Cadillac vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Cadillac och Mercedes är bland de första bilmärkena som etablerades. De är båda kvalitetsmärken i många avseenden, men när det gäller tillförlitlighet är Benz högre rankad.

Mercedes-Benz är mer tillförlitlig än Cadillac. I Consumer Reports senaste lista över tillförlitliga bilar kom Cadillac på 29:e plats av 33 märken. De flesta av dess modeller, såsom CTS, ATS och Escalade hade ett betyg på 1 av 5. Däremot hade de flesta Mercedes-modeller 2,5 av 5.

Cadillac har haft flera återkallelser under det senaste decenniet, vilket kan ha bidragit till det lägre tillförlitlighetsbetyget. Mercedes har tvärtom haft färre återkallelser under det senaste decenniet. Detta betyder dock inte att alla modeller är opålitliga.
Den mest tillförlitliga Cadillac-modellen är XT5, medan den mest tillförlitliga Mercedes-modellen är E-Klass.

Varför är Cadillac mer opålitlig än Mercedes-Benz?

Cadillac är mer opålitlig än Mercedes på grund av flera saker. För det första är Cadillac billigt tillverkad. För det andra har den en dålig automatisk växellåda. Och slutligen är den dyr att underhålla under lång tid.

Billigt tillverkad

Cadillac må skryta med sina snygga och futuristiska bilmodeller, men när du kliver in i dessa skönheter kan du bli förvånad. Cadillacs interiörfinish och funktioner är inte alls i närheten av vad du ser inuti tyska lyxmärken som Mercedes, Audi eller BMW.

Interiören i en Cadillac liknar den i en Chevrolet, som råkar vara dess moderbolag. Inne i bilen finns svart glänsande plast, svårmanövrerade infotainmentknappar, ett dåligt infotainmentsystem och en lååååång växelväljare. Alla dessa funktioner kan få Cadillac-köpare att känna sig lurade om de tror att de köper en lyxbil.

  Aston Martin DBS Tillförlitlighet

När du jämför Cadillacs interiör med en Benz kommer du att se en enorm skillnad. Mercedes-Benz interiörer är på en annan nivå. Den billiga Cadillac-interiören går sönder snabbare än Benz, vilket gör den mindre pålitlig. En Mercedes interiör kommer att hålla länge eftersom de flesta av delarna är tillverkade eftersom den använder exceptionella material.

Dålig automatisk växellåda

Trots att Cadillac har automatisk växellåda är den inte i nivå med några av de bästa i branschen. Detta är ett resultat av dålig programmering. Att köra din Cadillac blir därför inte en lika smidig körupplevelse som i en Benz. Dessutom är det lätt att en dåligt programmerad växellåda utvecklar olika problem.

Dyrt att underhålla

En annan anledning till att Cadillac är opålitlig är på grund av dess höga underhållskostnader. Några av de vanligaste Cadillac-problemen är oljeläckage, fel på främre blinkers och DRL-lampor, elektriska fönsterreglerare kan gå sönder, AC som går sönder och mycket mer.

Vissa problem är vanliga på vissa Cadillac-modeller. Till exempel kan CTS bakre ram falla av efter några kilometer, medan XLR taket lossnar. Om du servar din Cadillac på rätt sätt bör du dock inte ha mycket att oroa dig för.

Vad gör Mercedes till en av de mest pålitliga lyxbilarna?

Billiga att underhålla

En av de största utmaningarna med att äga en lyxbil är att hantera de dyra delarna och reparationerna. Även om Mercedes-Benz delar inte heller är billiga är de mer prisvärda jämfört med Audi och BMW. BMW har de dyraste delarna följt av Audi.

Färre problem

Mercedesdelar är något dyrare än Cadillacdelar, men Cadillacs har fler problem, vilket gör dem mindre pålitliga att underhålla på lång sikt. Detta är också samma sak när man jämför med Audi eller BMW. Totalt sett är BMW dyrast att underhålla, följt av Audi, Mercedes och slutligen Cadillac.

  Vilken är den största Mercedes sedan?

FAQ

Vilken bil är mest tillförlitlig – Mercedes-Benz E-Klass, BMW 4-serie eller Cadillac ATS?

Alla dessa bilar är mycket tillförlitliga, men Mercedes-Benz E-klass är den mest tillförlitliga av de tre modellerna. Den följs tätt av BMW 4-serien och slutligen Cadillac ATS-modellen. Cadillac tillverkar några av de minst tillförlitliga lyxbilarna på marknaden.

Är Mercedes ett bättre bilmärke än Cadillac?

Ja, det är det. Mercedes-Benz har inte bara funnits i branschen under en lång period, utan står också för några av de bästa teknikerna i bilvärlden. Överlag producerar Mercedes-Benz bättre och kraftfullare fordon än Cadillac. Så även om deras bilar är dyrare får du värde för pengarna.

Varför är amerikanska lyxbilsmärken (Cadillac och Lincoln) så sällsynta i Europa?

Det är enkelt. Cadillac och Lincoln är inte en bättre produkt än andra lyxiga europeiska bilmärken som Mercedes, Audi och BMW. Därför är deras försäljning lägre eftersom den produkt som erbjuds inte motsvarar konkurrenternas när det gäller komfort, prestanda, tillförlitlighet och till och med säkerhet.

Vilken bil är mer hållbar – Cadillac Escalade eller Mercedes-Benz S-klass?

Dessa två modeller är några av de mest hållbara lyxbilsmodellerna på marknaden. De kan lätt köra över 200 000 mil med färre problem. Mercedes-Benz S-klass är dock fortfarande mer tillförlitlig än Cadillac Escalade.

Mercedes-Benz S-klass har visat sig vara en av de mest hållbara bilarna på marknaden, och den kommer att hålla sig stark även efter 10 eller till och med 20 år på vägen. De närliggande bilmodeller som konkurrerar med S-klassen när det gäller hållbarhet är Lexus LS och Lincoln Town car.

  Vilken är den bästa Mercedes för pengarna?

Varför förlorade Cadillac och andra amerikanska lyxbilsmärken den amerikanska marknaden till Mercedes, BMW, Audi och andra utländska lyxbilsmärken?

Under den första oljechocken i slutet av 70-talet och början av 80-talet gick det dåligt för många amerikanska bilföretag och de återhämtade sig aldrig helt. Oavsett detta fokuserade många av de amerikanska lyxbilsmärkena, som Cadillac och Lincoln, mycket på den vuxna befolkningen och glömde bort den kommande generationen.

Å andra sidan såg tyska och andra europeiska bilmärken denna klyfta och bestämde sig för att göra produkter som tilltalade den yngre generationen. Dessutom har de flesta europeiska bilmärken överlägsen teknik, bättre hantering, mer avancerade säkerhetsfunktioner och bättre design.

Cadillac: Vacker, men inte pålitlig

Cadillac tillverkar några av de vackraste bilarna på marknaden. Men när det gäller tillförlitlighet är det ett av de sämsta. Samtidigt är Mercedes-Benz bland de mest tillförlitliga lyxbilsmärkena. Den enda Cadillac-modell som kan konkurrera med Mercedes när det gäller tillförlitlighet är Cadillac XT5.

På det hela taget är Mercedes-Benz den bättre bilen. Cadillac må vara vackert designad och billigare än Mercedes, men Mercedes har överlägsen teknik och andra avancerade funktioner än Cadillac. Mercedes erbjuder komfort, stil, kvalitet, säkerhet och klass. Det är svårt för någon lyxbil att slå det.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts