Mercedes S-klass år att undvika

Mercedes S-klass

Mercedes Benz S-klass är en fullstor lyxsedan för dem som vill njuta av den högsta lyx som Mercedes Benz kan erbjuda. S-klassen har funnits i flera decennier nu och det finns en hel del olika S-klassmodeller. Vissa av dem är bättre än andra vilket innebär att det är vettigt att köpa vissa, och det är definitivt vettigt att undvika vissa.

När det gäller tillförlitlighet har S-klassen aldrig varit riktigt bäst eftersom S-klassmodellerna tenderar att vara otroligt komplexa. De är packade med alla komfort-, säkerhets-, teknik- och bekvämlighetsfunktioner vilket innebär att S-klassen erbjuder mer av allt jämfört med mindre bra modeller. Med så många funktioner ombord verkar också antalet potentiella problem öka.

De värsta Mercedes Benz S-klass-modellåren att undvika är alla årsmodeller av modellen W220 (1999-2006). W220 är onekligen den sämsta S-klass som någonsin har kommit ut. Vi måste också nämna 2007 års S-klass eftersom den också verkar vara en av de mest klagade S-klass-modellåren hittills.

Slutligen ska vi avrunda listan med 2014 års S-klass som också verkar vara relativt problematisk. Faktum är dock att det bara är W220 S-klass som är dålig och inte bör övervägas på andrahandsmarknaden medan alla nyare S-klassmodeller kan vara bra begagnatköp om du kan leva med höga underhållskostnader.

1999-2006 Mercedes Benz S-klass W220

Mercedes Benz S-klass W220 från 1999-2006 är den överlägset sämsta S-klassgenerationen hittills. Alla årsmodeller av W220 är sämre än något annat årsmodell av någon annan S-klassgeneration. Anledningen till att W220 är så hatad är att den lider av oräkneliga problem, varav många är rent ut sagt urusla. Först och främst är bilen benägen att rosta, så mycket att det kan äta upp hela bilen.

  Vanliga problem med Mercedes GL450

För det andra är bilens fjädringssystem känt för att misslyckas på alla modeller som finns. Släppande, bottenutslag och knackande ljud är vanliga drag hos W220. Växellådan är långsam och ofta klumpig, elen går sönder till höger och vänster och den övergripande kvaliteten på W220 är sämre än vad vissa bilar på ekonominivå hade på den tiden.

I slutet av 90-talet och början av 2000-talet skedde en enorm övergång i Mercedes Benz-filosofin eftersom de slutade att göra oförstörbara bilar. Bilar som kom före W220 var bättre byggda med material av högre kvalitet både på insidan och utsidan.

2007 Mercedes Benz S-klass

Mercedes Benz S-klass 2007 är en mycket bättre bil jämfört med W220, men det var det allra första modellåret för W221 S-klass vilket innebar att bilen hade en acklimatiseringsperiod. Den allra första modellen led av en massa problem med fjädring, överhettning och växellåda som orsakade återkallelser till höger och vänster.

Det betyder inte att 2007 års S-klass är en dålig bil, utan snarare att den inte lyckas vara så tillförlitlig som de flesta hade hoppats på. Hur som helst måste Mercedes ändå få beröm för att de har dumpat W220 S-klassfilosofin och äntligen gjort en bil som är värd sitt pris.

Även om 2007 års S-klass inte är en av de bästa S-klassmodellerna genom tiderna kan den vara ett bra begagnatköp om du lyckas hitta ett hyfsat exemplar till rätt pris. Dessa går att få för ett riktigt lågt pris just nu vilket innebär att det finns affärer som väntar på att göras med W221 S-klass.

  Mercedes GLK350 - Allt du behöver veta

2014 Mercedes Benz S-klass

2014 Mercedes Benz S-klass W222 är den tidigare generationen av S-klassen vilket innebär att det är en ganska modern bil. 2014 W222 var dock det allra första modellåret för W222-generationen vilket innebär att den också fick en tuff start. Bilen återkallades några gånger på grund av problem med läckande turboladdare och säkerhetsbälten fram.

Bilen återkallades också för elektriska problem. De vanligaste problemen med 2014 års S-klass är relaterade till oljeläckage, felaktiga styrenheter, felaktiga sensorer, start-stopp-problem, motorstopp eller ovilja att starta. Det finns en hel del problem som vi kan nämna, och man kan lugnt säga att 2014 års W222 inte är den bästa S-klass som finns.

Hur som helst kan du också hitta bra erbjudanden på 2014 års S-klassmodeller eftersom de nu är på en bra nivå. De är riktigt lyxiga och bekväma. W222-modellen efter faceliftet är ett mycket bättre val ur alla synvinklar, men den kostar också mycket mer.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Mercedes Benz S-klass?

Om du är intresserad av att köpa en fullstor lyxsedan är Mercedes Benz S-klass bilen som definierade segmentet. Varje generation av S-klassen förde med sig något nytt till marknaden, vilket innebär att S-klassen sannolikt är den mest innovativa bilen i detta segment. De senaste tre generationerna av S-klass är stora potentiella erbjudanden.

Å andra sidan är S-klassen för stor för många människor. Det är också en bil som kräver mycket underhåll och som kostar mycket pengar att hålla i gott skick. Den är också tung och inte den mest effektiva bilen någonsin. Att parkera S-klass är inte lätt, oavsett hur avancerad assistenttekniken är.

  Mercedes premiumpaket förklaring

Vilken modell av Mercedes S-klass är bäst?

Det finns en hel del bra Mercedes Benz S-klassmodeller, men S65 AMG kommer alltid att vara den allra bästa av dem alla. S65 AMG är en V12-driven bil som är spetsad med AMG-magi som gör bilen otroligt kraftfull, men ändå elegant och sofistikerad när du vill ha den.

En vanlig 350d-diesel är den rätta om du vill spendera 99 procent av din tid på motorvägen medan S-klass Lang är den rätta om du är chaufför.

Varför är Mercedes S-klass så speciell?

Mercedes Benz S-klass är en bil som skapade det fullstora lyxsegmentet. Det finns vissa bilar med Rolls Royce-märke som faktiskt känns lyxigare än S-klassen, men inte ens en Rolls har S-klassens teknik och innovativa karaktär. Det är bilen som satte standarden på många sätt, och det är därför folk älskar den så mycket.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts