Vilken tysk bil är den mest pålitliga?

Vilken tysk bil är den mest pålitliga?

Tyska bilar är kända för sin prestanda, men saknar ibland ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet och underhållskostnader. Audi, BMW, VW, Porsche, Mercedes-Benz är bara några av de tyska namnen. Vilka är de mest pålitliga? Tja, det beror på vilket segment du väljer. När det gäller små ekonomibilar leder VW listan, medan BMW 3-serien är den klara vinnaren när det gäller mellanstora lyxsedaner.

Tyska bilar rankade i tillförlitlighet enligt bilsegment

Alla tyska fordon som tillverkats efter 2010 använder nedbrytbara plastdelar i sina motorer, vilket innebär att de ger upp långsiktig tillförlitlighet för att bekämpa klimatförändringarna. Även om det här tänket är ett stort steg nedåt är det ett stort steg mot att göra världen till en bättre plats.

Vissa biltillverkare fokuserar på lyxiga sedans, andra på hatchbacks och SUV:er, så att jämföra dem alla skulle vara ett allmänt misstag och skulle inte ge oss några nya insikter. Vi har delat in bilarna i flera segment så att du kan få en bra förståelse för vad du ska leta efter, beroende på vilken typ av fordon du letar efter.

Vilken är den mest pålitliga lyxsedanen i alla lägen?

1 BMW 3-serien

BMW 3-serien är det närmaste du kan komma den ultimata körmaskinen. Den är mycket sportig, samtidigt som den kan konkurrera med alla andra lyxsedaner när det gäller funktioner, säkerhet och tillförlitlighet. Dessutom är den prisvärd och har ett dynamiskt och kapabelt chassi. Motorprogrammet är det bredaste och mest potenta av alla andra tyska tillverkare i samma segment.

  Accelererar hybridbilar snabbare?

2 Mercedes-Benz C-klass W204-gen

Mercedes-Benz C-klass är ett klassiskt fordon som hade ett oklanderligt tillförlitlighetsbetyg för W204-generationen tills nästa generation släpptes. När W205 kom till liv fanns det felande sensorer, gnisslande interiörer och många andra små problem som kan göra dig galen på bara några få resor.

Noterbart att nämna: Audi A4
Audi A4 delar de flesta av sina motorer med en annan tysk bil, nämligen Volkswagen Golf, vilket gör dess drivlina nästan skottsäker. Och även om A4 är en ganska pålitlig bil med få motorproblem kräver den ganska mycket olja och har ofta mindre problem med packningar. Vi skulle inte sätta den i samma klass som Mercedes C-klass och 3-serien.

Den mest pålitliga lilla ekonomibilen för staden

Om du funderar på en liten bil för staden bör BMW 1-serie, Audi A1 och Mercedes A-klass komma i åtanke. Men vinnaren här är inte något annat än Volkswagen Up! eller Polo. Båda dessa fordon ger dig mer för mindre.

Även om det första man kommer att tänka på när man tänker på en liten stadsbil är en Mini eller en BMW 1-serie, är dessa långt ifrån de bästa, när man inkluderar en Volkswagen i listan. BMW:erna i segmentet har ofta problem med styrkedjan, medan Up! är nära nog oförstörbar.

På tal om mellanstora kompakta hatchbacks

VW Golf
Audi A3, Mercedes A-klass redesign är värda att nämna här, men de bleknar i jämförelse med Volkswagen Golf som är den klara vinnaren. Även om VW Golf och Audi A3 är samma bilar under huven är valet här VW, eftersom den är mycket billigare än Audi och ger dig samma prestanda.

  Vilken är den bästa lyxiga SUV:n för seniorer?

Dessa två bilar skulle ge dig samma fel när det gäller motor och funktioner, men Golf skulle kosta mycket mindre att serva, reparera och underhålla.

Mid-Size Lyxsedan

BMW 5-serien
BMW 5-serien är inte bara det vackraste valet här, utan också det mest pålitliga. Det här fordonet ger dig allt du behöver på ett stilrent sätt. Med ett brett motorprogram och full av bekväma funktioner är 5-serien lika pålitlig som en BMW 3-serie, som av en anledning är BMW:s bästsäljande fordon.

Mid-Size Luxury SUV

Porsche Macan
Porsche Macan är ett fantastiskt 4×4-fordon som har dynamiska sportmöjligheter och inte går sönder så lätt som det ser ut. Jämfört med X7 och G-klassen från respektive BMW och Mercedes är den något mer pålitlig men har också ett högre pris.

Å andra sidan är Mercedes GLE ett av de mest tillförlitliga fordon som tagits fram av tyska tillverkare, men vi kan säkert stämpla den som en Large SUV, där den är en klar vinnare.

Fullstor lyxig SUV

Mercedes-Benz GLE
Mercedes-Benz GLE har betecknats som en av de mest tillförlitliga Full-size Luxury SUV:erna, med endast 17 procent av de testade bilarna som hade några fel i drivlinan eller de innovativa funktionerna, medan andra tyska bilar i segmentet upplevde något över 20 procent.

Dessutom repareras majoriteten av dessa bilar som testas och upplever mindre fel omedelbart och skickas tillbaka till marknaden.

  Vilka är nackdelarna med en hybridbil?

Audi Q7
Du tenderar att stöta på fler Audi Q7 på vägen än någon annan Full-size Luxury SUV i de flesta länder. Anledningen till det är inte bara deras snygga utseende och något billigare pris utan också det faktum att de är mycket mer pålitliga än de flesta.

Q7 är lätt den mest pålitliga bilen i segmentet Full-size Luxury SUV på den här listan.

FAQ

Vilken är den snabbaste tyska bilen på konsumentmarknaden som du kan köpa?

En Porsche 911 GT2 RS 991 kan nå från 0 till 62 miles per timme på bara 2,5 sekunder men ger dig ingen som helst komfort. BMW M3, BMW M8 och M5 Competition kan alla ge dig under 4 sekunder för att nå från 0 till 62 miles per timme. BMW Competition når till och med 62 mph på bara 3,0 sekunder, vilket gör den till ett av de snabbaste fordonen på planeten.

Vilka är de tyska bilarna som är dyrast att underhålla?

Alla tyska bilar är dyra att underhålla, jämfört med de flesta andra fordon med undantag för Volkswagen och Opel. Audis, Mercedes, Porsche och BMW toppar alla listorna när det gäller utgifter när man talar om reparationer, service och allmänt underhåll. BMW är den dyraste att underhålla av de tre med de vanligaste reparationerna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts