Vilken är bäst – S-klass eller E-klass?

Om du letar efter en högklassig Mercedes-sedan är det lättare att bli förvirrad mellan Mercedes S-klass och E-klass. Mercedes E-Klass är den mellanklassiga Mercedes-sedanen, medan S-Klass är den högklassiga Mercedes-sedanen. Men vilken bil är bättre än den andra?

Både Mercedes E-Klass och S-Klass är vackert designade, rymliga, avancerade och lyxiga. Trots detta är Mercedes E-Klass mer pålitlig, presterar bättre, är bränslesnål och har mer benutrymme än S-Klass. Tvärtom är S-klassen lyxigare, mer avancerad och mer raffinerad än E-klassen.

När det gäller de funktioner som vi har nämnt ovan beror det slutliga valet på vad köparen önskar. Dessutom är Mercedes S-klass dyrare än E-klass. På det hela taget erbjuder S-klassen fler funktioner, men E-klassen är den mer pålitliga och billigare bilen.

Skillnader mellan Mercedes S-klass och E-klass

För att ta reda på vilken bil som är bättre än den andra är det viktigt att jämföra olika faktorer för att veta vilken bil som sticker ut. Här är hur Mercedes S-klass och E-Klass står sig mot varandra i olika kategorier:

Modellutbud

Mercedes S-klass är en fullstor sedan, medan Mercedes E-klass är en mellanstor sedan. Båda kommer dock med en mängd olika bilar i sin klass, vilket inkluderar sedan, cabriolet och coupé. Trots att båda dessa bilar har en mängd olika bilar att erbjuda, kommer E-Klass ändå i topp eftersom den har en vagn, vilket S-klassen inte erbjuder.
Med E-Klass kan du alltså välja en sedan, coupé, cabriolet och vagn. Å andra sidan erbjuder S-klassen endast en sedan, coupé och cabriolet.

Prestanda

När det gäller prestanda ligger de här bilarna sida vid sida, men E-Klass har också ett övertag över S-klass. Detta beror på att E-Klass erbjuder enastående kraft och acceleration, medan S-Klass erbjuder maximal hastighet. Så om du vill ha en snabbare bil ska du välja S-klass, men om du vill ha prestanda är E-klass det bästa alternativet.
Icke desto mindre har båda dessa bilar en mängd olika trims att erbjuda beroende på din budget och dina behov. E-Klass erbjuder till exempel fyra drivlinor och 4Matic fyrhjulsdrift. Basmotorn är en 2,0-liters inline 4-turbo-motor som levererar upp till 255 hk och 273 lb-ft vridmoment.
Å andra sidan finns Mercedes S-klass med fyra motorer samt en plug-in hybridvariant. Basmotorn i Mercedes S-klass är en turboladdad 3,0-liters inline-sexcylindrig motor som levererar maximalt 429 hk och 384 lb-ft vridmoment.

  Vad är skillnaden mellan AMG och vanliga Mercedes?

Avancerade funktioner

När det gäller funktioner är båda dessa bilar mycket avancerade och lyxiga, men S-klassen har en fördel. Förutom att den har de flesta funktioner som finns i E-klassen har S-klassen också specialfunktioner som AIRMATIC luftfjädring, transponder för vägtullar, mjukstängande dörrar, magisk synkontroll och mycket mer.

Säkerhet

Det finns en skillnad mellan säkerhet och tillförlitlighet. När det gäller tillförlitlighet är E-klassen den bättre bilen. Men när det gäller säkerhet har S-klassen några extra säkerhetsfunktioner som gör den något säkrare. Båda bilarna är dock säkra eftersom de har viktiga säkerhetsfunktioner som aktiv bromsassistent, PRE-SAFE-teknik och mycket mer.

Pris

Som väntat är S-klassen något dyrare än E-klassen. Priset är dock värt det eftersom den kommer med mer avancerade funktioner som aktiva multikonturiga framstolar med minnesfunktion i fyra lägen, massage, ländryggsstöd och komforthuvudstöd fram. Dessutom har den ett större lastutrymme än E-Klass.

FAQ

Vilken är den bästa Mercedes-klassen?

Detta är en retorisk fråga eftersom olika människor har olika behov. Beroende på människors behov kan vissa tycka att S-klassen är bäst, medan andra kanske föredrar G-klassen. När vi talar om Mercedes sedans är dock S-klassen den bästa, men om det gäller Mercedes SUV:er är G-klassen den bästa.

Vilken bil är dyrare att underhålla – S-klass eller E-klass?

Naturligtvis är det Mercedes-Benz E-klass. Ja, Mercedes E-Klass och S-Klass är båda avancerade Mercedes-modeller, men delarna på Mercedes S-Klass är mycket dyrare än delarna på Mercedes S-Klass. Dessutom är E-klassen mer tillförlitlig än S-klassen, så du kommer att få färre problem under ägandet.

  Hur länge håller Mercedes Benz-bilar?

Varför värderas Mercedes S-klass så snabbt?

Först och främst är de flesta nya Mercedes-Benz S-klassar leasade. Så efter tre år översvämmas de av marknaden, vilket gör att deras priser sjunker drastiskt. Medan en ny Mercedes-Benz S-klass kostar cirka 100 000 dollar kostar en leasad modell 20 % mindre efter den treåriga leasingperioden.

En annan anledning till att Mercedes S-klass värderas så snabbt är den höga kostnaden för reparation och underhåll. Bortsett från det schemalagda serviceunderhållet är det mycket dyrt att byta ut delar på en Mercedes S-klass. Dessutom tar Mercedes ingenjörer ut mycket pengar för att reparera och underhålla din bil.

Hur pålitlig är en Mercedes E-Klass?

Tillförlitligheten hos Mercedes E-Klass beror på modellåret. Mercedes-Benz E-Klass-modeller som byggdes fram till 1995 var mycket tillförlitliga, medan de modeller som byggdes mellan 1995 och 2008 var opålitliga. Dessutom är Mercedes E-Klass-modeller som byggts mellan 2008 till idag också mycket tillförlitliga.

Sammantaget är Mercedes-Benz E-klass den mest tillförlitliga Mercedes-modellen på marknaden. De flesta tillförlitlighetsorgan bedömer den som genomsnittlig eller något över genomsnittet. E-Klass är stabilt byggd och har färre problem per hundra fordon än Mercedes-Benz C-Klass eller S-Klass.

Hur känns det att äga en Mercedes S-klass?

Det känns speciellt och helt unikt. Detta beror på att Mercedes S-klass erbjuder alla de bästa egenskaperna du kan önska dig i en Mercedes. Från de lyxiga sätena som ändrar form när du tar ett hörn till de uppvärmda sätena som ger dig värme när vädret är kallt, är detta en åktur som få människor kan drömma om att ha.

  Vilken Mercedes har fjärilsdörrar

Dessutom kommer du att njuta av andra anmärkningsvärda funktioner som farthållare som gör att du kan slappna av och omgivande belysning som skapar en underhållande miljö när du får en massage från de högkvalitativa lädersätena. Även om den här bilen inte är byggd för hastighet presterar den ändå exceptionellt bra och har massor av högteknologiska funktioner.

Slutsats

Om du vill ha en högpresterande, pålitlig och bränslesnål Mercedes-klass är E-klassen det bästa alternativet. Men om du letar efter en mycket avancerad sedan, säker och lyxig, så tar S-klassen hem dagen. Båda dessa bilar är dock lyxiga och kraftfulla. Det är en fråga om budget och preferenser.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts