Vilken är den bästa Mercedes för långa förare?

What is the best Mercedes for tall drivers?

Att köpa en ny bil som lång person kan vara lite knepigare än man tror. Bilen ska vara tillräckligt stor för att du ska kunna sitta bekvämt under längre resor utan att känna dig trång eller anstränga ryggen.
Som tur är, eftersom Mercedes är en europeisk tillverkare, tillverkar de vanligtvis bilar med tanke på den genomsnittlige europén. Med tanke på att tyskar vanligtvis rankas på listan över världens längsta människor borde det inte vara något problem att hitta en Mercedes som erbjuder tillräckligt med utrymme i kupén för att du ska kunna sitta bekvämt under en lång resa.
Långa förare bör kunna sitta bekvämt och säkert i fordonet, oavsett hur lång resan är. De bästa Mercedes-bilarna för långa förare inkluderar SUV:er som GLE och GLS, samt sedans som E-klass och S-klass.

SUV:er

Först och främst är SUV:er bra för långa förare. De är utformade för att rymma större personer, fler passagerare och mer praktiska funktioner för alla som sitter i bilen. Mercedes tillverkar nio olika SUV:er, från mindre crossover-SUV:er som GLB, ända upp till den stora GLS med sju platser.

G-klass

G-klassen är en riktigt populär SUV från Mercedes, men storleken kan lura dig att tro att den är något mer än hyfsat rymlig. Mercs i G-klass tillverkades med militär användning i åtanke på 70-talet och blev först senare ett mer lyxigt fordon när bilen nådde kultstatus i överklassens samhällen.

GLE och GLS

De bästa SUV:erna för långa personer som tillverkas av Mercedes är GLE och GLS. De erbjuder rymliga hytter och är mer än kapabla att bekvämt passa även de största individerna där ute.
Mercedes GLE coupé är en snyggare variant av den vanliga GLE, tillverkad för att konkurrera med BMW X6 i den ganska nya Coupe SUV-trenden. Även om bilen kan se mer attraktiv ut jämfört med den vanliga GLE, är den mycket mindre praktisk, särskilt för de bakre passagerarna på grund av den lutande taklinjen som äter upp huvudutrymmet.

  Bästa sportbilen för långa personer

Sedans och kombibilar

E-klass

Vissa kanske tror att SUV:er är det enda alternativet för långa förare, men det finns faktiskt gott om sedans som långa personer bekvämt kan köra. E-klassens kombi har 1 005 mm takhöjd, vilket bara är cirka 90 mm mindre än den kolossala GLS, och GLS är en fullstor SUV och den största SUV:n i Mercedes katalog.
Om du inte är i behov av ett så stort bagageutrymme erbjuder E-Klass sedanen liknande huvudutrymme i framsätena och lite mindre i baksätet. Så om du transporterar längre vuxna eller tonåringar i baksätet kan kombiversionen vara ett bättre alternativ.

S-klass

S-klassen brukar anses vara riktmärket när det gäller fullstora lyxiga landställen. Och som sådan erbjuder S-klassen 1 066 mm takhöjd fram och cirka 990 mm i andra raden. Det benutrymme som erbjuds i S-klassen beror på den specifika modellen i fråga.
Vanliga S-klasser med kort hjulbas erbjuder 1040-1090 mm benutrymme fram till bak. Men de S-klasser med lång hjulbas, särskilt Maybach-modellerna, är absolut enorma och extremt bekväma, även för en genomsnittlig NBA-spelare.

Hatchbacks och crossovers

I takt med att Mercedes fortsätter att komma med nyare modeller och uppdatera det nuvarande sortimentet tillverkas bilarna med högre kvalitet och effektivare material. Bilarna ökar därför inte nämnvärt i vikt, men de blir större. En 10-15 år gammal E-klass har till exempel ett innerutrymme som är jämförbart med en modern C-klass.
När det gäller hatchbacks och crossovers beror det på modellen. A-klassen är den mest populära hatchback som Mercedes för närvarande erbjuder, och GLA är den mest populära crossoveren för tillfället. Dessa mindre fordon kan erbjuda tillräckligt med utrymme för en längre förare, men det beror på hur många passagerare du planerar att transportera.
Om du mestadels kör själv kan du göra dig bekväm genom att offra utrymmet i baksätet. Med det sagt, om du planerar att transportera fler personer, oavsett om det är vuxna eller barn i bilbarnstolar, kommer det att skära in på förarutrymmet och sträcka ut kabinkapaciteten i A-klassen, liksom i GLA.

  Vilken är bäst, Mercedes eller Audi?

Att köpa en bil när du är lång

Vilka funktioner måste en lång person tänka på när han eller hon köper en ny bil?

När långa förare väljer en ny bil bör de ta hänsyn till kupéutrymmet, särskilt ben-, huvud- och axelutrymmet. Vissa funktioner är gjorda med tanke på långa förare, till exempel det utdragbara lårstödet som ger mer viloplats för dina lår, vilket gör det mycket bekvämare för längre resor.
Du bör också noga överväga bilar med soltak och panoramaglaspaneler. En del av dem offrar huvudutrymmet, en del av dem gör det inte. Allt beror på den specifika modellen i fråga, så du bör undersöka saken grundligt innan du fattar något köpbeslut.
Om du ofta bär en hatt när du kör bil, se till att du har en på dig under provkörningen.
Dessutom är bilens bredd också viktig. Om du planerar att transportera längre personer behöver du också mer utrymme i breddled.

Finns det några säkerhetsproblem i samband med långa förare?

Säkerheten för långa förare överskuggas vanligtvis av kabinutrymmet, och det är inte en så bra idé. Att vara lite bekvämare bör inte prioriteras framför säkerheten. Bilars säkerhetsbetyg är förknippade med specifika avstånd mellan föraren och alla olika möjliga påverkanspunkter.
För att krockkuddarna ska fungera som det är annonserat bör föraren ha ett hyfsat avstånd, annars kan allvarliga skador uppstå. Så om du skjuter sätena långt bakåt, särskilt om någon sitter i baksätet, kan det leda till oönskade skador vid utlösning av krockkuddarna för de bakre passagerarna.
Sätena är utformade för att hålla dig på plats vid en eventuell krock. Nackstödet var aldrig i första hand avsett att ge komfort. De är tänkta att förhindra nackskador vid en bilolycka. Så om du är en längre person och inte passar in i ett säte ordentligt kan det bli katastrofalt om en krock inträffar.

  Bästa pickup för långa förare

Hur påverkar förarens längd komfort och tillgänglighet?

Innan du börjar köra, oavsett om du är kort eller lång, bör du justera sätet till en lämplig körställning. Du bör också justera dina speglar och din ratt så att du kan se alla viktiga uppgifter på instrumentbrädan.
I den ideala positionen ska du kunna nå pedalerna bekvämt utan att sträcka dig. Samma sak gäller för de flesta av bilens reglage, särskilt för blinkers, varningsblinkers och ljuskontroller.
Oavsett hur lång du är bör du alltid provköra ditt potentiella köp. Du bör försäkra dig om att du är bekväm i den önskade körställningen och att din sikt och säkerhet inte äventyras.
Du bör också tänka på dessa saker när det gäller eventuella andra passagerare som kan dela bilen. Ta reda på hur mycket utrymme som finns kvar när du skjuter sätet i önskad position och om det påverkar benutrymmet i baksätet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts