2022 Mercedes C300 vs BMW 330i

Rivaliteten mellan BMW 3-serien, Audi A4 och Mercedes Benz C-klass är en av de mest närliggande rivaliteterna i hela den tyska bilindustrin. Den nuvarande generationen av Audi A4 börjar dock bli lite äldre vilket gör att den för tillfället saknar både bakom den nya 3-serien och den helt nya Mercedes C-klass.

Nya BMW 3-serien introducerades för ett eller två år sedan och känns fortfarande lika fräsch som någonsin. 3-serien är nu både större och längre än den tidigare F30 BMW 3-serien samtidigt som den fortfarande upprätthåller den legendariska BMW-körkänslan. Det är en härlig bil med de bästa dynamiska egenskaperna i sin klass.

På andra sidan av spektrumet står den helt nya Mercedes C-klass. 2022 års C-klass fick en rejäl uppgradering och är nu mer i linje med den högsta S-klassen. På samma sätt som 3-serien leder vägen när det gäller dynamik gör C-klassen det när det gäller komfort, teknik och lyx.

Fram till dess att den nya C-klassen kom var BMW 3-serien det självklara valet i sortimentet, men i och med att den nya C-klassen börjar säljas har det definitivt vänt på steken och den nya C-klassen är nu riktmärket i segmentet.

2022 Mercedes C-klass – den mest tekniskt avancerade och lyxigaste C-klassen hittills

Den treuddiga stjärnans huvaemblem är en synonym för lyx, komfort och klass, men den nyaste generationen Mercedes-bilar lägger också till teknik som en nyckelfaktor när det gäller produktplacering. C300 ska börja på cirka 45 000 dollar och för det priset får du mycket.

  Vanliga problem med BMW Z4

En 2.0L fyrcylindrig turbomotor med 4 cylindrar som gör 255 hk packad med Mercedes-märkt EQ Boost-teknik som tillfälligt ska lägga till 20 hk. 4MATIC AWD finns tillgänglig för cirka 2 000 dollar och alla C300-modeller har en 9-växlad automatlåda som ger sömlösa växlingar och bra ekonomi.

Den nya C-klassen ser lika djärv ut som någonsin då den använder en mer futuristisk och kantig design jämfört med sin föregångare. Interiören är klassledande med råge tack vare det klassledande infotainmentsystemet MB UX, vackra designdetaljer och en betoning på funktionell minimalism.

C-klassen är en lyxbil med ett tydligt fokus på komfort. Det innebär att den inte kör lika bra som 3-serien, men de flesta som köper C-Klass är inte intresserade av det. På det hela taget är den nya C-klassen det nya riktmärket för kompakta lyxsedanar.

2022 BMW 330i – Förarens val

BMW 330i kostar cirka 42 445 dollar och för de pengarna får du en 2,0 liters fyrcylindrig turbomotor med 4 cylindrar som ger 255 hästkrafter. 330i levereras också exklusivt med en 8-växlad DCT-växellåda som möjliggör blixtsnabba växlingar och en jämn och förutsägbar kraftöverföring. xDrive finns som tillval för 2 000 dollar.

330i känns mer ungdomlig och djärv både för att den inte är lika välisolerad som C300 och för att den håller sig mycket bättre på vägen. Där C300 känns flödig och mjuk, känns 330i lite mer planterad och mer angelägen om att byta riktning.

Designmässigt är 330i inte lika attraktiv som den nya C-klassen, men de avancerade M Sport-modellerna är verkligen mycket mer aggressiva. Interiört känns BMW mer ordinär än C-Klass, men den erbjuder ändå högre kvalitet på de byggda materialen.

  Är BMW X6 en crossover?

BMW:n erbjuder också mer utrymme, men att köra i 3-serien är inte alls lika spännande som att köra i C-Klass. 3-serien är fortfarande en fantastisk lyxig kompakt sedan, men C-Klass känns helt enkelt en hel generation nyare.

Slutsats – Mercedes C-Klass är det nya riktmärket för lyxiga kompaktsedanar.

C300 är helt enkelt en bättre men efter och mer spännande bil. Även om 3-serien fortfarande känns mer engagerande att köra och är rymligare är C300 lyxigare, bekvämare, mer tekniskt avancerad och mer åtråvärd.

Det är inte konstigt att C-klassen alltid varit den mest sålda Mercedes-sedanen eftersom den erbjuder rätt storlek för majoriteten av människorna där ute. Verkligheten är att de flesta som köper en kompakt lyxsedan vill ha komfort, teknik och lyx framför allt, och det är där som den nya C-klassen utmärker sig.

BMW 3-serien har fortfarande övertaget när det gäller körglädje, och om det är din mojo, se till att välja 3-serien.

FAQ-avsnitt

Är Mercedes C300 2022 mer effektiv än BMW 330i?

BMW 330i har en kapacitet på 26MPG i staden och 36MPG på motorvägen, vilket är ett ganska miljövänligt resultat, medan C300 har en kapacitet på 23MPG i staden och 33MPG på motorvägen. Verkligheten är att båda dessa borde vara lika effektiva, med den största skillnaden i dina allmänna körvanor.

Det är värt att nämna att C-Klass känner sig mer hemma när man bara åker bekvämt, eftersom sportläget inte är så engagerande. Å andra sidan känner sig 330i mer hemma i lägre växlar, vilket innebär att de flesta förare sannolikt kommer att pressa 330i hårdare.

  Vilken Mercedes är bäst att köpa?

Är Mercedes C300 2022 säkrare än BMW 330i?

Säkerhetsmässigt är båda dessa två 5-stjärniga bilar med branschledande säkerhetsassistanssystem, men det är värt att nämna att C-klassen erbjuder mer när den är fullt utvald. Det finns praktiskt taget ingen skillnad mellan dessa två när det gäller säkerhet eftersom de båda är överlägset säkra.

330i får dock endast varning för framåtriktad kollision och automatisk bromsning som standard, medan C300 även har körfältsassistans, fotgängardetektering och farthållare som standard.

Är Mercedes C300 från 2022 en bättre familjebil än BMW 330i?

Båda dessa två tyska lyxkompaktsedaner i premiumklass är bra familjebilar och du bör vara nöjd med någon av dem. BMW:n erbjuder visserligen lite mer utrymme och är överlag lite mer praktisk, men C300 är bättre isolerad och erbjuder en mjukare körning.

På det hela taget är båda dessa två bra för familjen eftersom de balanserar komfort, utrymme och pris bättre än BMW 5-serien och Mercedes Benz E-Klass. Det är inte konstigt att båda dessa är de mest sålda sedanmodellerna från båda tillverkarna eftersom de verkligen erbjuder allt du kan önska dig av en kompakt sedan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts