Hur du uppdaterar Mercedes Comand firmware

Mercedes-Benz är ett lyxigt bilmärke med några av marknadens bästa programvaror och firmware. Men som de flesta fordon blir dessa funktioner föråldrade och kräver uppdatering. Så hur uppdaterar du Mercedes Comand firmware?

Det är superenkelt att uppdatera Mercedes-Benz Comand-programvaran. Du måste kopiera eller ladda ner de data som behövs för installationen. Därefter ska du installera uppdateringarna och slutligen aktivera uppdateringarna genom att starta om systemet. I de flesta fall kommer multimediasystemet att ge dig ett meddelande när det finns en uppdatering.

Det är viktigt att installera uppdateringar. Om du inte installerar uppdateringar kommer fordonets status inte att vara uppdaterad. Dessutom tar installationen av uppdateringar bara några minuter. Det är också värt att notera att när du väl startat processen finns det ingen återvändo.

Dessutom får du inte tillgång till enskilda funktioner eller kontrollfunktioner när du startar installationsprocessen. Endast ett fåtal funktioner kan vara tillgängliga. Uppdateringar av Comand firmware säkerställer att ditt fordons teknik är aktuell och mycket funktionell.

Varför uppdatera Mercedes programvara?

Att uppdatera din Mercedes programvara har många fördelar. Dessa är följande:
o Säkerställer att ditt multimediasystem och dina kommunikationsmoduler är aktuella.
o Förbättrar kvaliteten och tillgängligheten av me connect-tjänsterna.
o Får enkelt mjukvaruuppdateringar via mobiltelefonnätet.

Kan jag uppdatera Mercedes Comand firmware via USB, CD eller SD-kort?

Vilken enhet du använder för att uppdatera ditt Mercedes Comand-system beror på modell, tillverkningsår och vilken programvara du vill uppdatera. Här är hur du uppdaterar olika firmware och programvara på din Benz:

o Kartor i Comand-systemet kan uppdateras via CD eller USB. CD-skivor är bra för alla Comand-system, medan USB är perfekt för de senaste Comand-systemen.
o Bluetooth cradle gadget firmware ska uppdateras genom nedladdning via internet.
o Vissa specifika äldre Comand-enheter kan få sin fasta programvara uppdaterad via CD.
o Kartor på Garmin Map Pilot bör uppdateras på ett nytt SD-kort, medan kartor på Becker Map Pilot bör uppdateras via en dator.
o De flesta Mercedes-fordon som är utrustade med me connect kan ladda ner vissa programuppdateringar direkt från Internet.
Förutom de ovan nämnda firmware- och programvaruuppdateringarna krävs för andra uppdateringar MB Star med ett giltigt Mercedes-Benz-abonnemang.

  Vilken är den största Mercedes sedan?

Vilka funktioner har Mercedes-Benz Comand-systemet?

Funktionerna i Mercedes Comand-systemet varierar beroende på vilken Mercedes-modell du köper. De billigaste Mercedes-modellerna har de mest grundläggande funktionerna, medan Benz-modellerna i mellanklassen har Comand-funktioner på mellannivå. Om du vill ha ett mycket avancerat Comand-system måste du köpa Mercedes-modeller av hög kvalitet.

Funktioner i det grundläggande Comand-systemet från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Comand-systemet i Mercedes-modeller i lågprisklassen är mycket grundläggande. Det levereras med en 7-tums pekskärm i instrumentbrädan och ytterligare en 7-tums pekskärm i instrumentpanelen bakom ratten. Andra funktioner är bland annat Bluetooth, USB-port, navigator och DAB-radio.

Funktioner hos Mercedes-Benz Comand-system i mellanklassen

Däremot har Mercedes Comand-system i mellanklassen en något större skärm. Det har en 10,25-tums pekskärm med förbättrad grafik, röststyrning, 3D-kartor och en inbyggd hårddisk. Beroende på Mercedes-modell har detta system också en 12,3-tums TFT-instrumentskärm som kan visa navigatorkartor, fordonsinformation och mycket mer.

Funktioner hos Mercedes-Benz Comand-system i toppklass

Sist men inte minst kommer Mercedes-modellerna i den övre prisklassen med Mercedes Comand-systemet i toppklass. Det här systemet är mer avancerat än de två första. Dessutom har det en massiv instrumentbrädanvisning som mäter 24,6 tum. Dessutom har det också två 12,3-tumsskärmar under ett glas. Den ena är placerad på instrumentbrädan och den andra framför föraren.
Mercedes Comand-systemet i toppklass finns i avancerade modeller, till exempel i de senaste E-Klass, S-Klass och GLS-Klass. Det grundläggande Comand-systemet finns i Mercedes A-klass, medan det mellanklassiga Comand-systemet finns i C-klassmodellerna.

FAQ

#### Kan man uppgradera Mercedes Comand?
Ja, det kan du. De flesta föredrar att uppgradera Mercedes Comand-system eftersom det på något sätt är bristfälligt jämfört med andra system på marknaden. Du kan till exempel uppgradera navigeringen genom att köpa en DVD för uppgradering av Comand med GPS-navigering.

  Vilken Mercedes-modell är mest pålitlig?

Varför är det viktigt att uppdatera Comand firmware?

Uppdatering av Comand firmware i din Mercedes-Benz ger gratis och omedelbara förbättringar av bilens funktionalitet som förbättrar din upplevelse. Dessutom åtgärdar den även eventuella befintliga fel och skyddar dig från eventuella sårbarheter.

Hur använder du Comand Mercedes navigationssystem?

Mercedes-Benz navigationssystem är en del av Comand infotainmentsystemet, och det finns olika sätt som du kan initiera byte av vägbeskrivning och anpassa displayen efter dina önskemål. Det här systemet hjälper dig att enkelt hitta de rutter du önskar.
För att ange din destination följer du följande procedur: medan du trycker på rattavtalsknappen för röstaktivering, fortsätt att säga ”ange destination” och tala adressen högt när du blir uppmanad. Navigationssystemet bekräftar omedelbart destinationen och du kan korrigera den.
Om destinationen är rätt säger du ja, men om den är felaktig säger du nej eller gör de nödvändiga ändringarna. När du har sagt ja eller korrigerat destinationen kommer Comand-navigationssystemet att ge dig hörbara anvisningar för att hjälpa dig att ta dig till adressen.

Vad är några av de vanligaste Mercedes Comand-problemen?

Precis som alla andra fordonssystem upplever Mercedes Comand-system också vissa problem. Några av de vanligaste Mercedes-problemen är att ljudgatewayen tömmer bilens batteri, Comand-systemet stängs av felaktigt, Comand-enheten slås inte på, Comand-skärmen stängs av automatiskt och felaktig kontrollvred.
Om du märker något av dessa problem på ditt Comand-system visar det att det har ett problem och att du måste besöka en mekaniker. Få den reparerad så snart som möjligt för att undvika olägenheter. Innan du tar bilen till en mekaniker kan du försöka göra en återställning och se om problemet försvinner.

  Är Mercedes bättre än Cadillac?

Har alla Mercedes-Benz-modeller ett Comand-system?

Ja, det gör de. Comand-systemet i Mercedes varierar dock från en modell till en annan. Den billigaste Mercedes-modellen (A-klass) har det mest grundläggande Comand-systemet, medan GLS har det mest avancerade Comand-systemet. Dessutom kan du uppgradera alla Mercedes-modeller med ett mer avancerat Comand-system.

Sammanfattning

Nu när du vet hur du uppdaterar Mercedes-Benz Comand firmware, tveka inte att uppdatera programvaran i din bil. Det är alltid en bra idé att ta bilen till en Mercedes-återförsäljare för att få den uppdaterad. Om du är inne för serviceunderhåll kanske MB-återförsäljaren inte tar ut någon avgift för den här tjänsten.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts