Vanliga problem med Mercedes A-klass?

Mercedes-Benz A-klass är Mercedes instegsmodell. Trots detta har den här bilen fortfarande sofistikerade och lyxiga funktioner som finns i de flesta avancerade Mercedes-modeller. Men vad är några av de vanligaste problemen som Mercedes A-Klass står inför?

Mercedes A-klass kommer med olika funktioner som intresserade köpare bör känna till. Några av dessa problem är motorfel, oljeläckage, första växeln glider, klonkande ljud när du svänger till höger, startmisslyckande, effektförlust och mycket mer.

Den goda nyheten är att de flesta av dessa problem kan åtgärdas enkelt och snabbt. För att förhindra att de flesta av dem inträffar bör du iaktta schemalagda underhållstjänster. Dessutom bör du ta reda på vilka årsmodeller av Mercedes A-Klass som är benägna att ha problem och vilka som är mer tillförlitliga.

Vanliga problem med Mercedes A-Klass

Oljeläckage

Det här problemet är vanligt förekommande i nästan alla Mercedes-modeller. Om din Mercedes A-Klass står på ett ställe under lång tid kommer du att märka av oljeuppbyggnad. Detta är typiskt på grund av en O-ring som inte installerades korrekt eller en som har spruckit.

Motorns felsteg

Ett annat vanligt problem som Mercedes A-klass-förare upplever är motorfel. Den främsta orsaken till motorfel är ett fel på spolpaketet. Ibland kan även varningslampan för motorstyrning tändas. Allt du behöver göra är att byta ut spolpaketet och problemet kommer att vara löst.

Första växeln glider

Trots att en A-klass är en mindre sofistikerad bil än E-klass eller S-klass har den problem med att första växeln glider. Första växeln kan ibland glida in i andra växeln. Detta orsakas normalt av en skadad axeltrumma. Se till att kontrollera vilken axeltrumma som är skadad och byt ut den mot en bra.

  Vilken är den bästa Mercedes för street racing?

Klonkande ljud när du svänger till höger

Det här problemet är vanligt i Mercedes A-klassmodeller som byggts före 2015. De flesta modeller med detta problem ger ett klonkande ljud när föraren svänger till höger. Trots detta är det ett tecken på att ett av lagren i styrstången är skadat.

Förlust av kraft

De flesta Mercedes A-klassmodeller tillverkade under år 2015 har det här problemet. Du kanske åker på motorvägen, bara för att bilen tappar strömmen. Det här problemet är vanligtvis kopplat till felet på kamaxeln, som är bräcklig i just det här modellåret.

Startproblem

Förutom att förlora kraft har vissa Mercedes A-klass-modeller ett startproblem. Bilen vänder sig men startar inte. Detta problem är kopplat till en defekt startmotor.

Den defekta motorstyrenheten

Detta är ett av de största problemen med Mercedes A-klass. Det orsakade en återkallelse och du måste byta ut ECU:n för att problemet ska försvinna. Typiskt är att ECU:n inte slår på, eller att den slår på och sedan stängs av.

Stickande stövelskaft

Ett annat stort problem som kan finnas i Mercedes A-klass är att boot catch sticker. Problemet orsakas typiskt sett av hakar med stövellåset. Och lösningen är mycket enkel – byt ut stövellåset.

DPF Varningslampa

Om du kör din Mercedes A-Klass korta sträckor kan du se att DPF-varningslampan ofta tänds. Detta är ett tecken på att DPF är igensatt och inte fungerar optimalt. För att lösa detta problem måste du rengöra DPF eller köra bilen över en längre sträcka för att bränna bort de oönskade partiklarna.

  Vilken Mercedes har fjärilsdörrar

FAQ

Vilka är de vanligaste problemen med en begagnad Mercedes A-klass?

Även om de problem som vi har tittat på ovan är vanliga på alla Mercedes A-Klass är vissa problem endast vanliga på begagnade Mercedes A-Klass. Så innan du köper en begagnad Mercedes A-klass är det viktigt att känna till de problem som du sannolikt kommer att möta.

Vanliga problem på en begagnad Mercedes A-Klass är bland annat oljeläckage, utebliven utlösning av passagerarens krockkudde fram, effekt- eller drivningsförlust, fel på dubbelkopplingsväxellåda, fel på kamaxel, brandfara och fel på bromsförstärkare. Observera att de flesta av dessa problem är vanliga på begagnade Mercedes A-Klass byggda mellan 2013 och 2016.

Är Mercedes A-klass dyrt att underhålla?

Som vanligt är Mercedes-Benz bland de dyraste bilarna att underhålla. Men eftersom Mercedes A-klass har något billigare delar än E-klass eller S-klass är den något billigare att underhålla. Men jämfört med vanliga bilar som Toyota är den här modellen fortfarande dyr att underhålla.

Är Mercedes A-klass pålitliga bilar?

När det gäller tillförlitlighet är Mercedes som varumärke bland de minst tillförlitliga bilarna på marknaden. Vissa modeller presterar dock exceptionellt bra när det gäller tillförlitlighet än andra. Även om titeln för den mest tillförlitliga Mercedes-modellen går till E-klassen är A-klassen inte långt ifrån. Den här bilen är mer tillförlitlig än C-klassen och CLS-Klassen.

Hur många mil håller Mercedes A-klass?

Det finns inget specifikt svar på hur många mil en Mercedes A-klass klarar. Detta beror på att flera saker spelar roll för bilens livslängd. Även om Mercedes inte är den mest pålitliga Mercedes kan vissa modeller klara över 200 000 mil med färre problem, medan andra utvecklar problem redan vid 50 000 mil.

  Vilka Mercedes har blind spot assist?

Andra faktorer som avgör hur länge din Mercedes A-klass håller är körvanor, underhåll och modellår. Observera att vissa modellår av Mercedes A-Klass har fler problem än andra. Till exempel har Mercedes A-Klass som tillverkats mellan 2013 och 2016 fler problem än de som tillverkats 2017.

Vilka är några av de vanligaste problemen med Mercedes-Benz bilar?

Efter att ha tittat på några av de vanligaste problemen som Mercedes A-Klass-modellerna har, är det också viktigt att ta reda på vilka vanliga Mercedes-problem som finns. Dessa inkluderar rost, sliten katalysator, fel på luftfjädring, lågt bromstryck, oljeläckage och motorfel.

Sammanfattning

Om du planerar att köpa en ny eller begagnad Mercedes A-klass är det en fantastisk idé att veta vad du kan förvänta dig av bilen genom att identifiera några av de vanligaste problemen som du kommer att möta på vägen. Denna lyxiga bil har flera vanliga problem som oljeläckage, första växeln glider, startmisslyckande, motorfel och mycket mer.

Det är viktigt att identifiera dessa problem i tid så att de inte slutar med att orsaka stora problem för dig. Dessutom är det viktigt att identifiera vilka årsmodeller av Mercedes A-klass som har vilka problem innan du köper en. Med denna information kan du slappna av med vetskapen om vad som väntar och hur du ska hantera det.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts