Vanliga problem med Mercedes S-klass W221?

Mercedes-Benz S-klass W221 är en av de mest avancerade Mercedes-modellerna på marknaden. Som alla Mercedes har den dock några vanliga problem som du bör känna till innan du skaffar denna lyxiga bil. Så vilka är problemen med Mercedes S-klass W221?
De vanligaste problemen med Mercedes S-klass W221 inkluderar fel på luftfjädring, fel på växellådan, fönsterutmaningar, bräcklig nivåhöjdsensor, fel på luftfjädringens krockkuddar, problem med extrabatteriet, problem med förstärkaren, fel på luftkonditioneringsfläkten och många andra. Om du planerar att köpa Mercedes S-klass W221 bör du vara beredd att hantera de flesta av dessa problem.
Sammantaget är Mercedes S-klass W221 bland de mest pålitliga Mercedes-modellerna genom tiderna. Bilen tillverkades mellan 2005 och 2013 och är efterföljaren till Mercedes S-klass W220 och föregångaren till Mercedes S-klass W220. Olika Mercedes-chassier har olika eller mer avancerade funktioner från sina efterföljare.

Vanliga problem med Mercedes S-klass W221

Rost

Precis som de flesta Mercedes-modeller kan du räkna med att rost är ett av de största problemen som du kommer att möta. Om din Mercedes S-klass W221 har funnits ett tag kan du börja märka av rost på bilens golv, bakom registreringsskylten och på dörrarnas undersida. Det är viktigt att ta itu med rost innan den förstör din bil.

Kompressor för luftfjädring

Mercedes S-klass W221 är utrustad med luftfjädring. Luftkompressorn är dock kärnan i luftfjädringen. Den här funktionen spelar en viktig roll för att höja och sänka din bil. Så om den misslyckas eller slits ut kan den misslyckas med att skapa tillräckligt tryck för att höja bilen. Följden blir att bilen sjunker till marken.
Den goda nyheten är att detta kan korrigeras genom att byta ut luftkompressorn. Till skillnad från tidigare då luftkompressorer var mycket kostsamma kan du hitta en på nätet för cirka 150 dollar. Att byta ut den här delen är också enkelt och du kan göra det om du har lite motoriska gör-det-själv-kunskaper.

  Cadillac vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Extrabatteri

Den här Mercedes-modellen levereras med två batterier. Den har huvudbatteriet som startar motorn och extrabatteriet som driver flera elektronikdelar i fordonet. Eftersom den här bilen också är utrustad med en elektronisk växelspakskoppling kan hjälpbatteriet användas för att ställa bilen i parkeringsläge om huvudbatteriet inte fungerar.
Efter att ha använt hjälpbatteriet under en tid kommer detta batteri att gå sönder. Detta inträffar vanligtvis på Mercedes S-klass W221 som har kört mer än 100 000 mil eller 6 år. Allt du behöver göra är att byta ut batteriet och få allt att fungera smidigt.

Fel på växellådan

Bortsett från ovanstående problem är ett annat vanligt problem som Mercedes S-klass W221-ägare ställs inför ett fel på växellådan. Det här problemet är dock vanligare i W221 pre-faceliftmodeller som tillverkades mellan 2007 och 2009. Felet orsakas normalt av elektroniken i de 722.9 7-växlade automatiska växellådorna.
Problemet kan härröra från växelstyrningsenheten, ledarplattan eller ventilhuset. Om någon av dessa transmissionsdelar går sönder skickas bilen in i halt läge och växeln växlar inte längre. Trots detta är det ganska besvärligt och kostsamt att byta ut växellådan eller ventilhuset.

Fönsterproblem

Ett annat vanligt problem som du sannolikt kommer att stöta på med Mercedes W221 är ett fönster som inte går att höja eller sänka. I de flesta fall beror det på antingen en dålig fönsterregulator eller en trasig modul. Ta reda på vad som är orsaken och byt ut rätt del för att undvika ett sådant problem.
Fönsterregulatorn är det system som flyttar upp och ner fönstret, medan fönstermodulen är det system som styr fönstrets funktion.

  Vilka Mercedes har digitala instrumentpaneler?

Problem med förstärkare

Förstärkaren är också ett annat vanligt problem som Mercedes W221 står inför. Om den här delen går sönder kommer saker som bilens radio att slås på, men du kommer inte att höra något ljud. Det kan också hända att COMAND inte går att vrida och att batteriet töms när bilen är parkerad. Byt ut den omedelbart för att undvika att få sådana utmaningar.

Luftfjädring och airbagfel

Det här problemet är inte bara vanligt med Mercedes S-klass W221 utan med alla andra Mercedes-chassin. Om din Benz passerar 100 000 milsgränsen ska du vara beredd på att hantera en misslyckad eller opålitlig luftfjädringspåse. Dessutom är det här problemet vanligt för stadsförare eller personer som använder dåligt underhållna vägar.

FAQ

Är Mercedes S-klass W221 tillförlitlig?

Ja, Mercedes S-klass W221 är en pålitlig bil. Men som de flesta Mercedes-Benz-modeller kan du räkna med att spendera mycket pengar på reparationer och underhåll. Kostnaderna för reparation och underhåll kommer till och med att stiga ytterligare när du har passerat 100 000 mil.

Är S-klassmodellen dyr att underhålla?

Eftersom den här modellen har mer avancerade funktioner än Mercedes C-klass eller E-klass kan du räkna med att den är mycket dyr att underhålla. Den är dock något mer tillförlitlig än Mercedes A-klass och C-klass. Sammantaget kommer du att spendera mer pengar på att underhålla den här bilen när garantin löper ut.

  Vilken Mercedes har två batterier

Vilket årsmodell är Mercedes W221?

Mercedes-Benz S-klass W221 tillverkades mellan 2005 och 2013. Medan andra Mercedes-fabriker runt om i världen kunde tillverka den här modellen från 2006 till 2013, började Kanada och USA producera från 2007 till 2013. Denna bil har monteringsanläggningar i Tyskland, Mexiko, Egypten, Malaysia och Indonesien.

Har alla Mercedes S-klass samma problem?

Nej, även om de flesta Mercedes-Benz-modeller delar de flesta problem som rost, fjädring, fönsterregulatorer, Airmatic-delar och växellådsproblem, skiljer sig vissa problem från modell och tillverkningsår. Så innan du köper en viss Mercedes-modell bör du ta reda på vilka problem bilen har.

Slutsats

Nu när du vet vilka problem Mercedes S-klass W221 har är det viktigt att vara på sin vakt och ändra dem i god tid. De flesta av de problem som vi har diskuterat ovan brukar dyka upp efter att din Mercedes S-klass W221 har kört över 100 000 mil.
Med regelbunden inspektion och underhåll av schemalagd service bör din bil vara i gott skick under större delen av ägandet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts