Den mest kraftfulla Mercedes-motorn?

Mercedes-Benz står bakom några av de mest kraftfulla bilmotorer som någonsin tillverkats. Men vilken är den mest kraftfulla Mercedes-motorn?

Den mest kraftfulla Mercedes-motorn är den fyrcylindriga M139-motorn. Detta är en Mercedes-AMG-motor som levererar upp till 416 hk, vilket ger den en specifik effekt på 208,9 hk per liter. Dessutom är det en turboladdad 2,0-liters inline-fyra och den dubblerar som den mest kraftfulla 4-cylindriga motorn i hela världen.

Den nya M139 turboladdade 2,0-liters fyrcylindriga motorn finns i olika Mercedes-modeller, bland annat A45, GLA45, CLA45 och GLB45. Den här motorn är ganska kraftfull och överträffar de flesta moderna superbilar. Dessutom finns den här motorn i två trims; base och s.

Basutrustningen levererar maximalt 382 hk och 354 lb-ft vridmoment, medan S-utrustningen levererar enastående 416 hk och 359 lb-ft vridmoment. Detta innebär att S-trimmen är mer kraftfull än bastrimmen. Till skillnad från den tidigare mest kraftfulla Mercedes-motorn (M133) producerar den här motorn 40 fler hästkrafter och 19 fler lb-ft vridmoment.

Hur fungerar den turboladdade 2,0-liters fyrtaktsmotorn M139 med turboladdning?

Den turboladdade 2,0-liters fyrcylindriga M139-motorn väger cirka 354 pund i vått tillstånd. Till skillnad från den tidigare kraftfulla motorn, som var tvärställd, andas dessa nuvarande motorer tvärtom; alltså är avgasröret och turboladdaren placerade baktill och insugningssystemet är baserat framtill.

För första gången är den dubbla skruvturboladdaren utrustad med rullager, vilket minimerar den mekaniska friktionen så att turbon kan vrida sig lättare. Dessutom är avgasgrenröret och turbinhuset uppdelade så att avgasflödet kan matas separat till turbinen.

  Bästa gamla Mercedes att köpa

En annan uppgradering som gjorts på motorn är wastegate, som är elektroniskt styrd. Som ett resultat av detta möjliggör den en överlägsen respons och en mer exakt kontroll av insugningstrycket. Dessutom kyls turboladdaren av färsk olja, vatten och luft.

Dessutom går luften in i turbohuset genom ett kanaliserat motorskydd, som är byggt som en luftdeflektor. Den här motorn levererar kraft som en naturgasmotor. Dessutom kommer motorn med en spegelblank yta som ger cylinderfoderingarna lite friktion.

Dessutom har den här motorn förstorade avgasventiler som släpper ut gaserna ur förbränningskammaren med minimal förlust. Medan avgasventilerna är förstorade beror det på att tändstift och insprutningsmunstycken har flyttats.

Dessutom har den dubbla överliggande kamaxlar som styr de 16 ventilerna, medan Camtronic-variabel avgasventilstyrning utnyttjar olika kamaxelprofiler, vilket ger motorn full effekt vid höga varvtal och förbättrad respons vid låga varvtal i en och samma kombination.

En unik egenskap hos den här motorn är att den använder både port- och direktinsprutning av bränsle, vilket är avgörande för att uppnå den höga specifika effektsiffran. Den har också ett nytt kylsystem som består av två kylare. Sist men inte minst har den en elektrisk vattenpump som fungerar separat från motorns varvtal.

Vad gör den nya Mercedes-motorn så kraftfull?

Mercedes-AMG M139 turboladdade 2,0-liters motor med två liter i linje fyra är byggd för att leverera enastående kraft. Tack vare funktioner som de extra rullager som lagts till på axlarna till motorkompressorn och turbinen. Observera att rullager har som mål att minimera friktionen som hjälper motorn att nå sitt maximala varvtal.

  Ska jag köpa en begagnad Mercedes A-klass?

Andra viktiga egenskaper som gör att den här motorn är kraftfull är ett vevhus helt i aluminium, optimerad bränsleinsprutning, ett elektroniskt system för kontroll av laddningstrycket, större avgasventiler, en elektrisk vattenpump, kontroll av dubbla överliggande kamaxlar och mycket mer.

FAQ

Vilken Mercedes har flest hästkrafter?

Mercedes SLS AMG Electric Drive från 2014 är den Mercedes-Benz som har flest hästkrafter. Den här sportbilen har hela 740 hästkrafter, vilket är en av de bästa på marknaden. En annan Mercedes med många hästkrafter är 2021 Mercedes-AMG GT Black Series med 720 hästkrafter, 2010 SL65 Black Series med 670 hästkrafter, 2011-2013 S65/CL65 med 621 hästkrafter och

Vilken är den mest kraftfulla Mercedes-AMG-bilen någonsin?

Mercedes har haft några av de mest kraftfulla bilarna genom åren. Deras AMG-trims har dock alltid stått ut när det gäller kraft och prestanda. Den mest kraftfulla Mercedes-AMG-bilen någonsin är 2016 AMG GTR. Den här bilen är inte bara vacker utan även kraftfull och rolig att köra.

Vilken Mercedes-Benz är snabbast?

Den snabbaste Mercedes-Benz-modellen är Mercedes-AMG GT 63 S 4-dörrars coupé. Den här bilen kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 3,1 sekunder och levererar maximalt 630 hk. Med ett utgångspris på cirka 161 800 dollar ger den här lyxiga bilen de flesta superbilar en chans att vinna.

Vilken bil är kraftfullare – Mercedes, BMW eller Audi?

Om ren kraft är vad du letar efter i en bil är Audi det bästa alternativet. BMW kan vara bättre att hantera, medan Mercedes kan vara lyxig, men Audi erbjuder exceptionell kraft. Det är dock viktigt att notera att detta kan variera eftersom både Mercedes och BMW har prestandabilar.

  Rostar Mercedes?

Mercedes kan skryta med AMG-varianterna, som har några av de bäst presterande och kraftfullaste bilarna på marknaden. Å andra sidan har BMW också M-linjen, som stoltserar med några av de mest kraftfulla sportbilarna. Överlag erbjuder Audi ren kraft i nästan alla sina fordon, inklusive basmodellerna.

Vilka är de mest kraftfulla bilarna med fyrcylindrig motor?

Den mest kraftfulla bilen med 4-cylindrig motor på marknaden är Mercedes-Benz CLA45 AMG från 2016. Denna tyska maskin är utrustad med en 2,0-liters inline-fyramotor och levererar häpnadsväckande 375 hk och 350 lb-ft vridmoment. Den kan accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder.

Mercedes-Benz CLA45 AMG är också bland de mest lyxiga, snabbaste och pålitliga bilarna med 4-cylindrig motor. Dess närmaste konkurrenter är 2016 Audi S3, 2016 Alfa Romeo 4C och Volkswagen Golf R. Dessa bilar har dock varken kraften eller hastigheten för att konkurrera med Mercedes.

Slutsats

Mercedes-Benz har haft några enastående motorer genom åren. Mercedes-AMG 2 LM 139-motorn är dock den mest kraftfulla. Den levererar en enastående 416 hk och 369 lb-ft vridmoment, vilket är exceptionellt. Det är den mest kraftfulla fyrcylindriga motorn på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts