Allt om 2023 Hyundai Kona

2023 Hyundai Kona

Hyundai Kona 2022 skiljer sig inte så mycket från den nya Hyundai Kona 2023 eftersom 2023 års modell främst är en överföringsmodell med några små förändringar, där den mest anmärkningsvärda är att 2023 års modell nu kan få over-the-air-uppdateringar. Visst går priset upp med ett par tusen dollar, men allt annat förblir detsamma.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 års Hyundai Kona, varför du bör överväga den och eventuellt till och med köpa den. Denna lilla Hyundai hatchback/crossover erbjuder en väl avrundad upplevelse med hyfsat utrymme och hyfsad teknik. Det är också en riktigt pålitlig bil som är fallet med de flesta Hyundai-modeller nuförtiden, vilket också borde vara en stor anledning att överväga den.

Designmässigt förblev 2023 års Hyundai Kona oförändrad jämfört med 2022 års modell, men det är inget dåligt eftersom den tidigare Kona såg riktigt fräsch ut för sin tid. Interiören är också snyggt utformad med lättanvända reglage och en intuitiv och responsiv infotainmentskärm.

Utrymmet som erbjuds är tillräckligt för en bil av den här storleken medan prissättningen är väldigt lik sina konkurrenter. Allt som allt är Hyundai Kona verkligen en bil du bör överväga om du är ute efter en liten hatchback/crossover som ger mycket värde för pengarna och lyckas hålla sig problemfri för det mesta.

2023 Hyundai Kona – Drivlinan

2023 Hyundai Kona får en 1,6 liters fyrcylindrig bensinmotor i linje som är överförd från den tidigare modellen och som ger 177 hk och 195 lb-ft vridmoment. Den här motorn är kopplad till ett permanent AWD-system och ska ge en maximal avkastning på cirka 35-40MPG. Den är också kopplad till en 7-växlad automatisk växellåda som borde passa Kona perfekt.

  Hyundai Tucson vs Mazda CX 5 - Vilken är bäst?

Du kan också få en 1,6 l hybridmotor och en helt elektrisk modell med ett 39 kWh-batteri eller ett större 64 kWh-batteri. I den övre delen av spektrumet kan du också välja den högpresterande Hyundai Kona N-modellen som erbjuder en 2,0L fyrcylindrig motor i rad med mer än 400 hk och permanent AWD, vilket garanterat kommer att göra den lilla Kona mycket roligare att köra.

På det hela taget är drivmedelsalternativen med 2023 Kona riktigt bra eftersom de kombinerar effektivitet, kraft och sofistikering i ett enda paket.

2023 Hyundai Kona – Design och körning

När det gäller den yttre designen känns 2023 Kona mest igen för sin futuristiskt utformade front med många öppningar och designval. Det är kanske inte den snyggaste bilen i sitt segment, men den kommer inte heller att förolämpa någon. Interiören är snyggt utformad, lätt att använda och borde vara mer än tillräcklig för 99 procent av alla.

Körupplevelsen är inte något speciellt, vilket innebär att Kona körs som du förväntar dig att en liten crossover ska göra. Med undantag för toppmodellen Kona N som får styvare fjädring, mindre karossrullning, något lägre körhöjd och större hjul – allt detta leder till en mer fokuserad och smidig körupplevelse.

2023 Hyundai Kona – tillförlitlighet och vanliga problem

Eftersom 2023 Hyundai Kona inte är ute ännu för att vi ska kunna bedöma ordentligt hur pålitlig den kommer att vara kan vi inte göra en fullständig bedömning av den. Men eftersom 2023 års modell till största delen är en 2022 års modell kan vi för det mesta säga att det kommer att bli en riktigt pålitlig bil eftersom J.D. Power tilldelade 2022 års modell med ett fantastiskt resultat på 81/100.

  Är Hyundai i30 en bra bil?

Ingen bil är dock perfekt vilket innebär att vi också måste nämna de vanligaste felen hos den befintliga Kona. Dessa är förknippade med bromsarna, elsystemet, ADAS, motorn och eventuellt även högspänningsbatteriet på Hyundai Kona elmodeller.

2023 Hyundai Kona – värde och praktiska egenskaper

Värdemässigt kan du förvänta dig att 2023 Kona börjar på omkring 25 000 dollar eller mer beroende på marknaden, tillgängligheten och hur den globala inflationen går. Elektriska 2023 Konda-modeller kostar långt över 30 000 dollar, vilket är att vänta för en elbil. Toppmodellen 2023 Kona N med hög prestanda kommer sannolikt att kosta 36 000 dollar.

Praktiken är bra för en bil av den här storleken, vilket innebär att du kan packa upp till fyra passagerare samtidigt utan problem. Lastutrymmet är också riktigt bra, ett av de bästa i sitt segment.

FAQ-sektionen

Ska jag köpa en Hyundai Kona 2022 eller en Hyundai Kona 2023?

Om du kan få ett bra pris på en av de befintliga 2022 Hyundai Kona-modellerna som fortfarande står på olika återförsäljare runt om i världen, skulle jag välja 2022-modellen utan tvekan. Anledningen är prissättningen eftersom dessa 2022 års nya eller något begagnade Hyundai Kona-modeller är märkbart billigare än 2023 års modeller utan att vara så mycket annorlunda.

Som sådan får du i princip samma bil för ett något lägre pris som kan spenderas bättre på tillvalsutrustning och bättre däck. Om du ska leasa/finansiera din nästa Hyundai Kona är det dock en bra idé att överväga 2023-modellen eftersom leasing-/premiepriserna inte borde skilja sig så mycket alls.

  Är Hyundai i10 en bra bil?

Är Hyundai Kona liten?

Ja, det är den. Hyundai Kona är en kompaktbil genom och genom, vilket innebär att de flesta kommer att anse att den är för liten för deras smak. Det betyder inte att Kona inte kan rymma större vuxna, för det kan den, det handlar mer om känslan du får när du sitter bakom ratten i Kona.

Du kan inte vara lika bekväm i Kona som du kan vara i något större, vilket är anledningen till att Kona är en bra bil för stadsgator, men inte den bästa när det gäller långväga resor där storlek och utrymme kan göra hela skillnaden.

Är Hyundai Kona N rolig att köra?

Några högt profilerade journalister har nyligen gått ut och sagt att Hyundai Kona N är en av de mest underhållande bilarna att köra som finns. Ja, du hörde rätt, vissa journalister hävdar att Kona N är roligare att köra än vad många sportbilar och till och med superbilar är.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts