Vilken är den mest pålitliga V8-bilen?

En 8-cylindrig motor i V-konfiguration, även kallad V8, kan vara den bästa motorkonfiguration som människan känner till, åtminstone när det gäller bilar. Detta beror på att en välkonstruerad V8-motor lätt klarar av både prestanda och bekväm cruising. Den kan också vara antingen högljudd eller tyst med en knapptryckning.

De flesta V8-motorer är dock kända för att kräva mer kärlek och omsorg jämfört med mindre 6-cylindriga och 4-cylindriga motorer. Detta beror på att en V8-motor tenderar att vara mer kraftfull, vilket i sin tur ökar bränsleförbrukningen och sliter på motorn lite snabbare.

Även om detta är sant för det mesta finns det ett par riktigt pålitliga V8-bilar där ute. Lexus GS F är ett utmärkt exempel på en sådan bil och samma sak gäller för den fantastiskt snygga Lexus LC 500. Infiniti Q80 och Ford Mustang GT är inte heller långt ifrån.

Även om många tror att stora europeiska executive V8-sedaner är dåliga när det gäller tillförlitlighet är Mercedes Benz S560 där för att bevisa motsatsen. Om du däremot vill ha en pålitlig V8-lastbil med dieselmotor ska du se till att kolla in Ford Super Duty-utbudet.

Lexus GS F/Lexus LC 500 – 5.0L N/A V8

Lexus är inte precis ett märke som är känt för sina V8-motorer, men det borde de vara eftersom den 5,0L/303-motor som finns i både GS F och LC500 är lysande av många olika skäl. Det börjar med att det fortfarande är en V8 med naturlig insugning, så komplexitetsnivåerna i den här motorn är mycket lägre jämfört med moderna turbo/twin-turbo V8:or.

Detta innebär att denna V8 låter fantastiskt både vid start och vid full gas. Det bästa med denna motor är dock tillförlitligheten eftersom 5.0L ofta placeras i den absoluta toppen av de nuvarande mest tillförlitliga V8-motorerna på marknaden. Detta kommer inte som någon överraskning eftersom den trots allt byggs av Toyota/Lexus och alla vet hur pålitliga Lexus/Toyota-bilar är.

  Buick Regal Tillförlitlighet

Infiniti Q80 – 5.6L V8 N/A V8

Infiniti/Nissan erbjuder fortfarande en V8 med naturlig insugning för sina toppmodeller som Infiniti Q80 SUV. Den här motorn har alltid haft ett tillförlitlighetsbetyg som ligger över genomsnittet, men enligt många ägare bör den, om du underhåller motorn enligt tillverkarens rekommendation, lätt räcka några hundratusentals mil.

Det är värt att nämna att Q80 ligger i toppen av de flesta tillförlitlighetslistor som förknippas med fullstora SUV:er, och en kvalitetsmotor är avgörande för en sådan framgång. Infiniti som varumärke ligger också över genomsnittet när det gäller tillförlitlighet, men det är inte i närheten av Toyota eller Lexus.

Ford Mustang – 5.0L N/A V8

I det ögonblick man tar en titt på alla de tre V8-motorer som listats fram till nu är en sak ganska uppenbar. Det är det faktum att de alla är sugmotorer. Det är helt logiskt eftersom N/A V8-motorer är byggda tuffa och enkla, och inget annat märke omfamnar samma filosofi så mycket som Ford.

Den 5.0L V8 som finns i Mustang bör också hålla några hundra tusen mil utan några större problem. Själva motorn är också relativt billig att underhålla, vilket innebär att om något någonsin går fel bör det kosta mindre än en jämförbar V8-motor från ett annat märke.

Mercedes S560 – 4.0L BiTurbo V8

Mercedes bygger de mest pålitliga V8-motorerna av hela den tyska ledartrion, detta är uppenbart så fort man tar en titt på de flesta tabeller över motorernas tillförlitlighet. Även om VAG:s 4.0L bi-turbo V8 är en extremt avancerad motor överträffar Mercedes 4.0L kraftverk den när det gäller tillförlitlighet.

  Cadillac CT5 Tillförlitlighet

Motorn i fråga är den stapelbara V8-motorn av hela Mercedes-familjen, så det är ganska väntat att det enda V8-alternativet är ganska pålitligt. Du kan hitta den här motorn i många Mercedes-modeller både i AMG- och Maybach-versioner.

Ford Super Duty – 6.7L Diesel V8

Under det senaste decenniet eller så har Ford kontinuerligt erbjudit 6,7L Powerstroke V8 för alla lastbilar i Super Duty F-serien. Det är värt att nämna att de tidiga versionerna av denna motor inte var så tillförlitliga, men Ford har lyckats göra dem till några av de mest tillförlitliga lastbilsmotorerna på marknaden just nu.

Om du underhåller motorn väl bör du lätt överträffa 250 000 milsgränsen med den här motorn. Många källor på nätet menar att om du fortsätter att underhålla den här motorn ordentligt bör du lätt kunna överträffa 300 000 eller till och med 400 000 miles.

FAQ-avsnittet

Kommer V8-motorer att upphöra snart?

Bilindustrin går sakta men säkert mot en mer hållbar affärsstrategi och det verkar som om detta så småningom kommer att innebära slutet för stora motorer som V8-, V10- och V12-motorer. V10-motorer är redan otroligt sällsynta och förutom VAG 5.2L N/A V10 finns det inga V10-motorer kvar på marknaden.

Den tidigare generationen av C63 är utrustad med en 4,0 l BiTurbo V8, men den nya generationen av C63 får en mager 4-cylindrig turbo. Det är ganska uppenbart att V8:an långsamt håller på att dö ut i takt med att trenden med downsizing och tvångsinduktion fortsätter att öka snabbare än någonsin.

  BMW 1-serie Tillförlitlighet

Varför ska jag köpa en V8-bil?

Denna fråga blir alltmer relevant eftersom motorer med liten cylindervolym blir kraftfullare och effektivare. På pappret är det meningslöst att välja en V8-motor mot en välutvecklad fyrcylindrig turbomotor eller en lika välutvecklad sexcylindrig motor.

En V8 är dock mycket mer än vad som står på pappret eftersom du inte kan kopiera V8-känslan oavsett hur avancerad en motor med litet slagvolym kan vara. Allt du behöver göra är att provköra den V8 du är intresserad av, och om den inte övertygar dig bör du inte köpa en V8-bil.

Är V8-motorer de bästa prestandamotorerna?

Alla motorstorlekar har sina egna fördelar och nackdelar, men V8-motorn kan vara den bästa av dem alla eftersom den ligger i mitten. En mindre 4/6-cylindrig motor behöver tvångsinduktion för att kunna prestera som en V8-motor.

V10- och V12-motorer kanske låter bättre än en V8-motor, men de är otroligt tunga och deras vikt går inte bra ihop med prestandan. Därför är en V8-motor av anständig storlek, som de som finns i moderna McLaren- och Ferrari-modeller, den allra bästa prestandamotorn på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts