Vilken är den bästa Mercedes för street racing?

Vilken är den bästa Mercedes för street racing?

Streetracing må vara olagligt i många länder, men denna sport kommer inte att försvinna någonstans inom den närmaste tiden. Med det i åtanke erbjuder Mercedes också några enastående streetracingbilar.
Den bästa Mercedes-Benz för streetracing är 2016 års Mercedes-AMG GT3. Bilen är extremt rolig att köra och offrar inte lyx för prestanda. Den kan accelerera från 0 till 60 på 3,4 sekunder, vilket är exceptionellt. Den här bilen ersatte Mercedes GT3-racer.

2016 Mercedes-AMG GT3

Streetracing kan vara farligt och olagligt, men elektrifierande på samma gång. Därför är det viktigt att ha en av de bästa racerbilarna om du vill slå din motståndare i en tävling. Mercedes-Benz AMG GT3 från 2016 är ett av de bästa alternativen på marknaden.

Funktioner hos 2016 Mercedes-AMG GT3

Mercedes-AMG GT3 är en bakhjulsdriven bil med två säten. Den har en twin-turbo premium blyfri V8-motor med premiumturbo. Dessutom har den en kapacitet på 4,0 liter med en maximal hästkraft på 503 hästkrafter vid 6250 varv per minut. Den har ett maximalt vridmoment på 479 vid 1750 varv per minut.
Med en sjuväxlad dubbelkopplingsautomatisk växellåda är den här bilen perfekt för streetracing. Vad som är överraskande är att bilen är bränsleeffektiv, vilket inte är normalt för en bil av denna kaliber. För närvarande kostar den cirka 130 000 dollar.

Exteriör

Liksom många Mercedesbilar är AMG GT3 slående tilltalande från utsidan. Bilen har en strömlinjeformad design som gör racing felfri. Den har bredare fenders, en stor huva, en hotfull bakre diffusor, lätt tonat glas, aluminiumpaneler, kromstänger och en massiv bakre vinge.
Som väntat väcker Mercedes-Benz-märket uppmärksamhet, vilket kan skrämma din körande motståndare när han tittar på din bil i backspegeln. Andra exceptionella exteriördetaljer är strålkastare, en frontgrill, en kolfibervinge, höghållfasta paneler, regndetekterande variabla intermittenta vindrutetorkare och lyftlucka för bakre lastutrymme.

  Varför är Mercedes så tunga?

Interiör

Interiören i Mercedes AMG GT3 är utformad för att göra föraren bekväm under tävlingarna och är bekvämare än andra tävlingsbilar. En av de funktioner som sticker ut är den digitala displayenheten. Med den kan föraren känna till hastighet, driftstemperatur, motorvarvtal, aktuellt växelval och till och med varvtider.
AMG GT3 är också förarvänlig eftersom alla viktiga körfunktioner är ergonomiskt placerade. Dessa inkluderar funktionsnyckelhjulet, ratten och kontrollerna. Andra viktiga funktioner som den här bilen har är blinkers, tvåvägsradio, analog display, integrering av smarta enheter, mattgolvsinredning och främre kartljus.

Säkerhet

Säkerhet är en av de saker som Mercedes inte tar lätt på. Till exempel är överrullningsburen tillverkad av höghållfast stål som är bultad till bilens rymdram av aluminium. Dessutom har den ett skoputsäte i kolfiber, som är monterat i det säkraste området i överrullningsburen.
Andra säkerhetsfunktioner är varning för framskjutning, uppmärksamhetsassistent, körfältsassistent, blindspotsvarning, elektronisk stabilitetskontroll, BAS-bromsassistanssystem och mycket mer. Alla dessa funktioner bidrar till att hålla föraren säker när de lyfter i blixtfart.

Fjädring och bromsar

Det är viktigt att ha en bra fjädring och bra bromsar när man tävlar. Den här bilen har justerbara stötdämpare som gör det möjligt för tävlingsteamen att göra en exakt inställning för särskilda banor. Bromsarna på den här bilen är också gjorda för att motstå blekning och den har ett justerbart ABS som förhindrar att däcken blockeras.

Vad gör Mercedes-AMG GT3 till en av de bästa streetracingbilarna?

När man jämför de bästa street racing-bilarna kommer den här bilen i topp på grund av sina exceptionella hanteringsegenskaper, utmärkta bromsar, bekväma interiör, väl avstämda växellåda och kraftfulla twin-turbo V8-motor. Därför får föraren mer än bara spänningen från streetracing när han eller hon kör den här roadstern.

  Kan man köra Mercedes utan extra batteri?

Vanliga frågor om street racing

Är street racing lagligt eller olagligt?

Streetracing är olagligt i många delar av världen. Detta beror på att det inte har några stela strukturer eller några rättsliga bestämmelser. Det anses vara en farlig sport, men många människor runt om i världen ägnar sig ändå åt den.
San Diego är dock den enda staden i USA där streetracing är lagligt på en viss nivå. Staden har en plattform vid Qualcomm Stadium, där streetracers tävlar i evenemang i en kontrollerad miljö.

Hur skiljer sig en streetracingbil från en bil som körs på bana?

En streetracingbil har högre säten och tydligare sikt än en banracingbil. Dessutom har den vridmoment på låg nivå i stället för högt varvtal. Dessutom är streetracingbilar vanligtvis mindre i storlek så att de kan få plats i mindre luckor, vilket gör det mycket lättare att sicksacka genom trafiken.

Vilka egenskaper bör jag tänka på när jag väljer en streetracingbil?

En street racing-bil skiljer sig från en vanlig bil. Den bästa streetracingbilen bör ha en liten storlek, högre säten, vridmoment vid låga varvtal, ett robust chassi och vara lätt. Dessa egenskaper kommer att hjälpa bilen att prestera bättre och stå emot de hårda förhållandena i streetracing.

Vilken begagnad bilmodell är den bästa Mercedes för streetracing?

Mercedes-Benz 190e är den bästa begagnade Mercedes för streetracing. Den här bilmodellen byggdes mellan 1982 och 1993 och är en favorit bland streetracers. 190e har en stark motor och ett robust chassi. Dessutom är bilen supersnabb trots att den är en gammal modell.

  Hur du uppdaterar Mercedes Comand firmware

Vilket lyxmärke har de bästa bilarna för racing – BMW, Audi eller Mercedes?

När det gäller racing har BMW ett litet övertag över Mercedes och Audi. Oavsett om du vill jämföra den gamla Mercedes 190e med BMW E46 M3-serien eller Audi S8, så står BMW fortfarande över. Mercedes håller dock snabbt på att komma ikapp både BMW och Audi med sin senaste GT3-bil.

Slutbetänkanden

Mercedes erbjuder många snabba och välpresterande fordon, men alla är inte bra för streetracing. Mercedes-AMG GT3 är den bästa Mercedes för streetracing. Den konkurrerar gynnsamt väl med några av de bästa streetracingbilarna på marknaden, till exempel BMW M3, Nissan GTR eller VW Golf R.
Men till skillnad från andra populära streetracingbilar är AMG GT3 kraftfullare, säkrare och bekvämare. Därför är den något dyrare än nästan alla populära racerbilar, bortsett från Lamborghini Huracan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts