, men ändå pålitliga fyrhjulsdrivna bilar på marknaden.

Om du börjar med den ikoniska Subaru Impreza, en bil med djupa rötter i rallysporten, får du mycket bil för pengarna. Om du vill ha en mer premiumkompakt sedan bör du också kolla in Audi A5. Om du däremot vill ha en större, men lika pålitlig sedan är Subaru LaCrosse den du ska ha, eller Audi A6 om du föredrar lyx.

I SUV-världen finns det många fyrhjulsdrivna alternativ att välja mellan, men det verkar som om Mazda CX-5 och Kia Telluride är de mest pålitliga fyrhjulsdrivna SUV:erna på marknaden. Om du vill ha en lyxigare, men lika pålitlig SUV är Porsche Macan eller Audi Q7 de rätta.

Oavsett vilken bil du köper måste du alltid göra regelbundet underhåll om du vill maximera din bils tillförlitlighet. Oavsett om det är en japansk ekonomibil eller en lyxig tysk flaggskeppssedan är regelbundet underhåll viktigt.

Subaru Impreza

Subaru Impreza har alltid legat i den absoluta toppen när det gäller pålitliga fyrhjulsdrivna sedans, och det verkar som om den nya Impreza är mycket likadan. Med ett utgångspris på mindre än 20 000 dollar är Impreza ett riktigt fynd för vad den levererar eftersom fyrhjulsdrift är standard i alla modeller och varianter.

  Vad är det svåraste att laga på en bil?

Om du väljer automatversionen får du också säkerhetssystemet Subaru EyeSight som standard, vilket gör Impreza mycket säker också. Med det sagt erbjuder Impreza dock ännu inte några hybriddriftsystem, men tillförlitligheten är klassledande i nästan alla avseenden.

Audi A5

Audi A5 är en av de mest eftertraktade Audi-modellerna på marknaden just nu, och tack vare en relativt pålitlig plattform och Quattro fyrhjulsdrift är den också en av de bästa kompakta fyrhjulsdrivna sedans på marknaden. A5 ser fantastisk ut tack vare skickligt utförda stylingdetaljer som gör att A5 ser mogen ut samtidigt som den behåller sin sportiga coupé-ethos.

Quattro fyrhjulsdrift ingår dock inte som standard, vilket innebär att du måste betala lite extra för att få det. Det är dock värt det, särskilt om du väljer S-Line-paketet som också kommer med en mer målinriktad fjädring som gör A5 mycket roligare att köra.

Subaru LaCrosse

Subaru LaCrosse är ganska lik Impreza i många avseenden, men den förbättrar också där Impreza misslyckas med att leverera, och det är körglädje och byggmaterial av högre kvalitet. Med ett utgångspris norr om 30 000 dollar är LaCrosse ett stort steg upp från Impreza, men det är väl värt det.

LaCrosse erbjuder också det beprövade Subaru Symmetrical fyrhjulsdriftssystemet som ofta anses vara det bästa fyrhjulsdriftssystemet på marknaden just nu. Om du kombinerar det med mycket interiör- och lastutrymme, ett bra infotainmentsystem och stor tillförlitlighet är LaCrosse verkligen ett bra alternativ för den som vill ha en relativt prisvärd större sedan.

  Behöver moderna bilar rostskyddas?

Audi A6

Nya Audi A6 ser ut och känns som ett rymdskepp både invändigt och utvändigt. Tack vare en futuristisk interiör och fantastiska byggmaterial står A6 över resten av sitt segment som den mest tekniskt avancerade mellanstora Premium-sedanen.

A6 har som standard Quattro fyrhjulsdrift som ofta anses vara det bästa fyrhjulsdriftssystemet på marknaden. Om du kombinerar det med en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet kommer A6 på topp som den bästa större sedanen på marknaden just nu.

Porsche Macan

Porsche Macan är den mest pålitliga Porsche SUV:n på marknaden. Om man betänker att Porsche som helhet är ett varumärke som är känt för tillförlitlighet, överlägsen teknik och lyx är Macan en riktig självklarhet. Du bör hoppa över de 4-cylindriga motorerna och välja en 6-cylindrig drivlina eftersom Macan är en riktig sport-SUV.

Med en snygg interiör och exteriör är Macan så attraktiv som en kompakt SUV kan bli. Även om det finns många pålitliga SUV:er på marknaden kan ingen SUV erbjuda det som Macan erbjuder och ändå betraktas som pålitlig. Det är Porsche-teknik när den är som bäst.

FAQ-avsnitt

Hur kan jag öka min bils tillförlitlighet?

För att öka din bils tillförlitlighet måste du ta väl hand om din bil. Det innebär att du måste utföra allt regelbundet underhåll, hålla bilen ren, alltid välja OEM-delar och alltid använda licensierade serviceverkstäder för att utföra de nödvändiga serviceplanerna.

Du bör också lyssna på din bil under körning och leta efter tecken på knaster, poppande, gnissel, gnissel, gnäll, knackningar eller liknande. Fixa alla problem omgående och var alltid försiktig med gaspedalen och bromspedalen. Byt alla filter och vätskor regelbundet och använd alltid de bästa skötselprodukterna som finns tillgängliga.

  Hur du gör din bil högre

Vilken fyrhjulsdrift är bäst i snö?

Audi och Subaru tillverkar de bästa fyrhjulsdriftsystemen för snökörning, men mellan de två verkar det som om Subaru har övertaget på grund av den symmetriska fyrhjulsdriftsplattformen som den är baserad på. Detta system gör att Subaru kan vara mer kontrollerad, vilket i sin tur minskar glidningen.

Å andra sidan är Audis Quattro-allhjulsdriftsystem nästan lika bra, men det är inte lika aggressivt inställt som Subarus allhjulsdriftsystem är. Oavsett vilken du väljer kommer du inte att bli besviken.

Vilken fyrhjulsdrift är sportigast?

BMW M xDrive och Mercedes AMG 4Matic+ är de två sportigaste fyrhjulsdriftsystemen på marknaden just nu eftersom de gör det möjligt att frikoppla bakdiffen helt och hållet, vilket bokstavligen förvandlar bilarna till bakhjulsdrivna huliganer.

Dessa system är redan i första hand inriktade på bakhjulsdrift, vilket gör att de känns mycket sportigare än Quattro fyrhjulsdrift eller Subarus symmetriska fyrhjulsdriftssystem. Det är värt att nämna att BMW och Mercedes rekommenderar att du inte använder driftläget på allmänna vägar eftersom det ofta kan vara farligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts