Den mest kraftfulla BMW-motorn

BMW M8 har den mest kraftfulla BMW-motorn som BMW någonsin har tillverkat – S63 bensin-twinturbo. M8 Competition drivs av en direktinsprutad 4,4 L V8 twin-turbo-motor med 4,4 L som har 617 hästkrafter och når från 0 till 62 miles per timme på 3,0 sekunder med en topphastighet på 155 miles per timme som är elektroniskt begränsad.

Den 4,4 L S63 twin-turbo V8-motorn med dubbelturbo

Den mest kraftfulla motor som BMW någonsin har tillverkat används för närvarande i F90 M5, M5 Competition, F91, 92, 93 M8 efter år 2019 och modellerna F95 X5 och X6 efter år 2020, till exempel X5 M och X6 M.

S63 var ursprungligen baserad på N63-motorn, som debuterade med BMW X6 M. Den använder ett pulsavstämt, motoröverskridande avgasrör som boostar motorn genom att ständigt släppa ut pulser från turbon vid varje enskild rotation av motorn. N63 var den första turboladdade V8-motorn som BMW tillverkade.

De tvärgående avgasgrenarna inne i motorns V är en innovation som kraftigt minskar turbofördröjningen och ökar motorns termiska effektivitet.

S63 Motor kylsystem

S63-motorns kylsystem drivs huvudsakligen av en elektrisk pump som hjälper till att cirkulera kylvätska till turboladdarna och motorn. Oljepannan är utrustad med en egen sekundär frontkammare med en spolningspump för att se till att det alltid finns tillräckligt med oljetryck, även vid mycket höga hastigheter.

Transmission

Föga förvånande är både lyxsedanerna och BMW X SUV:erna som är utrustade med S63 de snabbaste BMW:erna på banan. S63 levereras med det begränsade alternativet 8-växlad automatisk växellåda. Å andra sidan finns det ett tillgängligt körläge där du kan växla manuellt mellan växlarna. Drivelogic-knappen möjliggör några lägen som kan underlätta din upplevelse.

  Är begagnade BMW tillförlitliga?

4, 4 L S63 twin-turbo V8-motor tillförlitlighet

S63 är inte bara den kraftfullaste BMW-motorn som någonsin producerats, den är också en av de mest tillförlitliga. X5 M-förare har ofta rapporterat att deras SUV:er når mer än 150 000 mil utan några eller få reparationer.

Jämfört med N63 som föregick den är S63 en mycket bättre byggd motor. Det är en ganska stabil motor med det enda undantaget att den ibland läcker vakuum.

Andra anmärkningsvärda omnämnanden av snabba BMW-motorer

BMW förlitar sig på prestanda och körglädje för att tillfredsställa sin fanbase. Motorer med höga varvtal har alltid lockat allmänheten och kommer alltid att göra det. Att gå hela vägen upp till 9 000 varv per minut är sällsynt i de flesta bilar, men BMW gör ingen besvikelse i detta avseende.

S65 V8-motor

S65 V8-motorn används i BMW-modellerna E90 och E92 M3. Den ger 414 hästkrafter och har en redline på 8450 varv per minut vilket skulle entusiasmera de flesta sportbilsentusiaster. Det finns en anledning till att folk älskar ljudet av Ferrari och det är just de höga varvtalen som gör den så vacker som den är.

S70 / 2 V12 BMW-motor

BMW tillverkade den här motorn speciellt för superbilen McLaren F1, som designades av samma team som designar McLarens formel 1-bilar. Trots att den tillverkades 1992 förblev den här bilen med den snabbaste sugmotorn i världen fram till 2013.

Denna 6,1-liters V-12-motor med 48 ventiler är utrustad med ett aluminiumblock och huvuden. Den ger 627 hk med en redline på 7 500 rpm. Den väger endast 250 kg eller 550 lbs och betecknas utan tvekan som den bästa motorn i historien. Tack vare denna kedjedrivna motor med ett vridmoment på 480 lbs fot satte McLaren rekordet för världens snabbaste bil i mer än 10 år.

  Det bästa stället att köpa en begagnad BMW

Med en variabel ventilstyrning och torrsumpsmörjning tog BMW spelet till nästa nivå när de avslöjade att motorn inklusive växellådan inte skulle väga mer än 550 pund.

BMW i8 Hybrid 3-cylindrig motor och elmotor

Med största säkerhet skulle ingen förvänta sig att en hybridmotor skulle nämnas, men den här förtjänar sin plats här. Med sin lansering 2014 bevisade BMW i8-fordonet att elfordon och prestandakörning inte på något sätt utesluter varandra.

BMW i8 drivs av två motorer, en bensinmotor och en elmotor. Tillsammans utgör de 362 hästkrafter och i8 når från 0 till 62 miles per timme på 5 sekunder. Jämfört med de 3 sekunder som S63 klarar verkar det förstås ganska långsamt, men den förtjänar ett särskilt omnämnande eftersom den är en unik motor.

Den 3-cylindriga turboladdade 1,5-litersmotorn ger 231 hästkrafter och är parat med en elektrisk motsvarighet som ger 131 hästkrafter med en batterikapacitet på 11. kWh. BMW kommer utan tvekan att fortsätta sin utveckling av hybridfordon och motorer eftersom i8 blev en stor succé.

FAQ

Vilka motorer använder BMW i allmänhet?

BMW är känt för sina fantastiska prestanda och den körglädje som de ger sin fanbase. De utvecklar och använder främst inline-sex-motorer, även kända som straight-six-motorer. Trots att de flesta tillverkare och konkurrerande märken har övergått till en V6-layout fortsätter BMW med inline-sex-motorerna och det fungerar utmärkt. De tillverkar för närvarande även V10-, V12- och inline-tre-motorer.

  Är BMW:s bakhjulsdrivna bilar bra i snö?

Är BMW:s motorer tillförlitliga?

Även om BMW har ett rykte om dålig tillförlitlighet på vägen är drivlinan solid och du skulle sällan se några allvarliga skador och behov av mycket kostsamma reparationer om du inte försummar underhållet av ditt fordon eller om du har kört mer än 100 000 mil. Tänk förstås på att olika modeller har olika motorer och att det i hög grad beror på vad du väljer.

Vilka är de mest tillförlitliga BMW-motorerna?

Den mest tillförlitliga BMW-motorn är den som används i 3-serien E90.. Å andra sidan är N52 l6-motorn inte den mest kraftfulla med den 2,5-liters sexcylindriga motorn och 215 hästkrafter. Mer kraft är inte alltid bättre när man talar om tillförlitlighet. Många förare rapporterade att de gått hela vägen upp till 150 000 mil utan att ha några problem med dessa motorer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts