Mercedes B-klass år att undvika

Mercedes B-klass

Mercedes Benz B-klass är en lyxig MPV som i första hand är avsedd för familjen. Vissa säger att Mercedes Benz B-klass är den sämsta Mercedes-modellen genom tiderna eftersom den är tråkig och egentligen inte gör något spännande alls. Ingen kan dock förneka att B-klassen är en av de bästa no-nonsense familjebilarna ur hela Mercedes Benz-katalogen.

B-klassen introducerades för första gången på marknaden redan 2005 och ersattes av en ny modell 2011. Den tredje och senaste modellen följde 2019 och kommer troligen att förbli så i några år framöver. Vissa årsmodeller av B-klass är värre än andra, men 2005 års Mercedes Benz B-klass är sannolikt den värsta av dem alla.

Vi måste också nämna 2011 års modell eftersom den också är en starkt kritiserad bil av många skäl. 2013 års modell är inte så mycket bättre eftersom den verkligen liknar 2011 års modell. Dessa modeller är de modeller som har de lägsta resultaten för kundnöjdhet och de som de flesta anser vara de minst pålitliga B-klassmodellerna hittills.

Oavsett om du väljer en eller inte bör du göra en inspektion före köpet för att vara helt säker på att den modell du tittar på är tillräckligt bra. Även en modell från dessa tre årsmodeller kan vara ett bra köp eftersom det är mycket viktigare hur en viss bil har hållits än vilket årsmodell den kommer från.

1. 2005 Mercedes Benz B-klass

W245 Mercedes Benz B-klass var i produktion i 6 år innan den ersattes. Anledningen till att vi placerade 2005 års modell överst på vår lista är att det är den som har flest klagomål. De flesta ägare anser att 2005 års B-klass är en bristfällig bil som lider av många problem, en del av dem är allvarliga, andra är bara besvärliga.

  2022 Mercedes C300 vs BMW 330i

Du måste också komma ihåg att W245 B-klass inte åtnjuter någon respekt alls eftersom den inte riktigt verkar vara en äkta Mercedes-modell. Både exteriören och interiören av dessa är packade med plastdetaljer som verkar missfärgas i samma ögonblick som de utsätts för solen under en längre tid.

W245 var också en del av några återkallelser, varav några gällde bränsleproblem och problem med krockkuddar. Slutligen kändes W245 inte som en äkta Mercedes eftersom den körde som en buss. Du kunde helt enkelt inte njuta av bilen förutom det faktum att den kan bära alla dina saker och upp till fem vuxna vilket verkligen är en bra sak.

2. 2011 Mercedes Benz B-klass

2011 års Mercedes Benz B-klass representerar den allra första modellen av andra generationen som definitivt hade en riktigt tuff start. 2011 års B-klass upplevde en massa mekaniska problem i samma ögonblick som den släpptes, och många av dessa var skadliga för bilens förmåga att fungera överhuvudtaget.

Växellådan är ett känt problem med 2011 års B-klass eftersom den verkar lida av en massa olika problem. Elenheten är också ett problem eftersom den verkar ha fel till höger och vänster. Det verkar som om de flesta ägare betygsatte 2011 års B-klass med antingen 3 av 5 eller till och med mindre än så, vilket säkert ger en bredare bild av vad kunderna tycker.

Kundernas åsikter är det enda du behöver ta en titt på om du är intresserad av att köpa en 2011 års modell eftersom ägare till dessa vet hur svåra de kan vara att äga. Men om du bestämmer dig för att bortse från det och lyckas hitta en välskött modell som har alla nödvändiga underhållsjournaler kan det vara ett bra köp till rätt pris.

  Vad är Mercedes Tirefit kit?

3. 2013 Mercedes Benz B-klass

För att toppa den här listan måste vi också nämna 2013 års Mercedes Benz B-klass som också verkar vara en av de sämsta B-klassmodellerna som finns. 2013 års B-klass ingick i ett gäng återkallelser på grund av problem med krockkuddar, elektriska problem och problem med växellådan.

Det fanns en hel del återkallelser för 2013 års B-klass eftersom detta också var den tid då Mercedes upplevde en massa airbagrelaterade problem på ett gäng av sina modeller. Mercedes Benz B-klass 2013 är inte heller den mest tillförlitliga B-klassmodellen som finns, även utan alla de återkallelser vi nämnde.

Kundnöjdhetsresultaten verkar vara ganska ojämna, precis som fallet är med 2011 års modell. På det hela taget är 2013 års modell inte lika dålig som 2011 års modell, men den förtjänar verkligen sin plats på den här listan.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Mercedes-Benz B-klass?

Om du har en stor familj eller om du helt enkelt vill ha en bil med mycket utrymme kan Mercedes-Benz B-klass vara ett bra köp. Det är en relativt populär bil på andrahandsmarknaden, särskilt i Europa där de flesta av dessa säljs. B-klassen är en fantastisk personbil och det kan ingen förneka.

Men det är också en ganska tråkig bil vilket innebär att den inte gör något särskilt bra. Det är inte den mest spännande bilen att köra och inte heller den mest bekväma. Med tanke på att vi lever i en tid som domineras av SUV:er och crossovers skulle de flesta människor hellre spendera sina pengar på en SUV eller en crossover.

  2022 Mercedes SL vs Porsche 911

Vilken modell av Mercedes Benz B-klass är bäst?

B-klassens övergripande attraktionskraft beror i hög grad på vilka tillval du väljer, vilket innebär att endast bilar i AMG-linje kan betraktas som coola. När det gäller motorval kommer B-klassen inte med avancerade AMG-modeller eftersom det inte alls är vettigt.

Du bör satsa på ett av dieselalternativen om du värdesätter effektivitet. Om du vill ha en bra stadsbil är en 1,5 liters fyrcylindrig bensinmodell med fyra cylindrar rätt väg att gå.

Är Mercedes Benz B-klass en riktig Mercedes?

Det finns verkligen något med B-klassen som gör att den inte känns lika bra som de flesta Mercedes-modeller är. Det är det faktum att den inte riktigt känns som en riktig Mercedes att köra eller titta på. Den senaste B-klassmodellen är verkligen mer imponerande än alla andra modeller som föregått den. Men den är helt enkelt tråkig och själlös.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts