2022 Mercedes C300 vs Volvo S60

I landet av kompakta lyxsedaner är 2022 års C-klass nu kung eftersom den erbjuder mer lyx, mer komfort och mer stil än någon annan bil i sitt segment. Detta betyder dock inte att den befintliga Volvo S60 inte kan konkurrera med C-klassen?

I den här artikeln kommer vi att ställa dessa två kompakta lyxsedaner mot varandra på alla de områden som vanliga köpare av lyxsedaner är intresserade av. Som vi nämnde i början har den nya C-klassen bara nyligen avslöjats medan S60 har funnits till salu i ungefär 2-3 år nu.

Detta gör dessa två kompakta sedans ganska olika eftersom C-Klass erbjuder en mer futuristisk interiör- och exteriördesign med mycket mer funktionalitet och prylar. Den är också bekvämare att köra och den är mycket mer åtråvärd.

Å andra sidan gör S60 bättre ifrån sig än C-Klass när det gäller praktiska egenskaper och utrymme. Objektivt sett är C-klassen den bättre bilen, men S60 har sina få fördelar jämfört med C-klassen.

2022 Mercedes C300 – Den lyxigaste kompakta sedanen i världen

Mercedes har dragit upp locket på den helt nya C-klassen för några månader sedan och C300 kommer troligen att komma ut på marknaden när som helst. C300 börjar vid 42 000 dollar och den kommer med en 2,0 l fyrcylindrig turbomotor med 4 cylindrar som ger 255 hk. Denna motor kommer också med Mercedes EQ Boost mildhybridteknik som tillfälligt kan ge dig 20 hk mer.

C300 är en bakhjulsdriven bil från fabriken, men om du är villig att spendera ytterligare 2 000 dollar kan du välja ut 4MATIC AWD-systemet. Alla C300-modeller kommer exklusivt med en 9-växlad automatlåda som är både smidig och sömlös, vilket passar C300:s karaktär utmärkt.

  Vilken Volvo har massagesäten?

Designmässigt är C300 djärv och självsäker och väcker mycket mer uppmärksamhet än S60. Inredningsmässigt ser och känns C300 som en mini S-klass och det är utan tvekan den bästa interiören i sin klass, både när det gäller design och funktionalitet eftersom den levereras med Mercedes överlägsna infotainmentsystem MB UX.

Utrymmesmässigt är C300 medioker för sin klass, men du bör kunna få plats med fyra vuxna utan problem medan lastutrymmet också är medioker i bästa fall. C300 körs som en riktig lyxbil vilket innebär att körningen är mjuk, följsam och bullerisoleringen är klassledande.

2022 Volvo S60 – svensk minimalism och substans

Volvo S60 börjar på cirka 40 000 dollar för Momentum-modellen och den dyraste Recharge Polestar Engineered kostar 65 845 dollar. Momentum B5-modellen är den modell som konkurrerar med C300 head to head eftersom den också kommer med en 2,0 liters fyrcylindrig motor med 247 hästkrafter.

Den levereras med bakhjulsdrift och en sofistikerad 8-växlad växellåda som också passar S60:s karaktär perfekt. Volvo uppdaterade S60 inför modellåret 2022 med en helt ny grill, trådlös laddning, ett luftfiltreringssystem och helt nya stötfångare.

S60 känns rymligare i interiören, men själva interiören kan knappast konkurrera med C300. Materialvalen är uppåtriktade och potentiellt till och med bättre än några delar i C300. S60 kör lika minimalt som den ser ut vilket innebär att den inte utmärker sig på något, men den gör ändå allt på ett tillfredsställande sätt.

  2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

S60 är inte alls lika åtråvärd som C300, men den är mer pålitlig enligt några källor på nätet. Visserligen är C300 fortfarande ny och knappast någon kan säga om den kommer att vara tillräckligt pålitlig eller inte. S60 finns också med fyrhjulsdrift som tillval.

Slutsats – Mercedes C300 är den bättre bilen

Volvo S60 är verkligen en bra bil eftersom den är en allkonstnärlig knekt. Den är rymlig och ser sofistikerad ut, den körs smidigt och utan mycket krångel och den erbjuder högkvalitativa material. Men C300 erbjuder alla de klockor och visselpipor som du förväntar dig att en 2022-bil ska erbjuda.

Det är en bekvämare, lyxigare, mer åtråvärd och snyggare bil både invändigt och utvändigt. S60 erbjuder visserligen mer utrymme och designen kanske passar vissa människor bättre, men på det hela taget är C300 skapad av ett annat tyg.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes C300 2022 effektivare än Volvo S60?

S60 har en kapacitet på 26 MPG i staden och 35 MPG på motorvägen, medan C300 ger 23 MPG i staden och 33 MPG på motorvägen. Även om de första värderingarna tyder på att S60 är effektivare, är de så nära varandra att din körstil lätt kan förneka fördelarna.

Om du är en gaspedalmedveten förare och föredrar en jämn och enkel körupplevelse kan du kanske få några MPG mer från S60. På det hela taget är skillnaderna så marginella att de inte gör någon skillnad i verkligheten.

  7 skäl att köpa en ny Mercedes år 2022

Är Mercedes C300 från 2022 en bättre familjebil än Volvo S60?

Både C300 och S60 kan vara bra familjebilar eftersom de finns med ett myller av familjevänliga funktioner och prylar. S60 är dock lite rymligare vilket innebär att du får plats med fler personer och mer last i S60.

Å andra sidan är C300 bättre isolerad och erbjuder en mer följsam körning vilket innebär att dina barn med större sannolikhet kommer att sova bättre. Båda dessa erbjuder bra anslutningsmöjligheter och cubby-utrymmen i baksätet vilket innebär att skillnaderna även här är marginella.

Är Mercedes C300 den bästa kompakta lyxsedanen?

C300 är verkligen den bästa kompakta lyxsedanen på marknaden just nu eftersom den erbjuder mer än vad alla andra kompakta sedans gör. C300 är dock betydligt dyrare än vissa av sina rivaler, vilket innebär att det stora värdet kan negera detta.

Även om C300 är bättre än BMW 3-serien, Audi A4 och S60, kan det vara så att om du kan köpa någon av dessa till ett tillräckligt rabatterat pris kan de vara en bättre affär totalt sett.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts